Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Αγρότες: Δεν πάμε στον Τσίπρα - Ψεύτες και κλέφτες δεν μας έχει πει κανείς

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Επιμένουν στη σκληρή τους γραμμή οι αγρότες και λένε «όχι» στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ηδη στη μία από τις δύο κρίσιμες συνεδριάσεις, αυτή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, αποχώρησαν οι αγρότες των Τεμπών και επιστρέφουν στα μπλόκα.
Η απόφασή τους ήταν....

αναμενόμενη, αφού είχαν θέσει ως προϋπόθεση την απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και την έναρξη συνομιλιών από μηδενική βάση. Ενδεικτικό πάντως του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των αγροτών είναι πως από τα μπλόκα και συγκεκριμένα από τα Μάλγαρα στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση «ψεύτες και κλέφτες δεν μας έχει πει κανείς». Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε αγρότης για να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις υπουργών.
Λίγη ώρα αργότερα ολοκληρώθηκε και η συνεδρίαση των αγροτών στη Νίκαια. Εκεί αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με εξάωρους αποκλεισμούς δρόμων και όχι δίωρους που ήταν έως σήμερα.

Δεν μετέχουμε σε κανένα διάλογο αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο
Περίπου μία ώρα κράτησε η συνεδρίαση των αγροτών στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, όπου αποφάσισαν να παραμείνουν στον δρόμο και στα μπλόκα στο εθνικό οδικό δίκτυο. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών από το μπλόκο στα Τέμπη, Παναγιώτης Καλογιάννης, αμέσως μετά οι αγρότες θα παραμείνουν στους δρόμους, χωρίς να βιάζονται, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ προσανατολίζονται στο να κλείσουν επ' αόριστον το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση.
Ξεκαθάρισαν μάλιστα για άλλη μία φορά πως δεν θα συμμετέχουν σε κανένα διάλογο αν δεν αποσύρει πρώτα η κυβέρνηση το σχέδιο για το Ασφαλιστικό και αν δεν σταματήσουν οι υπουργοί να τορπιλίζουν την κατάσταση με τις δηλώσεις τους. 


«Δεν είμαστε αγροτοπατέρες, δεν θα μας διώξουν από τη γη μας»
Ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Τεμπών αποχωρώντας από τη Σίνδο είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν είμαστε αγροτοπατέρες, ο αγώνας μας δεν καπελώνεται από κανέναν και όποιος το επιχειρήσει θα εκδιωχθεί. Είμαστε νέοι άνθρωποι και θέλουμε να μείνουμε στη γη μας. Δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους αγροτοπατέρες».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: