Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Εξυπνη μπίζνα: Δυο καλλονές φορούν σέξι μαγιό και πλουτίζουν [εικόνες]

Εξυπνη μπίζνα: Δυο καλλονές φορούν σέξι μαγιό και πλουτίζουν [εικόνες]

Εκτός από πανέμορφες έχουν και επιχειρηματικό μυαλό. 

Δυο καλλονές από την Αμερική έκαναν την αγάπη τους για τα μαγιό επιχείρηση και βγάζουν εκατομμύρια...

Ο Δρ. Μπαρουφάκης και η … ψυχιατρική επιστήμη!

Ο ψυχίατρος - Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών Χρήστος Λιάπης λυτρώνει έναν λαό και μας δίνει μια επιστημονική εξήγηση για τον Γιάνη Βαρούφάκη. Ένα εξαιρετικό άρθρο που πρέπει να διαβάσετε!

Για τον Υπουργό μας επί των Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη σχεδίαζα ούτως ή άλλως να γράψω, ακόμη και αν δεν είχαν επισυμβεί οι τραγικές για τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό συνέπειες του capital control, καθώς η περίπτωση του παθολογικού ναρκισσισμού του άπτεται της ιατρικής μου ιδιότητας, ενώ η εν γένει παρουσία του και οι πολιτικοί χειρισμοί του βρίθουν συμπεριφορικών...

Περί της κας Κατάντιας Βαλαβάνη…

Αυτή η ιστορία με τις 200.000 ευρώ που έφυγαν από τράπεζα στο πάρα πέντε της επιβολής capital controls πολύ με προβλημάτισε.

Είναι δυνατόν, είπα, να συμβαίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα, όπως άφηναν να εννοηθεί, από υπουργό ο οποίος εκ της ιδιότητάς του έχει και εσωτερική ενημέρωση;
Αφήστε που θύμιζε έντονα την περίπτωση της Κύπρου, όπου, όπως αποδείχθηκε, λίγες ημέρες πριν από το «κούρεμα» των καταθέσεων συγγενικά πρόσωπα πολιτικών έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και κέρδισαν εκατομμύρια...

Η Συνιστώσα του Λαζόπουλου έχει τωρα τον Υπουργο της

ΧΑΙΡΕ ΛΑΕ ΤΟΥ ΧΑΙ-ΚΑΛΙ !!

Γελάνε και οι πέτρες: Yπουργός ο Παύλος Χαϊκάλης στη νέα κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό

Ανακοινώθηκε  η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, στον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «ξήλωσε» όλα τα μέλη...

Το «λόμπι της δραχμής» ισχυροποιήθηκε…

Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει αλλά χθες οι μόνοι που ήταν χαρούμενοι, οι μόνοι που γέλαγαν και τ’ αυτιά τους σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου ήταν όσοι ψήφισαν «όχι».

Αυτοί οι 70 και πλέον βουλευτές που κατέγραψαν το λεγόμενο αντιευρωπαϊκό κύμα και που είναι μια ετερόκλητη ομάδα από κομμουνιστές, νεοκομμουνιστές και χρυσαυγίτες, νίκησαν.
Ακόμη και αν δεν ανήκουν όλοι στην Αριστερή Πλατφόρμα έχουν αφήσει την παρακαταθήκη τους στην ελληνική κοινωνία...

Να παρέμβει η Δικαιοσύνη! Ο αδερφός και δύο ξαδέρφια υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ “σήκωσαν” χιλιάδες ευρώ παραμονή των capital controls

newego_LARGE_t_1101_54450132

Εάν ισχύουν αυτά που γράφει ο “Βηματοδότης” (και σήμερα) πραγματικά είναι απορίας άξιον γιατί ακόμη δεν έχει παρέμβει η Δικαισούνη!


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, 3 ακόμη πολύ στενοί συγγενείς υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ (αδέρφια, ξαδέρφια) “σήκωσαν” λίγο πριν ανακοινωθούν τα capital controls εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από Τραπεζικούς τους λογαριασμούς! 
Δηλαδή τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κινηθεί αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη;

Αυτό είναι το νέο Υπουργικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα

img_32121422439697Δύο μετακινήσεις υπουργών και εννιά νέα πρόσωπα εισέρχονται στο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε γραπτώς το μέγαρο Μαξίμου.
Από τους νέους υπουργούς οι δύο είναι γυναίκες. Επίσης δημιουργήθηκε ένα υπερυπουργείο, το Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (οι αρμοδιότητες αυτές ήταν στο Υγείας) ενώ προστέθηκε μια θέση υφυπουργού στο υπ. Δικαιοσύνης...

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Το βίντεο που σαρώνει στο YouTube - «Πρώτη φορά αριστερό Μνημόνιο»

tsiprasΛένε ότι τα γραπτά μένουν.

Με την σύγχρονη τεχνολογία, μένουν και οι δηλώσεις on camera. 

Ενα απάνθισμα τέτοιων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προεκλογικά σε αντίστιξη με τη στάση τους κατά την ψηφοφορία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Στο βίντεο υπό τον τίτλο «Πρώτη φορά Μνημόνια Αριστερά» έχει γίνει συρραφή παλαιότερων δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα...

Ο Τσίπρας αποφάσισε να μην παραιτηθεί στο παρά 3' – Τι τον «έπεισε» να πάει τελικά στη Βουλή


ΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! 

Ένα θρίλερ που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινώες ώρες διαδραματίστηκε προχθές στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα κυβερνητικά στελέχη είχαν αρχίσει να βολιδισκοπούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δουν εάν βγαίνουν τα «κουκιά», εάν δηλ. η συγκυβέρνηση μπορεί να συγκεντρώσει 121 ψήφους για να...

Πώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέρρευσε σε μια νύχτα - «Αϊντε» της φώναζαν [βίντεο]

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Σε μια νύχτα κατέρρευσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είδε την πολιτική παρακώλυσης που ακολούθησε να πηγαίνει στράφι καθώς μόλις δύο βουλευτές στήριξαν την πρότασή της, με αποτέλεσμα να κατεβαίνει από την έδρα και από κάτω να της φωνάζουν «άιντε!»

Η ατμόσφαιρα στην Βουλή την Τετάρτη μύριζε «μπαρούτι» από νωρίς, καθώς όλοι περίμεναν τι θα κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να καθυστερήσει τη διαδικασία...


Πυρά Μπακογιάννη σε Βαρουφάκη: Από την πρώτη στιγμή δούλεψε για να μας βγάλει από το ευρώ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δριμεία επίθεση προς τον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ επανέλαβε την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να μην καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης», δήλωσε το...

ΤΙ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ: Η «σύγκρουση» ΣΥΡΙΖΑ εσ. και ΣΥΡΙΖΑ εξ. και το γράψε – σβήσε στο μπλοκάκι – Τα ονόματα που ακούγονται!

Δεύτερες σκέψεις φαίνεται να κάνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις αλλαγές στην κυβέρνηση και τον χρόνο ανακοίνωσης του ανασχηματισμού.

Από το πρωί και μετά τις σοβαρές απώλειες που κατέγραψε η κυβέρνηση στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας, οργίαζαν οι φήμες ότι είναι θέμα ωρών η ανακοίνωση των αλλαγών. 
Οι 39 βουλευτές που καταψήφισαν...

Ο Τσίπρας απειλεί τους 32 «αντάρτες»: Θα συνεχίσω χωρίς εσάς

Ο Τσίπρας απειλεί τους 32 «αντάρτες»: Θα συνεχίσω χωρίς εσάς

Θα συνεχίσω και χωρίς εσάς είναι το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους «αντάρτες» που καταψήφισαν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Διαχωρίζοντας όσους είπαν «όχι» από εκείνους που δήλωσαν «παρών» ή απείχαν, ο Πρωθυπουργός, εξαπέλυσε μύδρους κατά των 32 διαφωνούντων από τους 110 του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «Ναι».
Σύμφωνα με το μέγαρο Μαξίμου, στην απογευματινή σύσκεψη που είχε με συνεργάτες του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ! Η πρώτη ημερομηνία που έπεσε στο τραπέζι

Μετά την χθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με αντικείμενο την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό φουντώνουν τα σενάρια για εκλογές, ενώ θέμα ωρών είναι και ανασχηματισμός.
Μάλιστα, αναπόφευκτος θεωρείται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά τη νέα εντυπωσιακή διαφοροποίηση υπουργών...

Ο Πρίγκιπας της Δραχμής [Εικόνες]

Η ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΥ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ

Μπορεί το Κόμμα της Δραχμής να μετράει μια σοβαρή απώλεια στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα-μετράει όμως και μια νίκη καθώς ο Πρίγκιπας Βαρουφάκης είναι το νέο πουλέν του την ώρα που η Κωνσταντοπούλου καταστρώνει τα σχέδιά της.Aπό το 2001 έως το 2009 είχαν βγει από τη χώρα πάνω από 300 δις ευρώ. Προσθέστε κι άλλα 200 δις ευρώ που βγήκαν την τελευταία 5ετία και θα διαπιστώσετε πως...

Στα τέσσερα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Σπρώχνοντες και σπρωχνώμενοι βουλευτές όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου (πλην του ΚΚΕ με την απολύτως σταθερή και σαφή θέση του) θα ξημερωθούν και πάλι απόψε στο Κοινοβούλιο.

Για να υπερψηφίσουν -αναγκαστικώς- τα ογκώδη προαπαιτούμενα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν αργότερα στο τρίτο και φαρμακερό Μνημόνιο με την υπογραφή της αριστερής κυβέρνησης του...

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Έχω μπλέξει με τρελούς»

O υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης περιέγραψε την Τρίτη σε εκδήλωση περίπου 500 στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας στο ξενοδοχείο «Οσκαρ», στο κέντρο της Αθήνας, σχέδιο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, αναφέροντας μάλιστα σειρά «επαναστατικών» πράξεων, ικανών να επιτρέψουν την ομαλή μετάβαση από το υπάρχον σύστημα του ευρώ στη δραχμή.
Το σχέδιο προέβλεπε την εισβολή στο Νομισματοκοπείο Χολαργού, όπου...

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Σαρωτικός ανασχηματισμός προ των πυλών – Εκλογές το Φθινόπωρο

Θέμα ολίγων ωρών θεωρείται πλέον ο σαρωτικός ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος, μετά τις 38+1 διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Όπως αναφέρουν άλλωστε κυβερνητικές πηγές, ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και όπως λέγεται δεν θα είναι απλές αλλαγές που θα αφορούν υπουργούς που διαφωνούν με τη συμφωνία, αλλά θα είναι ένας πιο ευρύς ανασχηματισμός. Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες το Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτει το ενδεχόμενο να αλλάξει η...

Για… τρεις βουλευτές ο Τσίπρας δεν παραιτήθηκε!

Έντονη ήταν η ανησυχία στους κόλπους της κυβέρνησης για το τελικό αποτέλεσμα.

Όσο διαρκούσε η ψηφοφορία και άκουγαν στα κυβερνητικά έδρανα τα ΟΧΙ και τα ΠΑΡΩΝ, έκαναν υπολογισμούς καθώς το Μαξίμου είχε θέσει ως όριο τους 121 βουλευτές!
Ο Αλέξης Τσίπρας, «φούσκωνε» και «ξεφούσκωνε», δίπλα του οι υπουργοί έγραφαν και...

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ! Η συμφωνία ψηφίστηκε ο Τσίπρας έχασε την δεδηλωμένη!

vouli

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη συμφωνίας με τον ΕΜΣ».

Ψήφισαν συνολικά 299 βουλευτές. 

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 229 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Αν.Ελ. , την ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ .

Όχι ψήφισαν 64 βουλευτές από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ (οι 32 από τους οποίους ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ) ενώ 6 βουλευτές ψήφισαν παρών (από τον ΣΥΡΙΖΑ)...

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Deutsche Welle: «Η Ελλάδα θα οδηγηθεί αναπόφευκτα σε πρόωρες εκλογές»


Τι αναμένεται στην σημερινή ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Βουλή προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πακέτο στήριξης.
Τι θα πρέπει να αναμένεται με δεδομένες τις γνωστές ενστάσεις που εκφράζονται εντός του κυβερνητικού συνασπισμού στην Αθήνα; Όπως εκτίμησε σε συνέντευξή του προς τη Deutsche Welle ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Ντούισμπουργκ-Έσσεν Χάιντς Γιούργκεν Αξτ:

Η… ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! Μετράνε τα κουκιά του «ΟΧΙ» στη Βουλή – Πόσα τα βγάζουν – Ποιοι έχουν δηλώσει δημόσια ότι θα καταψηφίσουν…


Πανικός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή της συμφωνίας των… Βρυξελλών.

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, ενώ άλλοι καταφέρονται ανοιχτά κατά του Αλέξη Τσίπρα, στοιχεία που αποδεικνύον ότι το γυαλί έχει ραγίσει με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος… Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι διαρροές στο ΣΥΡΙΖΑ θα κυμανθούν από 30 έως 40…

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ! Ποιους έχει διαγράψει οριστικά από το μπλοκάκι του ο Τσίπρας – Ποιους σβήνει και ποιους… ξαναγράφει


Θέμα ημερών θεωρείται πλέον ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης καθώς μετά τις διαρροές της Παρασκευής αλλά και αυτές που θα έρθουν στην αυριανή ψηφοφορία η κυβερνητική ισορροπία είναι απολύτως διαταραγμένη

Όπως αναφέρουν άλλωστε κυβερνητικές πηγές, ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και όπως λέγεται δεν θα είναι απλές αλλαγές που θα αφορούν υπουργούς που διαφωνούν με τη συμφωνία, αλλά θα είναι...

Για την ΠτΒ: Μισεί ό,τι δεν καταλαβαίνει και σιχαίνεται τη διαφορετικότητα είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία

Γιατί πρέπει να φύγει η Ζωή

Με το ολοκληρωτικό και άρρωστα αντικοινοβουλευτικό της πάθος δίχασε όλους αυτούς τους μήνες το Κοινοβούλιο και το Εθνος. 

Στην ψυχή της έχουν φωλιάσει οι πιο σκοτεινοί πολιτικοί δαίμονες, που τη σπρώχνουν σε ψυχωτικά πολιτικά και αντικοινοβουλευτικά παραληρήματα.
Αυτή η σκοτεινή ιδιοσυγκρασία που μισεί ό,τι...

Ξαφνική παρέμβαση Ζωής και φόβοι για εμπλοκή


Η κ. Κωνσταντοπούλου ζητά στις 6:30 το απόγευμα την έκθεση των Επιτροπών αντί για τη μία μετά το μεσημέρι που έχει πει ο κ. ΜπαλάφαςΟ… εφιάλτης της περασμένης Παρασκευής τρομάζει το Μαξίμου.

Προαναγγελία εμπλοκής της ομαλής συζήτησης του κρίσιμου νομοσχεδίου ή τυπική αναφορά άνευ σημασίας;
Σε κάθε περίπτωση η αναφορά του...

Ο Τσίπρας τα είπε όλα: Για ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση, Ευρώπη - [Βίντεο]

Ο Τσίπρας τα είπε όλα: Για ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση, Ευρώπη

Ανοικτό το θέμα των εκλογών αλλά δεν θα εξαρτηθεί από μένα 

Ο Βαρουφάκης δεν κάνει για πολιτικός, δεν ξέρει να συγκρατείται
Αγρια επίθεση σε Αριστερή Πλατφόρμα και Κωνσταντοπούλου
Ηξερα το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit από τον Μάρτιο
«Μου είπαν συμφωνία ή άτακτη χρεοκοπία»
Δεν θα δραπετεύσω από τις ευθύνες μου
Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κρατήσω ενωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ
Οποιος φύγει θα παίξει το σχέδιο εκείνων που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση...

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – Συντριπτική εντολή για «ναι» στη συμφωνία και στον Τσίπρα

Το 51,5% των πολιτών θεωρεί θετική τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων μας σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της ΚAΠΑ Research

Πολύ υψηλότερο είναι ωστόσο το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι η συμφωνία ήταν αναγκαία 72% έναντι 25,3% που διαφωνούν, ενώ και μια δεύτερη δημοσκόπηση δείχνει σαρωτική...

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ο Βαρουφάκης εκδικείται τον Τσίπρα!

Συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Αυστραλίας έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.  
Σχολιάζοντας όλα όσα έγιναν στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Βαρουφάκης λέει ότι «Αυτή είναι η πολιτική της ταπείνωσης. Η τρόικα είχε φροντίσει ότι θα τον κάνουν (σ.σ. τον κ. Τσίπρα) να μετανιώσει για κάθε λέξη που εκστόμιζε ασκώντας κριτική στην τρόικα κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων. Όχι μόνο...

Όταν ο Ολάντ έτρεχε πίσω από τον Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής!


Η Σύνοδος στον τελευταίο όροφο του κτιρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες συμπλήρωνε έξι ώρες και ήδη στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα ήταν ένας ατελείωτος κατάλογος με απαιτήσεις — από τα φορολογικά μέχρι νέος κώδικας δημόσιας διοίκησης. 

Αυτό τον κατάλογο έπρεπε να αποδεχθεί η Ελλάδα ως προαπαιτούμενο για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις...

ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ Η BILD; «Θα παραιτηθεί στο τέλος της εβδομάδας ο Τσίπρας;»

Θα παραιτηθεί ο Τσίπρας στο τέλος της εβδομάδας; 

διερωτάται η γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται εντονότατες πιέσεις από στελέχη του κόμματός του μετά την συμφωνία των Βρυξελλών.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης (ο οποίος ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ) βρίσκεται πίσω από την εξέγερση εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού...

DIE WELT: Γιατί η Άγκελα Μέρκελ έσωσε τελικά τους Έλληνες;

Σε άρθρο της με τίτλο: 

«Γιατί η “Αγκελα Μέρκελ έσωσε παρόλα αυτά τους Έλληνες» 

η γερμανική εφημερίδα Die Welt εξηγεί ότι η κρίση στην Ελλάδα για τη Γερμανίδα καγκελάριο δεν έχει μόνο δημοσιονομική και οικονομική διάσταση.
Αλλά αφορά και τη διατήρηση της σταθερότητας στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, καθώς και τη θέση της ΕΕ στον κόσμο...

Γερμανικός Τύπος: «Tσίπρας, ο μεγάλος χαμένος των Βρυξελλών»


O Aλέξης Tσίπρας θεωρείται ο μεγάλος χαμένος από τη συμφωνία των Βρυξελλών 


γράφει ο γερμανικός Τύπος επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με την ανταρσία των στελεχών του κόμματός του εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για τα μέτρα.
Suddeutsche Zeitung
«O Tσίπρας λύγισε, υποτάχθηκε στους όρους του ευρώ», γράφει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung επισημαίνοντας πως όταν εξελέγη τον Ιανουάριο αλλά και προεκλογικά είχε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ένα ακόμη μνημόνιο....

ABC ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: Ο Τσίπρας έσυρε την Ελλάδα και την Ευρώπη σε μια Οδύσσεια


Στην πορεία των διαπραγματεύσεων και την χθεσινή συμφωνία, αναφέρεται στο άρθρο του στο ABC Αυστραλίας ο Φαμπρίτσιο Καρμινιάνι, καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Γκρίφιθ. 
Το άρθρο ξεκινά, ο Αλέξης Τσίπρας έσυρε την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη σε μια Οδύσσεια για να καταλήξει εκεί ακριβώς από όπου ξεκίνησε. Και στη διαδρομή προκάλεσε πολλή ζημιά.
Αυτό υποστηρίζει στο άρθρο του στο ABC Αυστραλίας ο Φαμπρίτσιο Καρμινιάνι, καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο...

«ΦΕΥΓΟΥΝ» ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Το μπουγέλο υπουργού για το χαμένο πλάνο… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενα… περίεργο περιστατικό συνέβη το πρωί έξω από την πλαϊνή πόρτα της Βουλής. 
Την ώρα που ο υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος για την ΚΟ των ΑΝΕΛ, εκτοξεύτηκε κατά πάνω του… νερό!
Ο κ. Κουίκ, μάλιστα, έκανε μια κίνηση να το αποφύγει, χωρίς επιτυχία, αφού καθώς έφευγε φάνηκε το βρεγμένο του σακάκι. Ωστόσο, δεν...

Αυτές τις ώρες «ψήνεται» Κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού από πολιτικά και οικονομικά κέντρα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ «Πρόκειται για καταλήστευση και λεηλασία της χώρας»

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ ούτε πρόκειται να παραιτηθεί κανείς βουλευτής ο οποίος αντιτάσσεται σε αυτή τη συμφωνία που αποτελεί ληστεία και λεηλασία της Ελλάδος. Εγώ και οι σύντροφοί μου εκλεγήκαμε με βάση τις θέσεις του κόμματος και του αντιμνημονιακού αγώνα που κάναμε τα τελευταία χρόνια»...

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Αλέξη, στείλε πίσω την συμφωνία, είναι απαράδεκτη, τα μέτρα αυτά δεν περνάνε»

Με γραπτή του δήλωση ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητά από τον πρωθυπουργό να μην υπογράψει τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη.
«Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έστω και στο και πέντε, έχουν την ευχέρεια και τη δυνατότητα να επανατοποθετηθούν και να πάρουν πίσω τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη...

Συνέταιροι στο νέο κόμμα: Βαρουφάκης- Λαφαζάνης- Ζωή!

ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Aς πάρουμε για παράδειγμα τον βαριά  ιδεαλιστή κα ιδεολόγο Λαφαζάνη, ο οποίος εμφανίζεται από το πουθενά στο Μαξίμου όταν τηλεφωνεί ο Πούτιν στον Τσίπρα.
Ακόμη και σήμερα κανείς δεν έχει καταλάβει τι είναι αυτό που έκανε τον Λαφαζάνη την μέρα της σύσκεψης των αρχηγών να σκάσει μύτη στο Μέγαρο...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ: Εμείς βγήκαμε βουλευτές με αντι-μνημονιακές θέσεις!

Χάνει τη δεδηλωμένη ο Τσίπρας και στηρίζεται πλέον στις δυνάμεις που κατηγορούσε ως διαπλεκόμενες.

Πάνω από 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέχρι στιγμής στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη, και ουσιαστικά πρόκειται για ένα μπλόκο απέναντι σε ό,τι ο Αλέξης Τσίπρας φέρει στη Βουλή για ψήφιση. Μιλάνε για 40, αλλά, ενδεχομένως, μαζί με εκείνους που...

«ΒΟΜΒΕΣ» ΑΠΟ ΝΤΟΡΑ: Ο Βαρουφάκης ενήργησε με δόλο σε αγαστή συνεργασία με τον Σόιμπλε- Δεν έχει «τσίπα» η κυρία Κωνσταντοπούλου


Κυβέρνηση εθνικού σκοπού με πρωθυπουργό τον Τσίπρα πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη 

μιλώντας στο MEGA.
«Ο κ. Τσίπρας έκανε το καλύτερο δυνατόν υπό τις συνθήκες υπό τις οποίες πήγε και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Αυτή είναι η στιγμή της συσπείρωσης» είπε.
Η ίδια μάλιστα πέταξε «βόμβα» λέγοντας πως...

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! Όλα στον αέρα! Ανασχηματισμός, δεδηλωμένη, κυβέρνηση ειδικού σκοπού και πρόταση μομφής για τη Ζωή – Πρωί πρωί σήμερα σκληρή μάχη Τσίπρα με Πολιτική Γραμματεία και Κοινοβουλευτική Ομάδα

Κοινή γλώσσα συνεννόησης, στελεχών και βουλευτών, στον Πύργο της Βαβέλ, που έχουν μετατραπεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αναζητά σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σήμερα, ένα εικοσιτετράωρο, μετά τη συμφωνία της Κυβέρνησης με την ΕΕ, μετά τη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής, το κυβερνών κόμμα, θα προσπαθήσει να βρει το βηματισμό του και να ανιχνεύσουν οι συνιστώσες κοινό σημείο επαφής. Συγκεκριμένα, συνεδριάζουν η Κοινοβουλευτική του Ομάδα και η Πολιτική Γραμματεία...

Ο Βαρουφάκης εμπλέκει Τσίπρα-Δραγασάκη στα σχέδια για δραχμή

Ο Βαρουφάκης εμπλέκει Τσίπρα-Δραγασάκη στα σχέδια για δραχμή

Στα όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τα σχέδια ειδικής ομάδας στο ΥΠΟΙΚ για Grexit, πλέον... ενέπλεξε και τον Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε σε συνέντευξη του στον Real FM για τα σχέδια που έκανε η κυβέρνηση σε περίπτωση Grexit και αποκάλυψε...

Το σκάνδαλο Βαρουφάκη με το Grexit - Το σκεφτόμουν από την αρχή

(EUROKINISSI/ Γ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ)

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνηθίζει να προβοκάρει με τις δηλώσεις του. Τα όσα είπε όμως σε δύο νέες συνεντεύξεις του, περί σχεδίου για Grexit, δραχμή και IOU, ξέφυγαν ακόμη και από αυτό το σύνηθες μοτίβο. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι...

Ανταρσίες παντού - Τίποτα δεν πάει καλά για τον Tσίπρα

(EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Εσωτερικά μέτωπα τη στιγμή που πιέζει ο χρόνος
Σε κυβέρνηση και κόμμα
«Χρησμός» από τον Καμμένο
Θα συνεχίσουμε μαζί, αλλά «όχι» στα μέτρα
Λαφαζάνης: Δεν ψηφίζω, δεν παραιτούμαι
Ο παράγοντας Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αντιδράσεις από τουλάχιστον 30 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ
Το σενάριο της κυβέρνησης ειδικού σκοπού...

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Το καλό σενάριο και οι δυο προϋποθέσεις του

Εάν τελικώς παραμείνουμε στην ευρωζώνη, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο εσωτερικό μέτωπο. 

Στην πληγωμένη οικονομία και κοινωνία και στο διάτρητο πολιτικό μας σύστημα, που θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της χώρας. 

Μπορεί να το πράξει; 

Υπό δύο προϋποθέσεις, ναι μπορεί.

1. Να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ της συγκυβέρνησης και των κομμάτων της ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης ώστε...

Το αταίριαστο δίδυμο Σόιμπλε - Τσίπρα


Μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, η χώρα είναι αναγκασμένη να αποδεχθεί μία νέα βαθιά υφεσιακή συμφωνία, προκειμένου να αποφύγει τον "ξαφνικό θάνατο". 

Και δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί κανείς
είναι η απειρία και η ιδεοληψία της σημερινής πολιτικής ηγεσίας που έφερε τα πράγματα στο dead line ή υπάρχει και κάτι άλλο; 
Και τι μπορεί να είναι αυτό; ...

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ! Πώς αντιμετωπίζουν την Ελλάδα στις Βρυξέλλες!


Ένα σκίτσο που περιγράφει την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες προκαλεί αίσθηση και κάνει τον γύρο του διαδικτύου...

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: «Γύρνα πίσω τώρα, πάμε σε εκλογές, πάμε σε ρήξη!»

Έγινε και… αυτό!

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, όχι μόνο ζητάει από τον πρωθυπουργό να φύγει από τις Βρυξέλλες αλλά και γυρίζοντας στην Αθήνα να κάνει εκλογές με στόχο τη ρήξη.
Ειδικότερα έγραψε τα εξής:

-Oι μισοί υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης είναι υποψήφιοι για φυλακή

-ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΚ, ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ...,

-Λυπάμαι που το λέω αλλά οι μισοί υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης είναι υποψήφιοι για φυλακή...,
Σύμφωνα με Γερμανούς δημοσιογράφους η παραπάνω αποστροφή ανήκει στο Βόλφαγκ Σόιμπλε, ο οποίος φωτογραφίζει την οικονομική καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και τον καταλογισμό ευθυνών ο οποίος θα αποτελεί μονόδρομο μετά την οδύνη για τον ελληνικό λαό που θα συνεχισθεί ακόμη πιο βάναυση με το νέο μνημόνιο των 100 δις ευρώ...

Σημάδια προόδου στη μαραθώνια Σύνοδο των Βρυξελλών

τσίπρας merkel

Βήματα προόδου προς την επίτευξη συμφωνίας σημειώνονται την τελευταία ώρα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ η προοπτική του "Grexit” φαίνεται να έχει πλέον απομακρυνθεί οριστικά, ενώ σταδιακά αρχίζουν και διαμορφώνονται οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, όχι μόνο μεσοπρόθεσμα, αλλά και βραχυπρόθεσμα, δηλαδή για τις επόμενες εβδομάδες.
 
Συγκεκριμένα, σε ό,τι...

ΤΕΛΟΣ ΤΟ… GREXIT!


Όπως όλα δείχνουν, στις συζητήσεις της Συνόδου Κορυφής δεν υπάρχει θέμα… GREXIT!

Οι τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει να αλλάξει το κλίμα, ωστόσο υπάρχουν ακόμα αντιστάσεις από την γερμανική πλευρά.
Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο έλληνας πρωθυπουργός έχει μπει «σφήνα» ανάμεσα...