Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ελεγχοι ΣΔΟΕ: Ανακάλυψε “λαβράκια” σε καφενεία και… παπουτσάδικα

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, παράνομης διακίνησης αλκοολούχων ποτών, παράνομων παιγνίων και απομιμητικών προϊόντων. 

Διαβάστε τα “λαβράκια” που έβγαλαν οι αρχές.

Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις...
υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορίας ενδυμάτων και υπόδησης και ιατρεία, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκε πως γινόταν… της κακομοίρας από παραβάσεις!

Τα “λαβράκια”

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κάνει εντατικούς ελέγχους για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, την εφαρμογή του νόμου για τα παίγνια και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης αλκοολούχων ποτών και διάθεσης απομιμητικών προϊόντων.
Πιο συγκεκριμένα, από τις 19-11-2015 έως τις 29-11-2015 έγιναν ενδελεχείς έλεγχοι σε διάφορες επιχειρήσεις, καταστήματα και ιατρεία στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.
Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:
– Σε κατάστημα πώλησης παπουτσιών στην Πετρούπολη, κατασχέθηκαν συνολικά τριάντα εννιά ζευγάρια παπούτσια γνωστής εταιρείας, που είχαν σχετικά σήματα, τα οποία όμως ήταν… μαϊμού.
– Σε καφενείο στην Καλλιθέα, είχαν τοποθετηθεί τέσσερα τραπέζια ειδικά διασκευασμένα για να παίζουν οι θαμώνες χαρτιά, ωστόσο η καταβολή του νόμιμου τέλους είχε… “παραλειφθεί”.
– Σε δύο κέντρα διασκέδασης στον Άλιμο και την Καλλιθέα αντίστοιχα, απασχολούνταν υπάλληλος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και δεσμεύθηκαν προσωρινά δεκαέξι μπουκάλια διαφόρων αλκοολούχων ποτών, τα οποία θα ελεγχθούν για τη νόμιμη διακίνησή τους και για τυχόν νόθευση του περιεχομένου τους.
– Σε οδοντιατρείο στο Περιστέρι, διαπιστώθηκε πως λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.
Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: