Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΟΡΓΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ! «Πετάξτε έξω την Τουρκία από το ΝΑΤΟ»


Μετά το περιστατικό στο Αιγαίο, με τη Ρωσική φρεγάτα και το Τουρκικό σκάφος, το διαδίκτυο πήρε φωτιά κατά της Τουρκίας.

Οι αναγνώστες εξοργισμένοι την Κυριακή με το τουρκικό αλιευτικό που πλησιάζει τη ρωσική φρεγάτα Smetlivy χωρίς να ακολουθεί τις κατάλληλες διαδικασίες, που να είναι σύμφωνες με τους διεθνείς κανονισμούς. Το πλήρωμα του Ρωσικού αντιτορπιλικού αναγκάστηκε να...
χρησιμοποιήσει πυροβόλα όπλα για να αποτρέψει μια ενδεχόμενη σύγκρουση με τουρκικό σκάφος.
Έτσι οι αναγνώστες των δυτικών ΜΜΕ δεν άργησαν να «κατακεραυνώσουν» με αναρτήσεις τους την Τουρκία, με πολλούς να θέλουν μέχρι να φύγει και από το ΝΑΤΟ!
Ένας αναγνώστης έστειλε στην The Independent, λέγοντας: «Τα πλοία των ΗΠΑ και της Βρετανίας έχουν ακριβώς την ίδια πολιτική όταν ένα άγνωστο πλοίο πλησιάζει, παρά την όποια σημαία διαθέτει. Αυτό έγινε και μετά την επίθεση στην Υεμένη που σκότωσαν τους ναυτικούς στη θάλασσα. Μετά από λεκτικές προειδοποιήσεις υπάρχουν προειδοποιητικές βολές και άν πάλι το πλοίο δεν απομακρυνθεί … θα πυροβολούνται.»
Ένας άλλος χρήστης επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν ακολουθεί τις θεμελιώδεις αρχές του ΝΑΤΟ, η οποία καθιστά τη συμμετοχή της στη συμμαχία παράλογη.
«Η Τουρκία δεν έπρεπε να ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ. Είναι ένα «κανόνι» τόσο σε διπλωματική όσο και από στρατιωτική άποψη. Επίσης (παράνομα) καταλαμβάνει τη Βόρειο Κύπρο από το 1974 με 200.000 εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι είναι μέχρι τώρα πρόσφυγες! Τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους τα έχουν καταλάβει οι Τούρκοι. Μην ξεχνάτε, η Τουρκία εξακολουθεί να αρνείται τη Γενοκτονία των Αρμενίων! Μια σφαγή 1,5 εκατομμυρίων Χριστιανών.»
Αναγνώστης της The Wall Street Journal αναφέρει ότι είναι ντροπή να στείλει στρατιώτες η ΗΠΑ για την προστασία της «ισλαμικής δημοκρατίας», ενώ ένας άλλος ο Ρόμπερτ Κάντι έγραψε ότι την Τουρκία πρέπει να την πετάξουν έξω από το ΝΑΤΟ.
Πολλοί θεατές του τηλεοπτικού καναλιού Fox News είπαν ότι η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι που ονομάζεται «ρώσικη ρουλέτα».
Αναγνώστες της The Sunday Express ελπίζουν ότι η Ρωσία θα σταματήσει την αλαζονεία της Τουρκίας.
Οι τηλεθεατές του καναλιού CNBC εξεπλάγησαν με  την στάση του ΝΑΤΟ απέναντι στις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: