Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Η ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ! Υπερτερεί του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ


Τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και η τεχνική εμπειρία τωνΡώσων έχουν αλλάξει την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων υπέρ της Μόσχας.
Σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης η ικανότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για τη διεξαγωγή πολλαπλών στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπως τις αεροπορικές επιθέσεις ακριβείας που πραγματοποιεί...
στη Συρία, έχουν προβληματίσει τις δυτικές δυνάμεις και ειδικότερα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Η έξυπνη εφαρμογή σύγχρονου υλικού και η τρομερή ικανότητα των τεχνικών εμπειρογνωμόνων της, έχει επιτρέψει στη Ρωσία να χτυπά τις δυνάμεις του εχθρού εξ αποστάσεως με ποικίλους τρόπους, είτε πρόκειται για μια αεροπορική επίθεση που πραγματοποιούνται από τα βομβαρδιστικά Su-24 (που τέθηκαν σε κυκλοφορία το 1974) ή με πυραύλους τύπου cruise που εκτοξεύονται από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.
Συν τοις άλλοις η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει νέα υψηλής τεχνολογίας εξαιρετικά οπλικά συστήματα, όπως το PAK FA (Τ-50) πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος stealth. Οι Ρώσοι επιστήμονες έχουν επίσης αναπτύξει τεχνολογίες που επιτρέπουν στο παλαιό στρατιωτικό εξοπλισμό να λειτουργεί στο ίδιο επίπεδο σχεδόν με τα τελευταίας τεχνολογίας οπλικά συστήματα, σύμφωνα με το sputniknews.com.
Για παράδειγμα, τα στρατιωτικά αεροσκάφη που είναι εξοπλισμένα με το ειδικό εναέριο σύστημα στόχευσης SVP-24, βοηθάει τον χειριστή ώστε και με απλές βόμβες να έχει σχεδόν την ίδια ακρίβεια όπως με τις τηλεκατευθυνόμενες. Το SVP-24 χρησιμοποιεί το σύστημα πλοήγησης GLONASS (αν και μπορεί επίσης να λάβει πρόσθετα δεδομένα από αεροπλάνα αναγνώρισης και σταθμούς έγκαιρης προειδοποίησης) ώστε να μπορεί υπολογίζει συνεχώς τις θέσεις του αεροσκάφους και του επιδιωκόμενου στόχου. Το σύστημα υπολογίζει στη συνέχεια την ταχύτητα και το υψόμετρο του αεροσκάφους, έτσι ώστε οι βόμβες να απελευθερωθούν αυτόματα ακριβώς την στιγμή που το αεροσκάφος βρεθεί πάνω από το στόχο (με ακρίβεια 3-5μ). Το SVP-24 επίσης μετρά όλες τις σχετικές παραμέτρους που υπάρχουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια της επίθεσης, προειδοποιώντας τον πιλότο του αεροσκάφους να μείνει μακριά από αντιεροπορικά.
«Από τότε που ο Πούτιν έγινε πρόεδρος για δεύτερη φορά, η Ρωσία έχει επενδύσει ενεργά στην ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων της, καθιστώντας τα πολύ εξελιγμένα, ευέλικτα και αποτελεσματικά», δήλωσε ο Στρατηγός του ΝΑΤΟ Hans-Lothar Domrose στο Contra Magazin.
Ηλίας Σιατούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: