Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ! Δείτε που πήρε η Ελλάδα εύκολα την πρώτη θέση


Ο διεθνής οργανισμός ερευνών Gallup έκανε μία από τις πιο ιδιαίτερες αλλά και πολύ χαρακτηριστικές έρευνες για τα ήθη και τις συνήθειες των λαών σε όλο τον κόσμο.

Μία έρευνα που αφορά την υγιεινή των ανθρώπων της κάθε χώρας, επικεντρώνοντας σε μία και μόνο κίνηση: στο αν πλένουν τα χέρια τους όταν βγαίνουν από...
την τουαλέτα.
Όπως αναφέρει το τελικό συμπέρασμα της παγκοσμίως καταξιωμένης εταιρίας δημοσκοπήσεων που δημοσιεύεται στο site της, οι Έλληνες είναι οι πιο συνεπείς σ' αυτή την συνήθεια, με ένα ποσοστό της τάξεως του 85% να θεωρούν ως αυτόματη και αυτονόητη κίνηση το πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι μετά από την επίσκεψη στην τουαλέτα.
ImageHandler (1)
Πέρα από την πρωτιά της Ελλάδας, η έρευνα δείχνει ότι τουλάχιστον ένας στους τρεις σε όλο τον κόσμο δεν πλένει τα χέρια του σ' αυτή την περίπτωση. Η έρευνα έγινε σε 64 χώρες σε όλο τον κόσμο, με του συμμετέχοντες να φθάνουν στον συνολικό αριθμό των 62.398 ερωτηθέντων.
Από τα συμπεράσματα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι Κινέζοι και οι Γιαπωνέζοι είναι αυτοί που παρουσιάζουν τα μικρότερα ποσοστά (23% και 30% αντίστοιχα), ενώ αυτοί από την Σαουδική Αραβία είναι οι πρωταθλητές με ποσοστά άνω του 90%.
Σε ότι αφορά την Ευρώπη η έκπληξη έρχεται από την Ολλανδία, όπου μόνο οι μισοί πλένουν τα χέρια τους μετά την τουαλέτα, ενώ χώρες όπως η Γαλλία βρίσκονται στο 62%, η Ιταλία στο 57% και η Βρετανία στο 75%. Στην Αμερική, οι πιο καθαροί είναι οι Κολομβιανοί με ποσοστό στο 93% ενώ αυτοί που κάνουν λιγότερο τακτικα αυτή την συνήθεια είναι οι Μεξικάνοι (με ποσοστό γύρω στο 32%.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν κατά μέσο όρο 11 περιπτώσεις μέσα στην ημέρα που θα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας με νερό και σαπούνι, όμως σε πολλές χώρες αυτό γίνεται μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που αυτό μπορεί να συμβεί και μόνο μία φορά την εβδομάδα!
Υπολογίζεται ότι σε όλο τον κόσμο πάνω από 440 εκατομμύρια ώρες σχολείου χάνονται κάθε χρόνο από προβλήματα ασθενειών και μολύνσεων που σχετίζονται μετην υγιεινή και το νερό. Επίσης οι έρευνες λένε ότι το πλύσιμο των χεριών θα μπορούσε να σώσει την ζωή 650.000 ανθρώπων κάθε χρόνο.
Όπως και να έχει η χώρα μας καταφέρνει για άλλη μια φορά να εκπλήσσει, αυτή τη φορά ευχάριστα. Κάτι που προφανώς δεν γίνεται αποδεκτό από μεγάλα Media του εξωτερικού, όπως η αγγλική εφημερίδα Independent όπου στην δική της αναφορά στο θέμα, όχι μόνο αγνοεί την χώρα μας -η οποία αναφέρεται ξεκάθαρα ως πρωταθλήτρια στα έντυπα της ίδιας της Gallup- αλλά φέρνει στην πρώτη θέση, με αυθαίρετο τρόπο και χωρίς κάποια στοιχεία, την… Βοσνία.
«Βρώμικα» παιχνίδια από μια χώρα που συνηθίζει να βρίσκεται -όπως άλλωστε αναγνωρίζουν και οι ίδιοι- στις κάτω θέσεις της κατάταξης σε όποια έρευνα γίνεται που να αφορά την προσωπική υγιεινή των κατοίκων της.
crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: