Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! «Αδικείται ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ»


Σε κρίσιμο σημείο φαίνεται πως βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων. 

Τα πρώτα σύννεφα φάνηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του νόμου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, όπου οι ΑΝΕΛ καταψήσαν, ενώ ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος ήταν απών.
Σήμερα, λοιπόν, ο υπουργός Άμυνας τάχθηκε και δημοσίως υπέρ του...

Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος είχε χαρακτήρισει το σύμφωνο συμβίωσης ψευδεπίγραφο και αντίθετο με τις αρχές τις πίστεως, ενώ είχε επισημάνει ότι «η Αμερική και το ίδρυμα Σόρος προώθησαν το σύμφωνο συμβίωσης με στόχο να γκρεμιστεί η ορθόδοξη πίστη της Ευρώπης».
«Αδικείται ο κ. Σεραφείμ. Η δική του φωνή μπορεί να είναι πιο σκληρή, πιο δυνατή, πιο ακραία μερικές φορές, όμως εδώ πρόκειται γαι απόφαση ιεραρχίας» είπε ο κ. Καμμένος με δηλώσεις του στον Alpha 9.89. «Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου μας δεσμεύουν όλους. Είμαι στο υπουργικό συμβούλιο αλλά είμαι και Έλληνας Ορθόδοξος» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως η Εκκλησία δεν είναι ακραία ούτε ομοφοβική. Μάλιστα, εκτίμησε πως θα έπρεπε να προηγηθεί διάλογος για το θέμα πριν φτάσει στη Βουλή.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας τόνισε την πολύ καλή προσωπική σχέση που έχει ο ίδιος με τον Μητροπολίτη Πειραιώς θυμίζοντας πως πρόσφατα πήγε στη γιορτή του για να του ευχηθεί από κοντά. Ως προς τον εορτασμό των Θεοφανίων στον Πειραιά είπε πως έστειλε ως εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ τον Δημήτρη Καμμένο γιατί ο ίδιος εδώ και καιρό είχε προγραμματίσει να βρίσκεται στην φρεγάτα Κουντουριώτης.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να μην υπάρχει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις και να προφυλαχθούν οι ασθενέστερο. Εξαιρέθηκαν οι συνταξιούχοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας γιατί οι μειώσεις τους έφτασαν ήδη άνω του 60%. Δώσαμε μάχη για να εξαιρεθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: