Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ: Εκκενώθηκαν δύο σταθμοί υπό τις απειλές χτυπήματος των τζιχαντιστών


Παραμονή πρωτοχρονιάς με άρωμα τρομοκρατίας στο Μόναχο, καθώς η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση δύο σταθμών τρένων το βράδυ της Πέμπτης.

Μετά από βάσιμες απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα, οι μυστικές υπηρεσίες φιλικά προς τη Γερμανία προσκείμενης χώρας, ενημέρωσαν ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε επιθέσεις στη νότια πόλη της Γερμανίας.
Εξάλλου, η αστυνομία είχε...

αναρτήσει μήνυμα στον κοινωνικό ιστότοπο Twitter, που έλεγε, «Πραγματική ένδειξη ότι στο Μόναχο σχεδιάζεται τρομοκρατική επίθεση. Παρακαλούμε αποφύγετε ανοιχτές συγκεντρώσεις καθώς και τον κεντρικό σταθμό τραίνων, και τον σταθμό τραίνων Pasinger», έλεγε η ανάρτηση στα γερμανικά, προσθέτοντας, «Ο σταθμός Pasinger και οι κεντρικοί σταθμοί έχουν εκκενωθεί. Τα τραίνα δεν λειτουργούν. Παρακαλούμε ακολουθείστε τις υποδείξεις της αστυνομίας

Η αστυνομία έχει λάβει «συγκεκριμένα στοιχεία» που δείχνουν σαφώς ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για τρομοκρατική επίθεση στο Μόναχο, και συγκεκριμένα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και το σιδηροδρομικό σταθμό στη δυτική συνοικία Pasing.

Στην ίδια ανακοίνωση οι Αρχές ενημερώνουν ότι επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο για την αναζήτηση πιθανών υπόπτων και παρακαλούν το κοινό να μείνει μακρυά από πολυπληθείς συγκεντρώσεις.

 munich

Δεν υπάρχουν σχόλια: