Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ …ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΤΑΘΑΚΗ! Το άνοιγμα τραπεζικών λόγαριασμών ζητά η Επιτροπή – Τι απαντά ο υπουργός!

Συμμετοχές σε ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις που δεν είχαν δηλωθεί στο Πόθεν Έσχες του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, πέραν του αδήλωτου 1 εκ. ευρώ, εντοπίστηκαν από τον σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων της Βουλής...


Οι διαφορές αυτές, προέκυψαν από τη σύγκριση της αρχικής δήλωσης Πόθεν Έσχες του κ. Σταθάκη, για την οικονομική χρήση του 2011 και την συμπληρωματική δήλωση που έκανε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας προκειμένου να καταγραφεί το μη δηλωθέν ποσό του 1 εκ. ευρώ.
Έτσι, η Επιτροπή έδωσε την δυνατότητα για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του υπουργού, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.
«Κανένα θέμα. Κάθε έλεγχος είναι θεμιτός», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ενώ συνεργάτες του υπουργού δήλωναν «ουδέν σχόλιον, ας προχωρήσουν οι έλεγχοι».
Προβλήματα και στις δηλώσεις Χαρδούβελη, Μητρόπουλου και Παπασταύρου
Ακόμη, η Επιτροπή έλαβε απόφαση στην συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας να ασχοληθεί με τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων Πόθεν Έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.
Επίσης, συνεχίζεται ο κατά προτεραιότητα έλεγχος της δήλωσης του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.
Ακόμη, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες παρέπεμψε στον εισαγγελέα 11 υπόχρεους δηλώσεων Πόθεν Έσχες, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται νυν βουλευτές, καθώς δεν προσήλθαν να παράσχουν διευκρινίσεις για τις προβληματικές δηλώσεις τους παρά τις συνεχείς κλήσεις της Βουλής. Επιπλέον, υπάρχουν 8 υπόχρεοι, οι οποίοι δεν κατέθεσαν καθόλου δηλώσεις Πόθεν Έσχες. Σε έναν υπόχρεο ο οποίος είναι βουλευτής, που υπέβαλε Πόθεν Έσχες, όταν κλήθηκε, διαπιστώθηκαν προβλήματα.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο καταλόγισε στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλο, να επιστρέψει το ποσό του 1.800.000 ευρώ και στον πρώην υπουργό της ΝΔ, Αριστείδη Τσιπλάκο, καταλόγισε το ποσό των 150.000 ευρώ αντίστοιχα.
Για την υπόθεση Χαϊκάλη (για την εταιρεία στην Κύπρο) υπάρχει απαλλακτική εισήγηση της Επιτροπής.
Δήλωση ΣταθάκηΟ υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης σχετικά με την απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.
Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Δεν υπάρχουν σχόλια: