Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Ένας διαφορετικός Καζαμίας για το 2016;

Την πρώτη Ιανουαρίου  ο πρωθυπουργός λαμβάνει ευχετήριο μήνυμα αγωνιστικής συμπαράστασης από τη Ναόμι Κάμπελ. Του θυμίζει συγκινημένη που την είχε μνημονεύσει.

Στις 8 συναντάται ο Κατρούγκαλος με τα τεχνικά κλιμάκια. Έχει φορέσει Αντρεϊκό ζιβάγκο, ως ανυποχώρητος  αγωνιστής που είναι παλαιόθεν. Άλλωστε είναι ο μόνος sic στην κυβέρνηση, και κατάλαβε ότι το κοστούμι χωρίς γραβάτα, μάλλον σε λετσαρία μοιάζει ..

Στις 18 έρχονται τα υψηλά κλιμάκια. Η Ντέλια τον αντικρίζει  με το σοσιαλιστικό  ζιβάγκο και θυμάται τα παιδικά της χρόνια επί ηγεσίας Τσαουσέσκου. Κατακόκκινη από αιδημοσύνη ακούει τις προτάσεις του και αντιπροτείνει ενθουσιασμένη 3% στις εργοδοτικές εισφορές, για να λυθεί το ασφαλιστικό. Του κλείνει συνωμοτικά το μάτι και του εξηγεί ότι και αυτή κομμάτι τις παγκόσμιας επανάστασης είναι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς  έχει παρεισφρήσει ως δούρειος ίππος στο άντρο του παγκόσμιου καπιταλισμού.
Στις 25 ψηφίζεται το ασφαλιστικό. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το ψηφίζουν κλαίγοντας και καπάκι τηλεφωνούν σε Λαφαζάνη και Ζωή να τους πουν ότι το έκαναν για την πατρίδα. Ο Λαφαζάνης τους εξηγεί ότι ναι μεν χρειάζονται ελιγμοί, αλλά το επαναστατικό προτσές δεν προχωράει με στρατηγικές ήττες σαν αυτή. Η Ζωή τους εύχεται του χρόνου σπίτι τους και «καλό ψόφο» να έχουν!
Κατά τον Φεβρουάριο ανοίγει εκ νέου το ασφαλιστικό γιατί δεν υπάρχει μία για να πληρωθούν οι συντάξεις. Οι θεσμοί προτείνουν βασική σύνταξη 98 ευρώ. Η κυβέρνηση αντιστέκεται. Ο Αλέξης βγαίνει με διάγγελμα στην ΕΡΤ και δηλώνει ανυποχώρητος. Οι κύριες συντάξεις δεν θα υποχωρήσουν κάτω από 100 ευρώ, γιατί «με αυτά ζουν ολόκληρες οικογένειες ανέργων».
Η Γεροβασίλη δίνει τη χιλιοστή διακοσιοστή συνέντευξή της και διαβεβαιώνει για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην υποχωρήσουν οι κύριες  συντάξεις κάτω από 100 ευρώ. Εν τω μεταξύ νέα  συγκλονιστική αποκάλυψη του Βασίλη Λεβέντη. Ένα «ζώον»  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τον πλησίασε  και του πρότεινε να ρίξουν την κυβέρνηση  – πάνω που είχε ψήσει τον Τσίπρα να συγκυβερνήσουν.
Αισίως μπήκε ο Μάρτης και η Fraport αρχίζει να ανακαινίζει τα αεροδρόμια. Ο Σπίρτζης διαδηλώνει  έξω από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Φοράει το T-shirt του συγκυβερνήτη Πάνου που γράφει «Η Ελλάδα δεν πωλείται». Στα εικονίσματα το είχε ο Πάνος το μπλουζάκι αυτό, και κατ΄ εξαίρεση το έδωσε στον Σπίρτζη λόγω αγωνιστικής αλληλεγγύης.
Η Ευρώπη εν τω μεταξύ είναι ανήσυχη και δυσαρεστημένη με τους Βρετανούς. Ενώ όλα τα κράτη κρατούν την ανάσα τους, γιατί η ελληνική κυβέρνηση τους έχει επιβάλει την αναδιάρθρωση του χρέους, αυτοί ως σνομπαρία - τους έμεινε από την εποχή της Αυτοκρατορίας - απασχολούν την Ευρώπη με  ανθυπολεπτομέρειες  όπως το Brexit.
Στην Ισπανία μετά από αλλεπάλληλες αποτυχίες συγκρότησης κυβέρνησης, πρωθυπουργός γίνεται ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos ,και προτείνει συνομοσπονδία με την Καταλωνία. Έτσι τα δύο κράτη αποκτούν ενιαία διεθνή οντότητα. Ο Σταύρος  στέλνει τηλεγράφημα στον  Ριβέρα των Θιουδαδάνος, να τον παρηγορήσει. Ξέρει αυτός τι είναι να μένεις έξω από κυβέρνηση!
Πρωταπριλιά, η Γεροβασίλη στης 3σχιλιοστή συνέντευξή της, διαβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τηρείται απαρέγκλιτα. Η Cosco υποβάλει υποψηφιότητα για την απόκτηση των Λιμανιών Πάτρας και Ιτέας. Ο Δρίτσας εισηγείται στον πρωθυπουργό να αντισταθεί στον κομμουνιστικό επεκτατισμό των ρεβιζιονιστών κινέζων. Η Ζωή αρθρογραφεί για την προδομένη πολιτιστική επανάσταση της Τσιανγκ Τσίνγκ, που  οι σοσιαλιμπεριαλιστές χαρακτήρισαν ως «συμμορία των τεσσάρων».
Η Φώφη πανευτυχής δίνει συνέντευξη για την ευρεία απήχηση που έχει στο λαό η Συμπαράταξη. Δυο ακόμα μέλη του ΚΙΔΗΣΟ του ΓΑΠ ανένηψαν και εντάχθηκαν στις γραμμές της. Ο ΓΑΠ το μαθαίνει εκ των υστέρων. 40 μέρες χαμένος στην Αγκόλα συντόνιζε το προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αφού πρώτα είχε ταξιδεύσει ως στην Αλάσκα και είχε μιλήσει στους Εσκιμώους για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη χρήση των κλιματιστικών.
Πρωτομαγιά και Πάσχα. Σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός, μετά τον οβελία στην αρχιεπισκοπή ως καλεσμένος του αρχιεπισκόπου, τονίζει το αδιαίρετο ορθοδοξίας και αριστεράς  - άλλωστε και ο Χριστός, τι νομίζεται, ένας πρώιμος αριστερός ήταν για την εποχή του. Στην συνέχεια κλείνεται μόνος στο αρχονταρίκι  με την θαυματουργή εικόνα του Άξιον Εστί, που ειδικά ναυλωμένη πτήση C 130 είχε φέρει από το Ναό του Πρωτάτου.
Ο Μάης δύσκολος μήνας, ο καιρός καλοσυνεύει, η ροή μεταναστών και προσφύγων συνεχίζεται επαυξημένη, η Τασία Χριστοδουλοπούλου κάνει δηλώσεις ότι νιώθει ευτυχής που οι ξένοι αγαπούν τον υπέροχο ήλιο της Ελλάδας και έρχονται στη χώρα μας για να λιαστούν. Συστήνει στον ΕΟΤ να κάνει διεθνή σχετική καμπάνια με φωτογραφίες των μεταναστών/ προσφύγων στις ακτές μας, ώστε να πεισθούν οι βορειοευρωπαίοι να έρθουν στα νησιά μας για διακοπές.
Έκθαμβος ο Αλέξης για την αριστουργηματική  ιδέα της δηλώνει ότι  θα την χρήσει  υπουργό Τουρισμού. Το μαθαίνει η  Μέρκελ, του τηλεφωνεί και του λέει αγχωμένη «για το χρέος ό,τι θες. Μόνο αυτό μην κάνεις». (και έτσι η Τασία ανακηρύσσεται εθνική ευεργέτιδα αφού εξαιτίας της γλυτώσαμε  το χρέος). 
Κατά τον Ιούνη ο πρωθυπουργός καταγγέλλει το ΔΝΤ για έλλειψη στοιχειώδους savoir vivre, αφού αν και ανεπιθύμητο, μας κατσικώθηκε , παριστάνοντας δήθεν τον συγκυβερνήτη  της Ελλάδας . Δεν του έχουν πει φαίνεται ότι η αδούλωτη κυβέρνηση, των αδούλωτων ελλήνων, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της και δεν επιτρέπει την παραμικρή παρέμβασή στα εσωτερικά μας.
Έφτασε ο Ιούλης, «Η θάλασσα ψιθύρισε στα χείλη μας» που λέει και ο ποιητής, και ο Αλέξης σε διάγγελμά του διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές το καλοκαίρι γιατί η αριστερή κυβέρνηση δεν θα χαλάσει τα μπάνια του λαού. Το επιτελείο στο Μαξίμου έκθαμβο από την πρωτοτυπία της απόφασης  τον συγχαίρει ολόθερμα. Η Θεανώ Φωτίου τρέμει από την συγκίνηση. Το είχε πει αυτή. Τέτοιοι ηγέτες βγαίνουν κάθε εκατό χρόνια!
Οργίλη ανακοίνωση εκδίδει το ΚΚΕ: Τα μπάνια  του λαού αποπροσανατολίζουν την εργατική τάξη από τον ιστορικό της  ρόλο, που είναι ο ανήλεος αγώνας της για το γκρέμισμα του καπιταλισμού.
Κατά τον 15υγουστο, με την βοήθεια της Παναγιάς ( σ.σ. αυτό το αντέγραψα από τον Σαμαρά) η ΝΔ αποφασίζει να κάνει εκλογές και να εκλέξει πρόεδρο . Οι εκλογές της 10ης Γενάρη ακυρώθηκαν λόγω του ότι η απλήρωτη ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στα κεντρικά γραφεία  του κόμματος. 
Ο Σαμαράς  γράφει στο Liberal άρθρο για την ανικανότητα των δύο υποψήφιων προέδρων ν να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις  του. Σε ένα καφενείο της Μάνης  ο Μπαλτάκος ενθουσιασμένος το απαγγέλει σε ακροατήριο.
Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός παραμένει άφαντος επί μήνα. Φήμες επιμένουν ότι εθεάθη να χουζουρεύει σε βίλλα γνωστού πλουτοκράτη κοντά στο Σούνιο, για να ξεκουραστεί από την άκαμπτη αντίσταση ( η ανάπαυση του πολεμιστή που λένε). Οι φήμες  πάντως  απορρίπτονται ως αναληθείς,  αφού είναι πασίγνωστο ότι οι Αριστεροί  δεν πλησιάζουν βίλλες! 
Έφτασε ο Σεπτέμβρης, εκεί με την πρώτη σταγόνα της βροχής , τα σχολεία ανοίγουν και ο Φίλης με προτροπή Λιάκου  και Σίας, στέλνει φετφά:  Επήλθε επί τέλους η αποεθνικοποίηση της Ιστορίας. Στο εξής οι μαθητές δεν θα λένε «η πατρίδα μας», αλλά «Η χώρα που τη λένε Greece».  Ο εκκολαπτόμενος εθνικισμός κατατροπώθηκε στη φωλιά του και εν τη γενέσει του.
Πλησιάζει ο χειμώνας και η κυβέρνηση για λόγους ισότητας αποφασίζει να μην πάρει κανείς επίδομα πετρελαίου. Όλοι φτωχοί είμαστε , μεταξύ των φτωχών πρέπει να υπάρχει ισότητα, δεν υπάρχουν κάποιοι πιο ίσοι, να δικαιούνται τέτοιων ανέσεων.
31 Δεκεμβρίου 2016 και ο Πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά  του διαβεβαιώνει ότι θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν χρειαστεί 4ο μνημόνιο. Το θέμα, θα λέει, είναι να είσαι πιστός στον  στρατηγικό σου στόχο. Για να φθάσει σε αυτόν,  είναι αναγκαίες μερικές τακτικές κινήσεις, και ας δημιουργούν την ψευδή εικόνα  ότι δήθεν συμβιβάστηκες.
Καλή χρονιά!

Του Γιάννη Σιδέρη
Photo* by Andreas Rentz/ Getty Images/ Ideal Image
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: