Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ρωσία: Ετσι γίνεται το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και ISIS [ Βίντεο & εικόνες]

Ρωσία:Ετσι γίνεται το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και ISIS [εικόνες]Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από χάρτες, στις οποίες όπως υποστηρίζει αποδεικνύεται πως η Τουρκία κάνει «δουλειές» με τους τζιχαντιστές.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία υποστηρίζει πως το πετρέλαιο που περνά από τις περιοχές της Συρίας όπου τον έλεγχο έχουν οι τζιχαντιστές, καταλήγει μέσω της Τουρκίας σε τρίτες χώρες...

Οι φωτογραφίες και οι χάρτες από το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας
«Παρουσιάζουμε στοιχεία για το πως γίνεται το λαθρεμπόριο πετρελαίου, ώστε να χρηματοδοτούνται τρομοκρατικές ομάδες» είπε ο Ρώσος αξιωματούχος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε υπ υπουργείο Αμυνας.

Ρωσία:«Έχουμε αναγνωρίσει τρεις βασικές διαδρομές»
«Έχουμε αναγνωρίσει τρεις βασικές διαδρομές» είπε ο Σεργκέι Ρουσκόι, επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Από αυτές τις διαδρομές, υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, γίνεται η μεταφορά πετρελαίου στην Τουρκία, μέσω της Συρίας και του Ιράκ, είπε ο Ρουσκόι.
Η πόλη Ντιερ εζ Σζορ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξόρυξης πετρελαίου
Σύμφωνα με τους Ρώσους, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξόρυξης πετρελαίου είναι η πόλη Ντιερ εζ Ζορ. Η διαδρομή ξεκινά από την ανατολική Συρία και καταλήγει στο διυλιστήριο της Μπατμάν στην Τουρκία. Τους τελευταίους δυο μήνες, απ’ όταν δηλαδή ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία, έχουν καταστραφεί 32 μονάδες παραγωγής του ISIS και 11 διυλιστήρια. Οι τρεις διαδρομές είναι: η δυτική που οδηγεί σε τουρκικά λιμάνια στη Μεσόγειο, η βόρεια, στο διυλιστήριο της Μπατμαν και η ανατολική, στο Καζρί.
Αντόνοφ: Εχουμε στοιχεία ότι αναμιγνύεται η οικογένεια Ερντογάν
Ο Ρώσος υφυπουργός Αμύνης, Ανατόλι Αντόνοφ, από την άλλη, επισήμανε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να καταθέτει στοιχεία «ότι η Τουρκία κλέβει από τους γείτονές της». Μάλιστα το ρωσικό υπουργείο υποστηρίζει ότι τα έσοδα του πετρελαίου από εκτάσεις που τελούν υπό έλεγχο των τζιχαντιστών χρησιμοποιούνται όχι μόνο για να ενισχυθεί η τουρκική ηγεσία, αλλά για να χρηματοδοτηθούν και οι τρομοκράτες. «Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, αυτή η παράνομη επιχείρηση περιλαμβάνει την υψηλόβαθμη πολιτική ηγεσία της χώρας, τον πρόεδρο Ερντογάν και την οικογένειά του», τόνισε ο Αντόνοφ.
Πρακτορείο Sputnik: Υπάρχουν συμβόλαια μεταξύ της Τουρκίας και ISIS
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, η Μόσχα έχει στην κατοχή της φωτογραφίες πετρελαιοφόρων στα συρο-τουρκικά σύνορα. Το πρακτορείο, επικαλούμενο το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS, πως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατού (ΕΣΣ) δημοσιοποίησε συμβόλαια μεταξύ της Τουρκίας και του Ισλαμικού Κράτους για την προμήθεια πετρελαίου της πρώτης από το δεύτερο. Ο ΕΣΣ ανέφερε ότι έχει στα χέρια του απεικονίσεις των συμβολαίων, προφανώς φωτογραφίες τους, που αποδεικνύουν τις συναλλαγές Τουρκίας-ΙΚ και την αγορά πετρελαίου από τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ, δήλωσε στέλεχος του ΕΣΣ.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: