Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Αυτή η σούπα κάνει θαύματα! Δείτε πως βοηθάει τον οργανισμό!

Αυτό το διάστημα η γρίπη θερίζει και όλο και περισσότεροι πέφτουν στο κρεβάτι. 

Η καλύτερη νοσοκόμα βέβαια για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι η.. Ελληνίδα μάνα που έχει πάντα τα καλύτερα γιατροσόφια για τέτοιες περιπτώσεις. 
Προσοχή αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να εμβολιαστούμε ή να προσέχουμε.
Έτσι λοιπόν αν είστε από αυτούς που τους έριξε η γρίπη στο κρεβάτι τότε ζητήστε από τη μαμά σας την παρακάτω σούπα...

Υλικά:

1 κοτόπουλο
3 λίτρα κρύο νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πατάτα
1 κ.γ. θυμάρι
λίγους κόκκους πιπέρι
αλάτι
1 φλ. ρύζι σουπέ
2 αβγά
1 λεμόνι

Προετοιμασία:

Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε το κοτόπουλο. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε τη σούπα. Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά, το θυμάρι και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, δηλαδή να «φεύγει» το κρέας από το κόκκαλο.
Όταν γίνει το κοτόπουλο, βγάζουμε από μέσα το κρέας και τα λαχανικά, αφήνουμε μόνο το ζουμί και προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει για ένα τέταρτο περίπου (μέχρι να γίνει και το ρύζι).
Στο μούλτι βάζουμε το καρότο, το κρεμμύδι και την πατάτα με λίγο ζουμάκι και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα αραιή. Το προσθέτουμε στη σούπα μας.
Σε μπολ (ή στο μούλτι) χτυπάμε τα ασπράδια, μετά προσθέτουμε τους κρόκους και τέλος το χυμό του λεμονιού, για να γίνει το αβγολέμονο. Αβγοκόβουμε τη σούπα (δηλαδή βάζουμε στο μπολ που έχουμε χτυπήσει τα αυγά και το λεμόνι λίγο λίγο ζουμάκι ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να έρθει στη θερμοκρασία της σούπας και μετά το προσθέτουμε στη σούπα μας) και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: