Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ο «πατριωτισμός» ως λύση στα αδιέξοδα...

Κανείς δεν αμφιβάλλει πως το 1974 το καθεστώς της Χούντας, εν μέσω και των επιπτώσεων της πετρελαϊκής κρίσης στην οικονομία, προσπάθησε να τονώσει την αποδοχή στο εσωτερικό, με το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου στην Κύπρου, αποτέλεσμα του οποίου προσδοκούσε να ήταν η πρόσδεση της Μεγαλονήσου στον ελληνικό εθνικό κορμό...

Το ποτάμι των ανέργων ξεχειλίζει από οργή!



Η ανεργία είναι το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. 

Ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο περιθώριο και πολλοί αναγκάστηκαν να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. 

Ο κόσμος αυτός, λοιπόν, δεν έχει χρόνο για μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς και βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις. 
Ο κόσμος αυτός αισθάνθηκε βαθύτατα προσβεβλημένος από το success story του κ.  Σαμαρά.  Κι αρχίζει και εκνευρίζεται από την βιασύνη του ΣΥΡΙΖΑ να τακτοποιήσει τους πολιτικούς του φίλους... 

Είμαστε η Lehman Brothers της Ευρώπης

Προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία οι τελευταίες δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, του διοικητή της ΕΚΤ, περί θωράκισης της Ευρωζώνης μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από μία μετάδοση της ελληνικής κρίσης. 

Αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρο ότι στην Ευρώπη ανησυχούν σφόδρα όχι τόσο για το μέλλον της ίδιας της Ελλάδας, αλλά για την τοξικότητα που η κρίση στη χώρα μπορεί να προκαλέσει στην Ευρωζώνη. 

Μας βλέπουν δηλαδή, περίπου σαν... Lehman Brothers της Ευρώπης και ας ελπίσουμε ότι η ιστορία η δική μας δεν θα έχει αντίστοιχο τέλος με εκείνη της αυθεντικής Lehman Brothers στις ΗΠΑ...

Ετοιμαστείτε και για το τσίρκο του καραγκιόζη…


Εάν επικρατήσει στον ΣΥΡΙΖΑ η (κυριαρχούσα) τάση για δημοψήφισμα και εκλογές (μέσα στο καλοκαίρι) ώστε η καυτή πατάτα εφαρμογής της (πιθανής) συμφωνίας του Ιουνίου να περάσει σε άλλη κυβέρνηση «λάιτ αριστερή», οι δανειστές θα παγώσουν τα πάντα και εμείς θα βάλουμε εμπρός το τσίρκο του καραγκιόζη. 

Γιατί τότε θα μας φταίνε εκτός από  Μέρκελ, Σόιμπλε και Χίτλερ, ο Ομπάμα, ο Πούτιν, οι Κινέζοι και ο Δαλάι Λάμα...

Τζήμερος: Ο Τσίπρας μιμείται τον Χίτλερ – Αποχώρησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την εκπομπή [βίντεο]

Χαμός στο πλατό – Τζήμερος:  Ο Τσίπρας μιμείται τον Χίτλερ – Αποχώρησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την εκπομπή [βίντεο]Εκτός ορίων βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο Θάνος Τζήμερος, ο οποίος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Αδόλφο Χίτλερ, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα...

Τι αλλάζει στη ρύθμιση οφειλών: Εμεινε εκτός το μπόνους – Μέσα ο ΕΝΦΙΑ

Τι αλλάζει στη ρύθμιση οφειλών: Εμεινε εκτός το μπόνους – Μέσα ο ΕΝΦΙΑ
  • Ολα τα «ψιλά γράμματα» του νομοσχεδίου
  •  
  • Μπήκαν και οι τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ
  •  
  • Εκτός νυμφώνος το διαφημισμένο μπόνους προς τους συνεπείς
  •  
  • Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι για τις προσαυξήσεις [παραδείγματα]
  •  
  • Πως θα γίνει η διαδικασία για τις 100 δόσεις
  •  
  • Πρώτο «χτύπημα» στη φοροδιαφυγή οι διατάξεις για τις τριγωνικές συναλλαγές
  •  ...

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Το μέλλον της χώρας κορόνα γράμματα...


Η νέα κυβέρνηση πριν μια εβδομάδα εμφάνισε ως μεταρρύθμιση την πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω καλωδιωμένων τουριστριών και μεταμφιεσμένων φοροελεγκτών σε νοικοκυρές με part time σχέση εργασίας.

Τρεις μέρες αργότερα, σαν βασικός άξονας της στρατηγικής πάταξης της φοροδιαφυγής, εμφανίστηκε η λοταρία των αποδείξεων. 

Οι δυο αυτές «μεταρρυθμίσεις» που δημοσιοποιήθηκαν με διαφορά 2-3 ημέρων καταδεικνύουν πως επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και πως οι αρμόδιοι κατά περίσταση πετάνε και μια «κοτσάνα» στο τραπέζι εν είδει φθηνών επικοινωνιακών τεχνασμάτων. ...

Αθήνα και Βερολίνο το έχουν "κουράσει"

Έπεσε στα χέρια μου μία συνέντευξη που έδωσε το καλοκαίρι του 2011 στην  "Der Tagesspiegel" του Βερολίνου ο Ελληνογερμανός επιχειρηματίας Στέφανος Μίτμαν με τίτλο "χρειαζόμαστε έναν "Οττο Ρεχάγκελ". 

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη κι όταν είχαμε τον Όττο φαγωθήκαμε να τον διώξουμε για να παίξουμε πιο "επιθετικό ποδόσφαιρο". 
Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Ας διαβάσουμε μαζί αποσπάσματα από εκείνη την συνέντευξη και ας προσπαθήσουμε να δούμε τι έχει συμβεί από τότε και τι μας έχει συμβεί. Διότι Αθήνα και Βερολίνο δίνουν την αίσθηση ότι το έχουν "κουράσει". Κι αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνο. Για την Αθήνα...

Γιατί είμαστε τελειωμένοι...

Είμαστε τελειωμένοι...

Μετά από μερικές εβδομάδες επικοινωνιακής κατανάλωσης τα κλιμάκια της Τρόικα (τα της αλλαγής της ονομασίας σε «Θεσμούς» τα θεωρώ αστειότητες...) από σήμερα αρχίζουν το ξεσκόνισμα των στοιχείων. 

Η κυβέρνηση ευελπιστεί πως με την επιστροφή της Τρόικας και την έναρξη των διαπραγματεύσεων θα ξεκλειδώσει κάποιο τμήμα δόσης και θα καλύψει κάποια από τις «τρύπες» που ανοίγουν στον προϋπολογισμό με επιταχυνόμενους ρυθμούς.
Η κυβέρνηση δείχνει πως δεν έχει αντιληφθεί ακόμη πως...

Δεν πειράζουμε μετοχές και καταθέσεις

Image result for Γιατί είμαστε τελειωμένοι...

Θα συμφωνήσουμε ότι είναι θέμα εθνικού συμφέροντος να επιστρέψουν άμεσα οι καταθέσεις των Ελλήνων από το εξωτερικό. 

Δίχως να συμβεί αυτό δεν πρόκειται να αναπνεύσει το τραπεζικό σύστημα. 

Το ίδιο έπρεπε να συμβεί και πριν από έναν χρόνο, αλλά όσοι το υποστηρίζαμε τότε ήμασταν "υπηρέτες των τραπεζιτών". 
Τέλος πάντων! Επί της ουσίας. 
Τι εγγυήσεις δίνει η κυβέρνηση στους καταθέτες ότι τα λεφτά τους δεν θα γίνουν αναγκαστικά "λαϊκά ομόλογα"; 
Η ζημιά που έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια με τις διάφορες ανεύθυνες δηλώσεις είναι μεγάλη. Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι που...

«Η κυβέρνηση πρέπει να βρει καινούργια ψέματα…»



Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή την έναρξη των τεχνικών διαβουλεύσεων, κατηγορώντας την πως λέει ψέματα αναφορικά με τον ρόλο των «θεσμών».

«Έρχονται τα ίδια τεχνικά κλιμάκια, οι ίδιοι άνθρωποι, της ίδιας τρόικας, να συζητήσουν με τα ίδια υπουργεία, για να εφαρμόσουν το ίδιο μνημόνιο»

ανέφερε'''

Αυτές είναι οι αποδείξεις που θα μπαίνουν στη λοταρία - Οι τυχεροί θα κερδίσουν μέχρι 10.000 ευρώ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣΗ κυβέρνηση πρότεινε στο Eurogroup της Δευτέρας λοταρία για τις αποδείξεις.

Πρόκειται για μία νέα μεταρρύθμιση που πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και η οποία θα δίνει επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας, ώστε οι αποδείξεις...

Γελάει ο κόσμος με τα νέα “βαφτίσια” της τρόικα από τον ΣΥΡΙΖΑ

troika-nea-synthesi-610x350

Γελάει ο κόσμος με τα καραγκιοζιλίκια, Βαρουφακείου εμπνεύσεως, του Μεγάρου Μαξίμου. 

Στην αρχή βάφτισαν την τρόικα «θεσμούς» και τώρα προχωρούν σε δεύτερη μετονομασία (εντός ενός μηνός) κάνοντας λόγο για Brussels Group !


Κατά την κυβέρνηση, η διαπραγμάτευση στο Brussels Group, πολιτική και τεχνική, θα γίνεται...

«Βόμβα» Ντάισελμπλούμ: «Αν θέλετε να φύγετε (από την Ευρωζώνη) δεν έχουμε πρόβλημα»

jjeeroen-dijss-thumb-large
Δυσμενέστερο από ποτέ είναι το κλίμα για την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες στο διεθνές περιβάλλον.
Οι τεχνικές διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές ξεκίνησαν χθες στις Βρυξέλλες εν μέσω καταιγισμού αρνητικών δηλώσεων και δημοσιευμάτων από τους Ευρωπαίους κατά της ελληνικής κυβέρνησης με αποκορύφωμα το ξεκάθαρο μήνυμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Γιάνη Βαρουφάκη ότι αν η Ελλάδα στοχεύει σε αποχώρηση από την ζώνη του ευρώ...

Είναι ή δεν είναι στάση πληρωμών;

Δουλειά και λεφτά στην τσέπη τους αν τα βρούμε με τους δανειστές θα έχουν μόνο οι κρατικοί υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι που πληρώνει το κράτος. 

Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα παίζονται και μισθοί και δουλειά λόγω στάσης πληρωμών για πάνω από 4 δισ. ευρώ κρατικά φέσια (επιστροφές φόρων, προμήθειες) και σε χρωστούμενα κοινοτικά και δημόσια κονδύλια προς ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
Αυτό δεν είναι στάση πληρωμών;
Πάει να περάσει στα ψιλά των αριστερών πανηγυρισμών ότι...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Τελικά, δεν την σκότωσε την Τρόικα ο Γιάν(ν)ης...

Κρίμα την αναστάτωση που προκλήθηκε όταν ο Dijsselbloem είπε -κατά δήλωση Βαρουφάκη- στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ το περίφημο «μόλις σκότωσες την Τρόικα» σε εκείνη την τεταμένη συνέντευξη τύπου πριν από περίπου 40 ημέρες. 

Και πάνω που θα της κάναμε το... Μνημόσυνο, η Τρόικα αναστήθηκε και επιστρέφει χαίροντας άκρας υγείας. 

Τους ακούσατε στο Eurogroup; Για Τρόικα μίλησε ο Schaeuble, με όχι μία, αλλά τρεις αναφορές. Από κοντά...

Οι προστάτες του Εγώ

Σύμφωνα με τον Φρόυντ υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπινης κατάστασης που ορίζεται σαν άρνηση της πραγματικότητας. Ένας αμυντικός μηχανισμός που είναι υπεύθυνος για τις αρνήσεις μας. Μια αντίδραση, που προστατεύει το Εγώ μας από τους εξωτερικούς παράγοντες που το απειλούν. 

Αν η άρνηση της πραγματικότητας εξαπλωθεί μέσα σε μια κοινωνία, οι επιπτώσεις μοιάζουν ανεξέλεγκτες. 
Όλα τα δυσάρεστα επακόλουθα μιας κοινωνίας αρνητών της αλήθειας και της πραγματικότητας, φαντάζουν ανίκητα...

Μετά το Eurogroup, Μόσχα και Πεκίνο;

eurogroup-570Στο χθεσινό Eurogroup, όπως είχε σχεδόν προεξοφληθεί, δεν λύθηκε το πρόβλημα της χρηματοδότησης των αναγκών του ελληνικού Δημοσίου για το άμεσο διάστημα. Άρα η χρηματοδοτική ασφυξία θα εντείνεται μέρα με τη μέρα και βδομάδα με τη βδομάδα. 

Πόσο αντέχουν ακόμη τα ταμεία του Δημοσίου για την καταβολή τόκων και χρεολυσίων; 
Τρεις βδομάδες ακόμη, απεφάνθη στέλεχος της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών στο Bloomberg, δηλαδή ως τα τέλη Μαρτίου το αργότερο...

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας…

Όταν κοιτάς έξω από ένα παράθυρο, είναι εύκολο να ξεγελαστείς από την αντανάκλασή σου, και να δεις τον εαυτό σου αντί για τον έξω κόσμο.
Αυτό φαίνεται να συμβαίνει όταν οι Αμερικανοί σχολιαστές, που είναι επηρεασμένοι από την δημοσιονομική κατάσταση της δικής τους χώρας, κοιτάζουν την Ελλάδα.

Για παράδειγμα ο Joseph Stiglitz θεωρεί την λιτότητα στην Ελλάδα ως ζήτημα ιδεολογικής επιλογής ή κακών οικονομικών, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ. 
Σύμφωνα με αυτή τη θεώρηση, όσοι υποστηρίζουν τη λιτότητα είναι εμμονικοί, ενώ υπάρχουν πιο...

Η αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» και άλλα παραμύθια...


Το νέο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς «Λέμε και καμιά σαχλαμάρα να περνάει η ώρα», παραγωγής Μαξίμου, έχει ως θέμα τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πρόκειται, δηλαδή, εκτάκτως για συμπαραγωγή Μαξίμου-ΥπΟικ-ΥπΕργ.
Σύντομη περίληψη των προηγουμένων.
Μάρτιος 2012: Στην έκθεσή του για την αίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για επέκταση του Μνημονίου,...

Και όμως, η Μέρκελ έχει ομολογήσει ότι πρέπει να καταβάλλει γερμανικές αποζημιώσεις

Και όμως, η Μέρκελ έχει ομολογήσει ότι πρέπει να καταβάλλει γερμανικές αποζημιώσεις

Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να έχει παραδεχθεί την υποχρέωση της Γερμανίας να καταβάλλει αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των ναζιστών προγόνων της; 

Όπως προκύπτει από μία πρώτη μόνο ανάγνωση κειμένου το οποίο είναι αναρτημένο στο επίσημο site του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, όχι μόνο μπορεί αλλά οι Γερμανοί το διατυμπανίζουν κιόλας.
Σε αυτό γίνεται εκτενής αναφορά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και των «αδικιών» όπως περιγράφονται των εθνικοσοσιαλιστών, κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο...

Spiegel “τεμαχίζει” ΣΥΡΙΖΑ: “Φέρτε επειγόντως έναν… ψυχίατρο για Τσίπρα – Βαρουφάκη!”

ImageHandler

Στο άρθρο αυτό αναφέρεται σε μια συνέντευξη που έδωσε Γερμανός ψυχίατρος στο BBC για τις ψυχωτικές εμπειρίες που έχουν άτομα τα οποία πάσχουν από παραληρηματικές ιδέες, σημειώνοντας ότι οι συντάκτες έχουν κάνει ένα λάθος:

«Δεν θα έπρεπε να κινηθούν στο χώρο των επιχειρήσεων και των εργαζομένων όπως έκαναν, αλλά προς το χώρο των οικονομικών συντακτών που προσπαθούν να καταλάβουν και τα ερμηνεύσουν τα σχετικά με την Ελλάδα, γεγονότα»...

Πρώτες ελλείψεις σε εισαγόμενα προϊόντα και πρώτες ύλες

ADEIA RAFIA

Γεγονός αποτελούν οι πρώτες ελλείψεις σε εισαγόμενα προϊόντα και πρώτες ύλες ως αποτέλεσμα της αδυναμίας ελληνικών επιχειρήσεων να προπληρώσουν και μάλιστα τοις μετρητοίς το συνολικό τίμημα των παραγγελιών τους.

Η απαίτηση αυτή των ξένων προμηθευτών η οποία ως πρακτική επανεμφανίστηκε από...

Πώς στήνεται το σκηνικό κυριαρχίας Τσίπρα κι η αλήθεια της χώρας

Ο υπουργός Οικονομικών, είτε εν τη ρύμη του πολυπράγμονος λόγου του είτε εν τη αφελεία του, μίλησε σε ιταλική εφημερίδα για το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος, στην περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι συνομιλίες με τους εταίρους –δανειστές της χώρας.
Δημιουργήθηκε η γνωστή ένταση, η δήλωση του Βαρουφάκη έκανε τον γύρο του κόσμου, αλλά «χάθηκε» από την επικαιρότητα, αφού σ’ αυτή κυριάρχησε χθεσινό Eurogroup.
Όπως εξαφανίστηκε και κάτι ακόμη από εκείνα που ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών στην
ίδια συνέντευξη και στην ίδια παράγραφο.
Ότι, δηλαδή, η «απειλή» περί εκλογών ή δημοψηφίσματος...

Μαζέψτε τα πριν να είναι αργά...


Ο κύριος Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές χειραγωγώντας τα πάγια αισθήματα θυματοποίησης που διακατέχουν το μέσο Έλληνα. 

Η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως ως λαός είμαστε μονίμως θύμα των περιστάσεων δεν είναι χωρίς βάση. Εκτός μικρών αναλαμπών στη σύντομη ιστορία των 200 ετών του νεοελληνικού κράτους έχουμε υπάρξει συχνά θύματα των διεθνών περιστάσεων. 

Πολλές φορές οι εκάστοτε μεγάλες δυνάμεις έχουν παίξει το μέλλον μας στα ζάρια και έχουν παρέμβει απροκάλυπτα στην πολιτική μας ζωή.  Όμως λίγο - πολύ αυτή είναι η...

«Κτύπησε», πάλι, ο Λαφαζάνης, σιωπά ο Τσίπρας

Είναι σαφές πια ότι δεν θ’ αργήσει η ώρα της ρήξης στο εσωκομματικό πεδίο  του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση ρίχνει για μια ακόμη φορά το γάντι στον πρωθυπουργό κι η ένταση φτάνει και πάλι στην κατακόρυφό της.
Η ιστοσελίδα «Iskra», που εκφράζει την Αριστερή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη δημοσίευσε ένα ιδιαιτέρως σκληρό άρθρο, λίγες ώρες μετά τη λήξη του χθεσινού Eurogroup, με το οποίο ζητείται η ρήξη με...

Θα πουλήσουν και θα απολύσουν

Ούτε οικονομικά ούτε πολιτικά βγαίνει ο «λογαριασμός» όπως τον έχει φανταστεί η κυβέρνηση. 

Με τίποτε δεν θα παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. πουλώντας μόνο τσαμπουκά και ελληνική μαγκιά χωρίς να πληρωθούν παλιά και νέα δανεικά. 

Η αναδυόμενη νέα προπαγανδιστική βλακεία περί φόβου της Ευρώπης στο κίνημα των Podemos και άλλων συντρόφων είναι για ανεγκέφαλους. 
Η διαδρομή για πωλήσεις του κράτους και απολύσεις είναι μονόδρομος...

Θα γίνω Βαρουφιάνα με το σομπρέρο μου

.

Photo: JR Ferrer Paris/FlickrΛοιπόν, δεν ξέρετε πόσο τυχεροί είστε παίδες μου αγαπημένοι που με έχετε φίλη.

Θα μου πείτε σπουδαία τύχη δεν το λες κοπελιά, κι εγώ θα σας πω ότι είστε αχάριστα γομάρια.

Εγώ δεν σας διαφωτίζω εντελώς δωρεάν επί τόσο καιρό για όλα τα σκοτεινά θέματα που σας προβληματίζουν; 
Εγώ δεν δίνω απαντήσεις σε δυσεπίλυτα ερωτήματα όπως το παρακάτω;
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Καμμένος πότε κάηκε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: εκ γενετής. Φημολογείται εντόνως ότι...

Στα κάγκελα η πλευρά Λαφαζάνη!

Στα κάγκελα η πλευρά Λαφαζάνη! Σφίγγουν την θηλειά γύρω από το λαιμό της Ελλάδας! Μονόδρομος, λένε για την Ελλάδα η ανυπακοή και η ρήξη!
Σφίγγουν την θηλιά γύρω από το λαιμό της Ελλάδας! 

Μονόδρομος, λένε για την Ελλάδα η ανυπακοή και η ρήξη!

Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα μέσω σκληρού άρθρου στο ISKRA.GR έστειλε η πλευρά Λαφαζάνη λίγες ώρες μετά το χθεσινό Eurogroup
- Κάνουν λόγο για εκβιασμούς των δανειστών οι οποίοι όπως αναφέρει το άρθρο, «απαιτούν εδώ και τώρα υποταγή και προειδοποιούν: καμία εκταμίευση χωρίς μεταρρυθμίσεις - απορρυθμίσεις»
- Διαβάστε όλο το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Αριστερής Πλατφόρμας...

Αλλάζουν ξανά τα όρια των δήμων - Σκέψεις για νέο «Καλλικράτη»

Αλλάζουν ξανά τα όρια των δήμων -Σκέψεις για νέο «Καλλικράτη» Σε αλλαγές στα όρια των Δήμων αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς εξετάζει ένα νέο Καλλικράτη.

Συγκεκριμένα από το υπουργείο κάνουν λόγο για «χωροταξική αποκλιμάκωση» του σχεδίου, χωρίς ωστόσο, να θέλει να δημιουργήσει έδαφος για παράλογα αιτήματα.
Όπως γράφουν...

Η ελληνική κυβέρνηση καλωσορίζει τους "θεσμούς" στην Αθήνα

Οι διαθέσεις του Μαξίμου για το χθεσινό Eurogroup, ήταν αντιστρόφως ανάλογες των πολεμικών κραυγών που άρθρωναν σειρά στελεχών του, δίνοντας εικόνα σύγκρουσης και ναυαγίου στις σχέσεις με τους δανειστές. 

Η Κυβέρνηση δια του Γ. Βαρουφάκη, εμφανίστηκε ανοιχτή σε νέες μεταρρυθμίσεις, καλωσόρισε τοους θεσμούς (σσ τρόικα) σε Βρυξέλλες και Αθήνα, ενώ αύριο πιάνουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια, προκειμένου να...

Η λιτή ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα

(EUROKINISSI)Με δύο προτάσεις αναφέρθηκε το Eurogroup στο θέμα της Ελλάδας, στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Σε αυτή ουσιαστικά γίνεται μία απλή τυπική αναφορά στην απόφαση. 
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωσε ανέφερε:

Spiegel: “Η Ελλάδα επιτέλους δέχτηκε την πρώην Τρόικα”

Spiegel: “Η Ελλάδα επιτέλους δέχτηκε την πρώην Τρόικα”“Η Ελλάδα επιτέλους δέχτηκε την βοήθεια της... πρώην Τρόικα”, αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel που κρίνει θετικά το σημερινό Eurogroup και παρουσιάζει την Ελλάδα έτοιμη να διαπραγματευτεί εκ νέου με τους εταίρους.

Το γερμανικό περιοδικό δίνει μεγάλη... βαρύτητα στο που θα γίνει η επόμενη συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης με τους “θεσμούς”. 
Στην Αθήνα ή στις Βρυξέλλες; 
Όπως αναφέρει, η ΕΕ έχει προτείνει οι συζητήσεις να γίνονται στις Βρυξέλλες, αλλά “κάποιες επισκέψεις στην Αθήνα, είναι αναπόφευκτες”. 
Να θυμίσουμε πως η ελληνική κυβέρνηση ήθελε εξαρχής να... καταργηθούν οι “ταπεινωτικές” επισκέψεις των Ευρωπαίων στην Ελλάδα...

Telegraph: Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα δει τη γυμνή αλήθεια, είτε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Telegraph: Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα δει τη γυμνή αλήθεια, είτε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Μπορεί οι δηλώσεις που κάνει ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών να μην έχουν τη βαρύτητα των λεγομένων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ή των αντίστοιχων του Μισέλ Σαπέν και του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ωστόσο καμία φορά οι... μικροί της Ευρωομάδας σκιαγραφούν καλύτερα το κλίμα.

Ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ Πίτερ Κάζιμιρ αμέσως μετά το πέρας του Eurogroup της Δευτέρας ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, το εξής: 

Πρώτη φορά τόσο μπάχαλο

Υπάρχει κανείς που καταλαβαίνει, έστω στοιχειωδώς, τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση; 

Δεν αναφερόμαστε μόνο στην οικονομία, που είναι το μεγάλο μας εθνικό θέμα, αλλά σε κάθε τομέα που ανέλαβε η «πρώτη φορά Αριστερά». 
Οι μύριοι αναπληρωτές υπουργοί δεν έχουν ακόμη αρμοδιότητες και τριγυρνούν στα κανάλια εκτοξεύοντας «το κοντό και το μακρύ τους», για να...

Ζάπλουτοι απατεώνες επαναστάτες του γλυκού νερού.

Προσωπικά ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τους πλούσιους αριστερούς.Έχοντας διαβάσει ουκ ολίγα για την ιστορία της παγκόσμιας αριστεράς, γνωρίζω πάρα πολύ καλά πως πολλοί πρωτεργάτες του μαρξισμού ήταν γόνοι, κληρονόμοι, κλπ.

Ένα απλό, πλην όμως χαρακτηριστικό, παράδειγμα είναι και ο Ένγκελς, που μαζί με τον Μαρξ ξεκίνησαν τον «μαρξισμό, και που ήταν γιος ζάπλουτου μεγαλοβιομήχανου.
Επίσης, ο Φιντέλ Κάστρο π.χ. είναι γιος...

Θα κάνει... παρέλαση ο κ. Βαρουφάκης;


Στο ποδόσφαιρο για τους προπονητές που αποτυγχάνουν στην αρχή της σεζόν λένε ότι «δεν θα κάνουν παρέλαση», ότι θα έχουν δηλαδή απολυθεί πριν τις 28 Οκτωβρίου. 

Ομοίως τώρα ο κ. Βαρουφάκης, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, κινδυνεύει  να μην... προλάβει την παρέλαση. Αυτή όμως της 25ης Μαρτίου! 

Δεν είναι μόνο οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο περιθώριο του χθεσινού Eurogroup ότι την ευθύνη της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους θα την αναλάβει πλέον ο...

Πρώτα ο άνθρωπος στην ΕΕΣΔ


Οι θεσμοί είναι παρατεταγμένοι έξω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και περιμένουν να υποδεχτούν τις πρώτες ομάδες των τζιχατζιστών που τους στέλνει ο Πάνος ο τρομερός από την Αθήνα! 

Η Γερμανία λυγίζει από ενοχές μπροστά στο θέαμα και αποφασίζει να στείλει στην Αθήνα σιδηροδέσμιο τον Χριστοφοράκο.  
Η Αθήνα είναι και πάλι πρωτεύουσα του πνεύματος της Ευρώπης. Ένας αέρας αλλαγής φυσάει στην Μαδρίτη, στην Λισαβόνα, στο Παρίσι. 
Ο σύντροφος Βαρουφάκης περιοδεύει...

Όχι πείτε μου ΑΝ έχετε κάνει ομορφότερη διαδρομή απ' αυτήν...! "Γρανίτης - Κάτω Νευροκόπι..!" - ΑΛΠΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ

Eurogroup: «Κατσάδα», πίεση και μηδέν ευρώ στην Ελλάδα

Eurogroup: «Κατσάδα», πίεση και μηδέν ευρώ στην ΕλλάδαΣυμφωνία με αυστηρά μηνύματα από την Ευρωζώνη

«Δεν δίνουμε προκαταβολές» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Πρώτα συμφωνία και εφαρμογή και μετά τα χρήματα

Βαρύ κλίμα στη συνεδρίαση

Ελάχιστοι υπουργοί έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ

Επίθεση Σόιμπλε και άλλων στον Βαρουφάκη για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης

«Βόμβα» από τον Νούναν περί «αντικατάστασης» Βαρουφάκη με Δραγασάκη...

Σάλος με σύμβουλο της Δούρου που χαρακτήρισε πουτ@νάκι των δανειστών γνωστό δημοσιογράφο

UZZ3gH_U

Τις έντονες αντιδράσεις δημοσιογράφων και κομμάτων έχει προκαλέσει η ανάρτηση που έκανε  το βράδυ του Σαββάτου στο Twitter η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Κορίνα Βασιλοπούλου.

Η συνεργάτης της Ρένας Δούρου επιτέθηκε μέσα από το Twitter στον δημοσιογράφο του capital.gr  Κώστα Στούπα.  Αφορμή στάθηκε η εμφάνισή του δημοσιογράφου σε...

Ο καλλονές του μετώπου: Καλλιστεία με γυναίκες-κομάντο στην εμπόλεμη ζώνη του Ντόνετσκ [εικόνες & βίντεο]

Ο καλλονές του μετώπου: Καλλιστεία με γυναίκες-κομάντο στην εμπόλεμη ζώνη του Ντόνετσκ [εικόνες & βίντεο]

Μπορεί μια εκπαιδευμένη κομάντο να περπατήσει στην πασαρέλα;

Κι όμως μπορεί και αυτό κλήθηκαν να αποδείξουν οι καλλονές-κομάντο που συμμετείχαν στα καλλιστεία που διοργανώθηκαν στην εμπόλεμη ζώνη του Ντόνετσκ με αφορμή την ημέρα της γυναίκας...

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Αν είχαμε το μαγικό το φίλτρο!


Το γαλατικό χωριό ήταν μια θαυμάσια ιδέα για τον κόσμο των κόμικς, αλλά ακόμη κι εκεί οι κάτοικοι είχαν στα χέρια τους ένα υπερόπλο για να αντιμετωπίσουν τις ορδές των ρωμαϊκών λεγεώνων: Το μαγικό φίλτρο. 
Εμείς μαγικό φίλτρο δεν διαθέτουμε. 
Ζούμε όμως σε έναν φαντασιακό κόσμο, όπως και εκείνος του Αστερίξ και του Οβελίξ. Αν κανείς αντιμετωπίσει με αυτόν ακριβώς τον τρόπο τις απειλές Βαρουφάκη, Καμμένου και Κοτζιά κατά της Οικουμένης, μπορεί και να παραμείνει ψύχραιμος. 
Το πρόβλημα αρχίζει όταν χρειάζεται να επιστρέψει στον πραγματικό κόσμο.
Εκεί καταλαβαίνει ότι στο σημερινό Eurogroup δεν μπορούμε να πάμε με απειλές, με ασάφειες και με τσαμπουκάδες που ταιριάζουν σε κουτσαβάκηδες των αρχών του περασμένου αιώνα. Όσο η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει να...

Εμείς μπορούμε καλύτερα από τον Τσίπρα...


Τι εξήγηση να δώσεις στις «απειλές» της συνεχώς διευρυνόμενης πτέρυγας των Λενινιστών δραχμολάγνων και εκλογολάγνων του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές πριν τον Ιούνιο και επιστροφή στην δραχμή. 

Εάν δεν κρύβεται άλλο ένα «σατανικό» σχέδιο εκφοβισμού… των «κουτόφραγκων» δανειστών, ότι με αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την δραχμή και ως «σκληρό νόμισμα» θα γονατίσει το ευρώ… πρόκειται για υπονόμευση του κ. Τσίπρα και γκρέμισμα της Ελλάδας αρκεί να μην χάσουν την εξουσία...

Η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Ευρώ…

Η κυβέρνηση ένα μήνα μετά τις εκλογές μοιάζει με θίασο ποικιλιών ορχούμενο.

Άλλες προθέσεις υποδηλώνουν οι δηλώσεις της προέδρου της Βουλής η οποία φαίνεται να διεκδικεί και άλλους ποικίλους ρόλους, άλλες οι δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη, άλλες εκείνες του κ. Κοτζιά, άλλες του κ. Σταθάκη, άλλες του κ. Βαρουφάκη…
Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν πως δεν υπάρχει κάποιος σαφής στόχος και σαφώς κανένα συγκεκριμένο εναλλακτικό σχέδιο «βήτα». 

Πολύ φοβάμαι πως δεν υπάρχει ούτε καν σχέδιο «άλφα».
Η κυβέρνηση συνεχίζει να πολιτεύεται όπως πολιτευόταν σαν αντιπολίτευση:

Tι θα ρωτήσεις στο δημοψήφισμα, Γιάνη;


Ο Βαρουφάκης  συνεχίζει με εριστική επιμονή και εντυπωσιακή υπομονή να ξετυλίγει το ρόλο του. Δεν είναι δυνατόν να προσδιορίσει κανείς  με ακρίβεια, τα σενάρια της αφήγησης που ακολουθεί αλλά το βέβαιο είναι πως  επιθυμεί να κινείται σε οριακές καταστάσεις.

Προσωπικά, δεν πιστεύω πως  η «ισορροπία του τρόμου» έχει να κάνει μόνο με την ιδιαιτερότητα του ναρκισσισμού του αλλά με μία...

Θρίλερ με Βαρουφάκη – Δραγασάκη στην κυβέρνηση

baroufakis dragasakisΜια δήλωση-βόμβα έκανε, προσερχόμενος στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν, ενισχύοντας τις φήμες περί δυσαρέσκειας των δανειστών για τη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

«Ενημερώθηκα ότι σήμερα οι θεσμοί θα είχαν μια συνάντηση με τις ελληνικές αρχές και μου είπαν ότι...

Χωρίς απόφαση για την Ελλάδα το Eurogroup – Στις Βρυξέλλες θα συνεχιστούν οι συζητήσεις - Η τρόικα βρίσκεται ήδη στην Αθήνα!

xamogelaΟι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ολοκλήρωσαν τις συζητήσεις τους για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει πλέον να σημειωθεί πρόοδος, αναφέρει στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι υπουργοί δεν θα δώσουν στα ΜΜΕ κοινή δήλωση για την Ελλάδα.
“Τελείωσε”, δήλωσε ο αξιωματούχος. Οι υπουργοί δήλωσαν “ότι πρέπει να προχωρήσουμε τώρα”, πρόσθεσε.
Έλληνας αξιωματούχος...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ – Γιατί ο Σόιμπλε είπε 4 φορές «τρόικα»

Wolfgang Schaeuble

Πιστός στην αμείλικτη στάση του απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε σε έντονο ύφος ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει το τρέχον πρόγραμμα και να συνεχίσει το τρέχον πρόγραμμα τηρώντας όλες τις δεσμεύσεις της.

Μάλιστα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χρησιμοποίησε τουλάχιστον τέσσερις φορές τη λέξη «τρόικα» προφανώς θέλοντας να επισημαίνει ότι η τρόικα θα...

Το βούλευμα καταπέλτης για τη Siemens! Στο σκαμνί 64 πρόσωπα

siemensΣτο εδώλιο θα κάτσουν 64 πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου εφετών που εξεδόθη για την υπόθεση με τα «μαύρα» ταμεία του γερμανικού κολοσσού.

Οι δικαστές κρίνουν ότι πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη 64 κατηγορούμενοι, προκειμένου να δικαστούν για τη «σύμβαση 8002» που αφορούσε την ψηφιακο ποίηση του ΟΤΕ. 
Μεταξύ άλλων στο εδώλιο θα καθίσουν οι...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - Επιμένουν στην «ΤΡΟΪΚΑ» οι υπουργοί Οικονομικών

eurogroup

  • Αξιωματούχος της ΕΕ: Λεφτά για 3 εβδομάδες έχει η Ελλάδα 
  • Μέχρι και τρεις εβδομάδες μπορεί να διαρκέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, όπως αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Bloomberg. 
  • Σύμφωνα με τον ίδιο τα όρια όρια ρευστότητας της Ελλάδας είναι ελαστικά...