Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ REUTERS: Μυστική δοκιμή των ισραηλινών κατά του S-300 στην Ελλάδα!

Το Ισραήλ δοκίμασε κάτω από άκρα μυστικότητα διάφορες τακτικές προκειμένου να μπορέσει να κερδίσει το προηγμένο αντιπυραυλικό σύστημα S-300 που έχει αναπτύξει η Ρωσία στη Μέση Ανατολή και έχει τη δυνατότητα να να μειώσει την ικανότητα του Τελ Αβίβ να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράν που το διαθέτουν. 

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι...
το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 που πωλήθηκε πριν από 18 χρόνια στην Κύπρο από την Ρωσία και τώρα είναι τοποθετημένο στο νησί της Κρήτης, ενεργοποιήθηκε κατά τις κοινές ασκήσεις της Ισραηλινής και την Ελληνικής αεροπορίας τον περασμένο Απρίλιο και Μαΐο.
Η ενεργοποίηση έδωσε τη δυνατότητα στα μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ να μπορούν να δοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι S-300 «κλειδώνουν» τη θέση των αεροσκαφών, συλλέγοντας παράλληλα πληροφορίες για το πώς μπορούν να μπλοκάρουν ή να αποπροσανατολίσουν τα ραντάρ του ρωσικού πυραυλικού συστήματος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters η Ελλάδα ενεργοποίησε το αντιπυραυλικό της σύστημα έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ. Είναι ακόμα άγνωστο το αν οι ισραηλινοί μοιράστηκαν τις «γνώσεις» που αποκόμισαν με συμμαχικές τους δυνάμεις.

Έλληνας αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ερωτώμενος για το αν το σύστημα λειτουργούσε κατά τις κοινές ασκήσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, αρκέστηκε να απαντήσει ότι «Αυτή τη στιγμή το σύστημα S-300 δεν είναι σε λειτουργία». 
Μάλιστα πρόσθεσε ότι γενική πολιτική της Ελλάδας είναι να μην επιτρέπει σε άλλες χώρες να δοκιμάζουν τις δυνατότητες των συστημάτων της.

Οι S-300 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά κατά την περίοδο του «ψυχρού πολέμου» το 1979.


Δεν υπάρχουν σχόλια: