Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Γλώσσα λανθάνουσα ή πως θα φορέσει ο κ. Τσίπρας γραβάτα!

Αυτό που όλοι περιμένουν να ανοίξουν οι ουρανοί και να στάξει ο Θεός εκατομμύρια, είναι κάτι που μας ξεπερνά. 

Πιστεύουν ότι αυτή η δόλια η ανάπτυξη κάποια στιγμή θα έρθει. 

Μάλλον από περιέργεια ή από λάθος, αλλιώς δεν βλέπουμε το πώς και το γιατί.

Κι αν δεν έρθει, δεν ανησυχούμε! Έχουμε εταίρους, λέει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Από τους οποίους θα ζητήσουμε αυτά που μας … οφείλουν! 

Δεν μπορεί να συμβαίνει στα αλήθεια, αλλά, τελικά, ο εφιάλτης συνεχίζεται!

Οι δηλώσεις των πολιτικών ηγετών της χώρας δείχνουν ότι απέχουμε αρκετά από το να... ξεκολλήσουμε από τον βάλτο στον οποίο φαίνεται ότι κολλήσαμε εδώ και επτά χρόνια! Είναι άγνωστο τι ακόμη χρειάζεται να συμβεί για να συνειδητοποιήσουμε ότι ο δρόμος που έχουμε πάρει είναι αδιέξοδος.
Μόλις πριν λίγες εβδομάδες ο Ανώτατος Πολιτειακός Άρχοντας της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, έλεγε με κάθε σοβαρότητα ότι το ασφαλιστικό σύστημα κατέρρευσε λόγω του PSI. 
Η δήλωση αυτή δεν θα έκανε εντύπωση αν προερχότανε από κάποιον κυβερνητικό κομισάριο. Αλλά ο κύριος καθηγητής και Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκφράζει μία καθαρά αντιεπιστημονική θέση και μάλιστα με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, είναι κάτι που οπωσδήποτε προξενεί εντύπωση.
Όσοι πίστεψαν ότι επρόκειτο για μία αστοχία, για μία ατυχή δήλωση μιας κακής στιγμής, βιάστηκαν! Ο κ. Παυλόπουλος έχει συγκεκριμένη άποψη για όλα τα θέματα! 
Είπε στον κ. Τσίπρα ότι θα φορέσει γραβάτα το 2016 επειδή θα βγούμε από το μνημόνιο! 
Κι ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι βάζει … ψηλά τον πήχη! 
Σας είπα! Δεν την γλιτώνουμε! 
Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν γνωρίζει το πλαίσιο των συμφωνιών της χώρας, ας μην έχουμε ελπίδες για πολλά πράγματα. 
Τα κεφάλια κάτω και ο Θεός βοηθός!
Τι καλύτερη απόδειξη θέλετε από τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ότι η ανάπτυξη θα έρθει το 2016, άντε βία το 2017; 
Ούτε στις προβλέψεις των αστρολόγων δεν έχουμε ακούσει τόσο αυθαίρετες τοποθετήσεις. Για να μην αδικούμε τους αστρολόγους, όλο και κάποια σύνοδο πλανητών θα ανακαλύψουν για να στηρίξουν τις απόψεις τους. Οι κυβερνητικοί που στηρίζουν την αισιοδοξία τους; Εκτός κι αν αναφέρονται στα λίγα επιχειρηματικά συμφέροντα που περιμένουν να κερδίσουν τα φιλέτα των επιχειρήσεων και των ακινήτων που θα εκποιηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα…
Τον τελευταίο καιρό, πάντως, πληθαίνουν οι αντιμνημονιακές φωνές. 
Δεν είναι μόνο ο κ. Παυλόπουλος! Είναι ολόκληρη η κυβέρνηση. 
Μπορεί να εφαρμόζουν το πιο σκληρό μνημόνιο, αλλά κατά δήλωσή τους παραμένουν αντιμνημονιακοί! Και το σκηνικό συμπληρώνεται με τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος κατηγορεί και αυτός τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ως … μνημονιακούς! Αν δεν πρόκειται για μία κακόγουστη φάρσα της ιστορίας, μια ανεπανάληπτη σύμπτωση, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε κοσμοϊστορικές πολιτικές εξελίξεις! 
Για να βγούμε από το μνημόνιο και να φορέσει γραβάτα ο κ. Τσίπρας, χρειάζεται να συμβεί ένα από τα δύο ακόλουθα πράγματα
Το ένα είναι να εφαρμοστεί το μνημόνιο των επόμενων δώδεκα ετών μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Χλωμό! 
Το επόμενο; 
Να ανακαλύψουμε έναν συμβιβασμό με τους δανειστές στα μέτρα του κ. Σόϊμπλε. Τραγικό…

Αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ανάπτυξη; 
Πως περιμένουν ότι οι επενδυτές θα εμπιστευτούν την χώρα και θα βάλουν σε αυτή τα χρήματά τους; Διότι άλλος τρόπος για να δημιουργηθούν πλούτος και θέσεις εργασίας δεν υπάρχει. 
Αυτά που σκέφτονται κάποιοι, ότι θα έχουμε δικό μας νόμισμα και ότι έτσι θα κάνει επενδύσεις το δημόσιο, είναι σενάρια που μας φέρνουν πιο κοντά στην υποσαχάρια Αφρική.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι. 
Οι πιθανότητες να αποφύγουμε το ατύχημα είναι περιορισμένες. 
Διαβάζοντας κανείς ανάμεσα στις γραμμές των ανακοινώσεων των πολιτικών ταγών της χώρας, ένα μόνο πράγμα μπορεί να καταλάβει
Έχουμε μπλέξει και μάλιστα άσχημα…

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: