Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΥΠΟΠΤΟΥΣ «ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ» ΣΕ ΛΕΣΒΟ – ΚΑΛΥΜΝΟ! Βρέθηκαν στα κινητά τους φωτογραφίες με όπλα και σημαίες – Κλιμάκια της ΕΥΠ στις έρευνες

Με την περίπτωση ενός ακόμα πρόσφυγα από την Συρία στο κινητό του οποίου βρέθηκαν φωτογραφίες με όπλα ασχολούνται οι ελληνικές αρχές στην Μόρια της Λέσβου.
Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Σύρος έφτασε χθες μαζί με άλλους πρόσφυγες από την Τουρκία στην Λέσβο και οδηγήθηκε στο κέντρο υποδοχής στην Μόρια. Εκεί στον έλεγχο που του έγινε από τους αστυνομικούς βρέθηκαν...

στον κινητό του φωτογραφίες του ίδιου με όπλο . Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Σύρος ισχυρίζεται ότι ήταν στρατιώτης στον συριακό στρατό από όπου όμως λιποτάκτησε και πέρασε όπως αναφέρει στον «ελεύθερο συριακό στρατό» με τον οποίο είχε λάβει μέρος σε μάχες.
Ο πρόσφυγας εξετάζεται από κλιμάκιο της ΕΥΠ προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε σχέση με τον ISIS ή όχι.
Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι συνελήφθη στην Κάλυμνο από άντρες του Λιμενικό ένας νεαρός άντρας από τη Συρία, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο στο οποίο πιθανότατα είχε φωτογραφίες από σημαίες των Τζιχαντιστών. Ο Σύρος νεαρός σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να εμπλέκεται και σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και για αυτό συνελήφθη, αλλά στις έρευνες στο κινητό του τηλέφωνο αυτά που είδαν οι αξιωματικοί σήμαναν συναγερμό.

Άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες κατεβαίνει κλιμάκιο από την Αθήνα, όπου υπάρχει και αξιωματικός γνώστης της αραβικής γλώσσας, προκειμένου να μιλήσει με τον νεαρό από τη Συρία και να ερευνηθεί ο ρόλος του.

Ωστόσο αργότερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο μτέδωσε ότι δεν προκύπτει καμία σύλληψη ατόμου από το λιμεναρχείο Καλύμνου που να έχει σχέση με ισλαμιστές μαχητές του ISIS, επικαλούμενο ανώτερες πηγές από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Παράλληλα πρόσθετε ότι σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Λιμενικού, δύο διακινητές αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σήμερα το πρωί σε ιστιοφόρο σκάφος σε θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου όπου νωρίτερα είχαν αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών προσφύγων. Τα συγκεκριμένα άτομα κρατούνται στο λιμεναρχείο Καλύμνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: