Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΗΠΑ! Στέλνουν τις ειδικές δυνάμεις σε Ιράκ, Συρία κατά των τζιχαντιστών


Ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων θα αναπτυχθούν για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αποφάσισε να αναπτύξει ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων ειδικευμένες —μεταξύ άλλων— στην κατάδειξη στόχων στο Ιράκ, προκειμένου να «βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις να εντείνουν τις επιχειρήσεις τους» εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αλλά...
προοδευτικά και για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ.

Οι ομάδες αυτές των ΕΔ, που κατά τον Κάρτερ θα αριθμούν περίπου 50 άνδρες, θα είναι σε θέση «εν καιρώ να διεξάγουν επιδρομές, να απελευθερώνουν ομήρους, να συγκεντρώνουν πληροφορίες και να συλλαμβάνουν ηγέτες του ΙΚΙΛ» (σ.σ. Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε), ανέφερε ο Κάρτερ στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο της παλαιότερης ονομασίας του Ισλαμικού Κράτους. Επιχειρήσεις θα γίνονται όπου και όταν «βρίσκουμε ευκαιρίες», πρόσθεσε.
Εξάλλου στην ομιλία του ο Κάρτερ τόνισε ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που πρέπει να κάνουν περισσότερα στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον του ΙΚ, και ειδικά ενισχύοντας τον έλεγχο των συνόρων της με τη Συρία, κάτι που επαναλαμβάνει διαρκώς η Ουάσινγκτον το τελευταίο διάστημα.
«Όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα για να ελέγξει τα συχνά πορώδη σύνορά της», είπε ο Κάρτερ στην Επιτροπή και πρόσθεσε πως η Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου ανησυχούν περισσότερο «για τη σύγκρουση στην Υεμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: