Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Με φόρους σκοτώνουν τις επιχειρήσεις, με παράλογα πρόστιμα διώχνουν κάθε σκέψη για επένδυση…


Τη χώρα κυβερνά μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν ότι η Ανάπτυξη, οι θέσεις Εργασίας και η Κοινωνική Ευημερία επιτυγχάνεται –κυρίως- μέσα από κρατικές επενδύσεις με «κοινωνική διαχείριση του πλούτου» και «πολιτικό έλεγχο» των επιχειρήσεων.

Η ομάδα αυτή επιβάλει παράλογους φόρους, εισφορές, χαράτσια και πρόστιμα προκειμένου να μην περιορίσει την εμβέλεια του Κράτους, αδιαφορώντας για την ποιότητα των υπηρεσιών που οι κρατικές δομές προσφέρουν...

Η ίδια ομάδα ανθρώπων, μετά τη δημοκρατική εκλογή της πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο, έδωσε την ευκαιρία σε 270 μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ύψους 757 εκατ. Ευρώ, σε 100 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο που ακόμη και οι δανειστές της χώρας θεώρησαν προκλητικά ευνοϊκό.
Η ίδια ομάδα ανθρώπων -αφού χάρισε το 95% του τραπεζικού συστήματος σε ξένους επενδυτές των οποίων την ταυτότητα αγνοεί- ανακοινώνει καθημερινά με ικανοποίηση, διορισμούς ημετέρων σε διοικήσεις κρατικών φορέων και οργανισμών, τοποθετήσεις φίλων, συγγενών και αγαπητικών σε καλοπληρωμένες θέσεις ευθύνης, χωρίς φυσικά να φείδεται εξόδων και δημοσίων δαπανών για γιορτές και πανηγύρια που αναζωπυρώνουν το αγωνιστικό ήθος.
Την ίδια ακριβώς εποχή, το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών εμφανίζεται άτεγκτο, σκληρό και ιδιαιτέρως αυστηρό, σε κάθε παρέκκλιση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας ανεξαρτήτως του χρόνου πραγματοποίησης της παράβασης.
Επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους θεωρεί «πολιτικούς αντιπάλους» είτε πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους είτε μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις από τις οποίες στερεί την επιστροφή του ΦΠΑ, την επιδότηση του ΕΣΠΑ κοκ.
Είναι πλέον σαφές ότι η ομάδα που κυβερνά τη χώρα, ξέρει τι κάνει.
Έχει συγκεκριμένη στόχευση, μετρήσιμα εργαλεία και εφαρμοσμένη στρατηγική.
Οι θυμωμένοι, ταλαιπωρημένοι, απελπισμένοι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν.
Ορισμένοι αντιδρούν χαιρέκακα βλέποντας την καταστροφή και των υπολοίπων. Κάποιοι άλλοι απλώς φεύγουν μακριά. Οι υπόλοιποι αναζητούν νόμιμους και λιγότερο νόμιμους τρόπους αντιμετώπισης αυτής της επιδημίας που ενέσκηψε στη Δημοκρατία μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: