Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η Ρωσία βομβαρδίζει, για πρώτη φορά, το ISIS με το νέο υπερόπλο της στην Μεσόγειο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΓΡΙΕΨΕ Η ΑΡΚΟΥΔΑ! 

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε αργά χθες πως η Ρωσία έπληξε για πρώτη φορά στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με πυραύλους Κρουζ (τύπου Kalibr) οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από το ρωσικό υποβρύχιο Rostov -on -Don, που επιχειρεί στην Μεσόγειο.

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία στην Κασπία και την Μεσόγειο σφυροκόπησαν θέσεις τζιχαντιστών και στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα βάζει στο στόχαστρο της τζιχαντιστές από υποβρύχιο...

Репетиция парада к Дню военно-морского флота РФ во Владивостоке
Ο ρώσος υπουργός δήλωσε πως τα αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν τις τελευταίες τρεις μέρες 300 αεροπορικές επιδρομές, πλήττοντας πάνω από 600 «τρομοκρατικούς» στόχους στη Συρία.
Βίντεο
Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από την επιχείρηση με τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το υποβρύχιο Rostov-on-Don, σε απόσταση 1.500 μιλίων.
«Χρησιμοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία πυραύλους από το υποβρύχιο Rostov-on-Don το οποίο πλέει στη Μεσόγειο», μετέφερε ο Σοίγκου στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την επιχείρηση που διεξήχθη χθες.
sub2
«Οι πύραυλοι έδειξαν για ακόμη μια φορά την αποτελεσματικότητα τους για μεγάλες αποστάσεις» τόνισε ο ίδιος.
Στόχοι
Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι μπορούν να πλήξουν στόχους ακόμη και σε απόσταση 1,500 μιλίων ενώ όπως ενημέρωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η επιχείρηση είχε στοχοποιήσει δύο «δυναμικά» κέντρα των τζιχαντιστών στη Ράκα.
Στο στόχαστρο τους μπήκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αποθήκες πυρομαχικών και ένα εργοστάσιο κατασκευής ναρκών.
Η επιχείρηση μέσω των υποβρυχίων ακολούθησε αυτήν μέσω των πλοίων από την Κασπία θάλασσα την προηγούμενη εβδομάδα ενώ ο Σοίγκου τόνισε πως η Ρωσία είχε προειδοποιήσει τις Η.Π.Α. και το Ισραήλ ότι θα χρησιμοποιούσε αυτό το ιδιαίτερο όπλο της για να πλήξει στόχους του Ισλαμικού Κράτους.
Rostov-on-Don
Πρόκειται για το υποβρύχιο τελευταίας τεχνολογίας, το πιο «δυνατό» αυτή την στιγμή στον παγκόσμιο χάρτη. Μπορεί να φορτώσει 533 τορπίλες και τους ειδικούς πυραύλους Kalibr-PL, οι οποίο εκτοξεύονται μέσα από το νερό.
Φτάνει σε ταχύτητα τα 23 χλμ και μπορεί να βυθιστεί έως και 1,000 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Το ΝΑΤΟ έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο υποβρύχιο ως «μαύρη τρύπα» για την ικανότητα του να διαφεύγει των ραντάρ. Διαθέτει πλήρωμα 50 ατόμων και μπορεί να πλέει για 40 συνεχόμενες ημέρες χωρίς ανεφοδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: