Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΝΕΤΕ ΑΣΤΑΤΟ ΥΠΝΟ; Δείτε τις τέσσερις τροφές που ευθύνονται για την αϋπνία

Πολλές φορές, παρά την κούραση της ημέρας και τη νύστα που μπορεί να νιώθουμε, όταν ξαπλώσουμε, δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, ή κάνουμε άστατο ύπνο. 

Αρκετές φορές, αιτία είναι... κάποιες τροφές, πολύ διαδεδομένες, που όμως ευθύνονται για τον κακό ή και καθόλου ύπνο μας. 

Δείτε ποιες είναι:

1. Σάλτσα ντομάτας 

Είναι γεμάτη με βιταμίνη C, σίδηρο, και λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που έχει ήδη αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και του εκφυλισμού της ώχρας κηλίδας. 

Ωστόσο, είναι επίσης πολύ όξινη, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε καούρα και δυσπεψία κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο Alissa Rumsey, διαιτολόγος και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. Για την πρόληψη των προβλημάτων του ύπνου, παράλειψε αργά τη νύχτα την πίτσα ή τα ζυμαρικά και να βεβαιωθείς ότι ολοκλήρωσες γεύματα που περιλαμβάνουν σάλτσα ντομάτας τουλάχιστον 3 ώρες πριν ξαπλώσεις, τονίζει ο Rumsey.

2. Μαύρη σοκολάτα 

Οι απανταχού λάτρεις της σοκολάτας πανηγυρίζουν τον τελευταίο καιρό, χάρη στην πληθώρα των μελετών που δείχνουν τα μεγάλα οφέλη της μαύρης σοκολάτας. Ωστόσο, ενώ ένα ή δύο τετράγωνα από μαύρη σοκολάτα μπορεί να είναι ένας υγιής τρόπος για να ικανοποιήσετε τον πόθο σας για επιδόρπιο μετά το δείπνο, δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για να σας βοηθήσει να κάνετε ένα καλό ύπνο, χάρη στην καφεΐνη. Στην πραγματικότητα, ελάχιστη ποσότητα σκούρας σοκολάτας περιέχει τόση καφεΐνη όση το ένα τέταρτο ενός φλιτζανιού καφέ, λέει ο Rumsey. Και όσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα, τόσο περισσότερη καφεΐνη περιέχει.

3. Αλλαντικά 

Τα αλλαντικά και τα παλαιωμένα τυριά μπορεί να κάνουν μια όμορφη πιατέλα που συνοδεύει τέλεια το κρασί σας, αλλά αυτές οι τροφές μπορεί να σε κρατήσουν μακριά από έναν ήρεμο ύπνο, λέει ο Rumsey. “Τα παλαιωμένα τυριά και τα καπνιστά κρέατα περιέχουν τυραμίνη, ένα αμινοξύ που προκαλεί την απελευθέρωση της νορεπινεφρίνης, ένα διεγερτικό που μας κάνει να αισθανόμαστε γεμάτοι ενέργεια».

4. Κόκκινο Κρέας 

Ενώ είναι γεμάτο με πρωτεΐνες και μπορεί να είναι άπαχο και οτι πρέπει για τη δίαιτά σου, το κόκκινο κρέας εξακολουθεί να χρειάζεται αρκετό χρόνο χώνεψης. Αυτό σημαίνει πως αν έφαγες μπριζόλα ή ένα cheeseburger για δείπνο, λογικά θα το χωνεύεις ακόμα και όταν ξαπλώσεις και αυτό μπορεί να σε κρατήσει ξύπνιο.

Πηγή life2day
www.crashonline.g
r

Δεν υπάρχουν σχόλια: