Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Tο είπε ο Λεβέντης...

Προς... \"λεβέντικο στήριγμα\" η κυβέρνηση;Ο Λεβέντης, γνωρίζει τουλάχιστον 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό! 
Ο Λεβέντης τους έχει μετρήσει, τους ξέρει έναν προς έναν, το έχει μάθει και από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και οι σχετικές δηλώσεις του κάνουν θόρυβο. Πολύ θόρυβο. 
Ο Λεβέντης, κυριαρχεί στην ειδησεογραφία. 
Ο Λεβέντης, βρίσκεται σε κάθε πρωτοσέλιδο και σε κάθε δελτίο ειδήσεων.
Ο Λεβέντης, δεν είναι πια ο Λεβέντης που γνωρίσαμε. Από τις εκπομπές σε παρακμιακά κανάλια απ’ όπου ευχόταν καρκίνο στους πολιτικούς του αντιπάλους και μίλαγε σαν τον τρελό του χωριού. 
Ο Λεβέντης, εκπροσωπεί 184.457 πολίτες, τόσοι τον ψήφισαν. Και αφού ο "σοφός" λαός έκανε την επιλογή του όλα όσα σηματοδοτούσε, έχουν παραγραφεί...
Σαν τα αδικήματα για τα οποία περνάει καιρό πριν φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες.

Ο Λεβέντης, έχει ιδιαίτερες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό στην Βουλή, τ’ όνομά του γράφεται στα σημειωματάρια του υπουργού επικρατείας Φλαμπουράρη με υπονοούμενα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μελλοντικός κυβερνητικός εταίρος και απ’ ό,τι γράφει και ο έγκυρος συνάδελφος Γιάννης Σιδέρης, η κυβέρνηση καλοβλέπει μια συνεργασία μαζί του για να ξεπεράσει το πρόβλημα της εύθραυστης κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας. Και ο Σιδέρης να μην το έγραφε, όταν βλέπεις την "Αυγή" πρωτοσέλιδα να τον προβάλει ισότιμα με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, καταλαβαίνεις ότι κάτι συμβαίνει.

Η φράση Λεβέντη για "11 βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό" δεν ακούστηκε από ένα κανάλι σαν κι αυτά που έκανε παλαιότερα τις εκπομπές του. Αλλά σ’ ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια. Τυχαίο ότι τα είπε εκεί. Θα μπορούσε αυτό να συμβεί οπουδήποτε. Όλα τα κανάλια φιλοξενούν συχνά πια τον πρόεδρο. Λένε, πως μερικές φορές γίνεται και περιζήτητος. Η λαϊκή νομιμοποίηση, τον μετέτρεψε σ έναν κρίσιμο παράγοντα. Βέβαια, όταν η κυβέρνηση φέρεται να ερωτοτροπεί πολιτικά μαζί του, γιατί να μην τον αναγάγουν τα κανάλια σε τέτοιον;

Σημάδια απόδειξης της απόλυτης παρακμής, μπορεί κάποιος να διακρίνει πολλά σ’ αυτή την χώρα. Η ίδια η κυβέρνηση δίνει πολλές ευκαιρίες, η αντιπολίτευση που δεν μπορεί να εκλέξει αρχηγό το ίδιο. Γενικά κανένας δεν θα έλεγε ότι η χώρα δεν βιώνει μια πολυεπίπεδη -και όχι μόνο οικονομική- κρίση. Ωστόσο, η περίπτωση Λεβέντη βάζει την σφραγίδα της. Οι ιστορικοί του μέλλοντος που θα καταγράφουν την εποχή που ζούμε, μάλλον θα έχουν το φαινόμενο Λεβέντης σαν σημείο αναφοράς.

"Λεβέντηδες" μπορεί κάποιος να εντοπίσει πολλούς μέσα στα υπόλοιπα κόμματα. Δεν είναι δύσκολο. Ωστόσο, δεν αποτελούν παρά μερικές μονάδες μέσα σ’ ένα σύνολο. Ο άνθρωπος που κατάφερε να μετατρέψει την παρακμή ως μια πολιτική έκφραση, είναι ένας. Δεν είναι δική του ευθύνη.

Αυτοί που τον ψήφισαν και αυτοί που σήμερα αναζητούν γύρω από αυτόν ενός είδους σύμμαχο, την μοιράζονται. Αλλά ένα μεγάλο μερίδιο, ανήκει και σ εκείνους που είδαν τον Λεβέντη ως εμπόρευμα. Τα κανάλια και πολλά από τα υπόλοιπα Μέσα που θεωρούν ότι η παρουσία του πουλάει. Τον ανέδειξαν προεκλογικά, ενισχύουν αυτή την στάση τους τώρα. Τις εμφανίσεις του στις τηλεοράσεις ιδιαίτερα, τις ζηλεύουν πολλοί άλλοι εκπρόσωποι του πολιτικού προσωπικού.

Ο Λεβέντης, είχε πει πως όρος για να βγεις σ ένα κανάλι είναι να σταματήσεις να καταγγέλλεις τους όρους της διαπλοκής! Δεν ξέρω τι λέει στις τηλεοπτικές του παρουσίες τώρα για να δω αν επιβεβαιώθηκε. Αυτό που φοβάμαι είναι κάτι άλλο. Πως κάποιοι στην κυβέρνηση, έχουν πάρει στα σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του. Και τον φόβο μου ενισχύει και κάτι άλλο. Ο Λεβέντης έλεγε προεκλογικά πως " με τις γνωριμίες που έχει, μπορεί σε δυο μήνες να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο". Και αυτοί έλεγαν πως "θα σκίσουν το μνημόνιο". Υπάρχει ενός είδους σύμπτωση απόψεων δηλαδή...

Υ.Γ.: Αργά το βράδυ, ο Α. Φλαμπουράρης, από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού, άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησης από το κόμμα Λεβέντη. Όπως είπε "για μας, θα ήταν πολύ θετικό να μας στηρίξει ο κ. Λεβέντης" και πρόσθεσε πως "από τα 9 σημεία (που έχει προτείνει ως προϋποθέσεις ο κ. Λεβέντης για στήριξη της κυβέρνησης), τα 4-5 μπορούν να γίνουν αποδεκτά".

Ο κ. Φλαμπουράρης προανήγγειλε συνάντηση Τσίπρα με Λεβέντη, όταν ο π
ρωθυπουργός επιστρέψει από το Παρίσι.

Tου Γιάννη Παντελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: