Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Με τις ευλογίες των Βρυξελλών «μεταφέρουν» στα Σκόπια τα σύνορα της Ευρώπης!

Την «οχύρωση» και το σφράγισμα των συνόρων των Σκοπίων με την Ελλάδα, επιχειρούν μεμονωμένα κράτη μέλη της Ε.Ε., δημιουργώντας έτσι ιδιαίτερα αρνητικά δεδομένα για την Ελλάδα, καθώς με την συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών στον Σκοπιανό κυματοθραύστη και με τον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα, οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες κερδίζουν χρόνο και κάνουν…
δεύτερες σκέψεις για την διαμόρφωση του πλαισίου μιας ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής.
Καθώς οι παρεμβάσεις της FRONTEX και των ευρωπαϊκών οργανισμών δεν μπορούν να εκδηλωθούν επί σκοπιανού εδάφους, η Κομισιόν με την επιστολή του προέδρου της Ζ.Κ. Γιουνκερ στον Σλοβένο πρωθυπουργό Μιρο Τσέραρ, άνοιξε τον δρόμο για ενίσχυση των Σκοπίων από μεμονωμένα κράτη μέλη.
Σύμφωνα με την επιστολή αυτή ο κ. Γιουνκερ εκφράζει την πλήρη στήριξη του στο Σλοβένικο σχέδιο για την στήριξη των Σκοπίων επισημαίνοντας ότι «μεμονωμένα κράτη μέλη θα μπορούσαν να στηρίξουν την εφαρμογή ελέγχων στα σύνορα με την Ελλάδα, μέσω της ενίσχυσης σε αστυνομικές δυνάμεις ή την παροχή εξοπλισμού».
Η Ουγγαρία έσπευσε πρώτη να ανταποκριθεί στέλνοντας όλα τα αναγκαία υλικά σε Βουλγαρία και Σκόπια για το σήκωμα φράκτη ώστε να σφραγίσουν τα σύνορα τους με την Ελλάδα.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βικτορ Ορμπαν ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τον γερμανικό Τύπο ως «Άγιος Προστάτης των Βαλκανίων», έστειλε 16.000 πασσάλους και 10.000 ρολά του ειδικού πλέγματος (με αιχμηρές διπλές λάμες) στις δυο χώρες.
Ο Όρμπαν έχει προτείνει στα Σκόπια και στην Βουλγαρία να υψώσουν φράκτη όπως είχε κάνει η χώρα του πέρυσι, υψώνοντας δικούς τους φράκτες στα σύνορα με την Σερβία και την Κροατία.
«Μόνο με αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων στην “Μακεδονία” δεν θα γίνει υποχρεωτικό το κλείσιμο των συνόρων εντός της Σένγκεν μεταξύ της Σουηδίας, της Δανίας της Γερμανίας και της Αυστρίας» δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός στην γερμανική Welt am Sonntag.
Το πρωί στον συνοριακό σταθμό της Γευγελής περιόδευσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Σλοβενίας, Μαρτζαν Φαντ, ενώ όπως ανακοινώσε ο Τσέχος υπουργός εσωτερικών, Μιλαν Τσόβανεκ, στις 3 Φεβρουαρίου θα περιπολούν στα ελληνοκυπριακά σύνορα.
Οι χώρες Visegrad (V4), Ουγγαρία, Τσεχία, Πολώνια, Σλοβακία, ηγούνται της κίνησης για απόρριψη των ποσοστώσεων στην μετεγκατάσταση προσφύγων, αλλά αντίθετα της ύψωσης φρακτών ώστε να ανακοπεί η μεταναστευτική ροη προς την Ευρώπη. Οι χώρες αυτές που εμπράκτως επιχειρούν να μεταφέρουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης στα σύνορα της πΓΔΜ με την Ελλάδα, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα συνεδριάσουν στις 15 Φεβρουαρίου λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. (18 Φεβρουαρίου) που θα έχει αντικείμενο το μεταναστευτικό, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο στόχαστρο όλων και να επαπειλείται η παραμονή της στην Συνθήκη Σένγκεν.

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: