Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

O Economist προβλέπει για την ελληνική οικονομία το 2016

"H σύγχυση οδηγεί την Ελλάδα σε μια κατάσταση χαμηλής ανάπτυξης και υψηλού χρέους"

Χρονιά ύφεσης θα είναι το 2016 για την Ελλάδα, με το Grexit να συνεχίζει να «πλανάται» πάνω από τη χώρα, όπως ισχυρίζεται το οικονομικό περιοδικό Economist στις ετήσιες προβλέψεις του. 
O Economist, κάθε χρόνο δημοσιοποιεί προβλέψεις για το πώς θα κινηθούν οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο, ισχυρίζεται ότι ο κίνδυνος της εξόδου...
της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ δεν έχει ακόμα εξαφανιστεί, παρότι, όπως αναφέρει, ότι μπορεί να μεταφερθεί για… αργότερα.
Την ίδια ώρα, το περιοδικό γράφει ότι το 2016 θα είναι έτος ύφεσης για την Ελλάδα, που θα κινηθεί στο 1% του ΑΕΠ
«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ –κόμματος που αντιτάσσεται στη λιτότητα- εισέρχεται στο 2016 με νέα εντολή μετά από τη νίκη του στις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι υποχώρησε στους δανειστές συμφωνώντας σε ένα σκληρό πακέτο διάσωσης που ο κόσμος μισεί» λέει το περιοδικό, και συνεχίζει: 
«Αυτή η σύγχυση οδηγεί την Ελλάδα σε μια κατάσταση χαμηλής ανάπτυξης και υψηλού χρέους που κανένας, ούτε εντός ούτε εκτός της χώρας, δεν θεωρεί βιώσιμη. To Grexit παραμένει πιθανό αλλά μπορεί να μετατεθεί, οπότε το 2016 θα είναι ένας χρόνος που όλοι θα κοιτούν αλλού, καθώς ο κ. Τσίπρας, οι πιστωτές της Ελλάδας και πολίτες παίρνουν μια ανάσα».
Στο ετήσιό του αφιέρωμα, ο Economist προχωράει σε προβλέψεις για την πολιτικοοικονομική κατάσταση και άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Τουρκία, η Αυστρία, η Γαλλία και η Γερμανία.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: