Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Το «POLITICO» ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ: Θυμάστε που έλεγαν ότι το 2015 η Ελλάδα θα πήγαινε καλά;

Το 2015 φεύγει, το 2016 έρχεται και το «Politico» προχωρά σε μια ανασκόπηση της χρονιάς και θυμάται μερικές από τις προβλέψεις που έπεσαν εντελώς έξω και πρώτη στη λίστα του περιοδικού βρίσκεται η Ελλάδα.

«Θυμάστε που έλεγαν ότι το 2015 η Ελλάδα θα πήγαινε καλά;»

ρωτά τους αναγνώστες του το περιοδικό για να απαντήσει πως... δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν καλύτερα για την χώρα, παρά το γεγονός ότι στα τέλη του 2013 ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης προέβλεπε πως τα χειρότερα είχαν τελειώσει για την Αθήνα.
«Τα πράγματα θα πάνε μόνο καλύτερα για την Ελλάδα…»
«Αναμένουμε πως η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά και η ανάκτηση της ανάπτυξης θα επιταχυνθεί το 2015», έλεγε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.
Αντιθέτως, γράφει το «Politico», το 2015 ήταν μια ζοφερή χρονιά για την Ελλάδα λόγω της οικονομικής και της προσφυγικής κρίσης, ενώ η κυβέρνηση απέφυγε την τελευταία στιγμή την χρεοκοπία της χώρας, αφού αναγκάστηκε να συμφωνήσει σε μια σειρά από σκληρά μέτρα λιτότητας και δύσκολες μεταρρυθμίσεις.

Από την άλλη πλευρά, πάντως, το περιοδικό σημειώνει ότι η Ελλάδα κατάφερε να αποφύγει την έξοδό της από την Ευρωζώνη, κάτι που -όπως τονίζει- πολλοί προέβλεπαν ότι θα συνέβαινε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σίγουρα δεν παραιτείται
Η δεύτερη αποτυχημένη πρόβλεψη που παρουσιάζεται στο σχετικό δημοσίευμα έχει και πάλι «άρωμα» ελληνικό και αφορά στον τέως υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη.
«Ο Βαρουφάκης απέτυχε ακόμη και να προβλέψει τη δική του μοίρα. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας ο οποίος συνέκρινε τους δανειστές της χώρας με τρομοκράτες, στα τέλη του περασμένου Μαΐου ξεκαθάριζε ότι δεν θα πήγαινε πουθενά», γράφει το «Politico», σημειώνοντας ότι τελικά παραιτήθηκε στις 6 Ιουλίου.

το tweet του Βαρουφάκη
varoyfakis paraitisi

Δεν υπάρχουν σχόλια: