Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Δύει το άστρο του Τσίπρα



Η χθεσινή τραγική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή, στην παρθενική μετωπική του σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαίωσε την πεποίθηση της πλειοψηφίας των σκεπτόμενων Ελλήνων πως το άστρο του Τσίπρα δύει οριστικά.
Οι υψηλοί πρωθυπουργικοί τόνοι, ο καταγγελτικός λόγος, τα ανούσια πολιτικά φληναφήματα, η ξύλινη γλώσσα πεζοδρομίου, απέδειξαν περίτρανα πως παρά το «αγροτικό» του ως πρωθυπουργός εδώ και έναν χρόνο (δυστυχώς στις πλάτες μας) ο Τσίπρας παραμένει ο γνωστός θρασύς, αγράμματος, λαϊκιστής πολιτικός που...
εξαπάτησε και υπέκλεψε την ψήφο μεγάλης μερίδας  του εκλογικού σώματος, υποσχόμενος τα πάντα σε όλους.
Χθες όμως ο βασιλιάς ήταν γυμνός.
Αφού είχε απέναντι του έναν εξαιρετικό Κυριάκο Μητσοτάκη, μειλίχιο, με επιχειρήματα, με καθαρές πολιτικές θέσεις και απόψεις, ο οποίος ξεδίπλωσε το βασικό πολιτικό του σχέδιο για την ανάταξη της χώρας.
Η χθεσινή εικόνα της Βουλής και η αντιδιαστολή ανάμεσα στον Τσίπρα και στον Κυριάκο, απέδειξε επίσης περίτρανα, πόσος πολύτιμος χρόνος χάθηκε αλλά και το μέγεθος της ζημιάς που προεκλήθη στην χώρα την τελευταία πενταετία, από την λυσσαλέα αντίδραση – από το σύνολο του πολιτικού φάσματος της χώρας- σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια .
Το παραμύθι του «εναλλακτικού» δρόμου απέναντι στην πικρή αλλά αναγκαία θεραπεία μέσω της εφαρμογής των Μνημονίων, δεν το χάβουν πλέον ούτε τα όσα πρόβατα επέμειναν στην Κουμουνδούρου.
Είναι προφανές πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μετά την μεταπολίτευση.
Ο Τσίπρας οσονούπω μας «τελειώνει».
Και εάν ο ίδιος δεν το έχει αντιληφθεί, λόγω των κολάκων και γλειφτών που τον περιτριγυρίζουν στο  Μαξίμου , ας αποφασίσει ένα μεσημέρι να βγει μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.
Για να αισθανθεί στο πετσί του, το μέγεθος της απογοήτευσης και της οργής που έχει προκαλέσει η  χυδαία  πολιτική εξαπάτηση του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας,  από αυτόν και το ακροδεξιό συνεταιράκι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: