Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! Η αντίδραση της Μόσχας σε απόφαση του ΝΑΤΟ!

Την έντονη οργή της Μόσχας προκάλεσε η απόφαση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την συστήματα αεροπορικής άμυνας της Τουρκίας στην συνοριακή περιοχή μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, (εφημερίδες Hürriyet, Radikal), η Ρωσία δια του μόνιμου αντιπροσώπου της στο ΝΑΤΟ, Aleksander Gruşko, κατήγγειλε...
με αυστηρά λόγια την διευρυνόμενη στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας ΝΑΤΟ στην ευαίσθητη συνοριακή περιοχή με την Συρία. 
Σημειωτέον ότι στο ΝΑΤΟ με απόφαση που πάρθηκε στις 2 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των τουρκικών αεροπορικών βάσεων στα σύνορα με την Συρία, προκαλώντας έτσι τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400 που πρόσφατα εγκαταστάθηκαν εκεί.


Η ενέργεια αυτή του ΝΑΤΟ εκλήφθηκε σαν εχθρική ενέργεια προς την Μόσχα, οι δυνάμεις της οποίας μάχονται αυτόν τον καιρό εναντία στους δολοφόνους Τζιχαντιστές της Συρίας ενώ η Τουρκία κατηγορείται ανοιχτά από την Μόσχα ότι ενισχύει τους Τζιχαντιστές.

Η Αρκούδα, όπως δείχνουν τα πράγματα φέρεται αποφασισμένη να μην υπολογίσει τίποτα ούτε και το ΝΑΤΟ για να τιμωρήσει την Τουρκία για την μεγάλη πρόκληση της με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Ήδη σύμφωνα με αναφορές του τουρκικού υπουργείου οικονομικών, (εφημερίδα Zaman), ο πρώτος υπολογισμός των ρωσικών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας είναι 9 δις δολάρια και έπεται συνέχεια.

Πηγή: Nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: