Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΥ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΗ ΝΔ – Νέα καθυστέρηση στην επιλογή της εταιρείας για τη διεξαγωγή των εκλογών – Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ – «Βράζει» η Κοινοβουλευτική Ομάδα


Βαθαίνει το ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία και το κόμμα μοιάζει με καζάνι έτοιμο να εκραγεί. 

Αν και ο Γιάννης Πλακιωτάκης σήκωσε κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης απέναντι στην κυβέρνηση στην χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας... της Νέας Δημοκρατίας, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δίνει την εικόνα μιας ενωμένης παράταξης.

Πλακιωτάκης: «H NΔ δεν θα δώσει χέρι βοηθείας σε έναν έμπορο ελπίδας»
Για δεύτερη φορά σε συνεδρίαση της Κ.Ο απουσίαζαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και ο υποψήφιος πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που σε συζητήσεις που είχε με δημοσιογράφους αναφέρθηκε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια για τον Γιάννη Πλακιωτάκη.
Τον χαρακτήρισε ως την καλύτερη επιλογή αυτή την στιγμή και υποστήριξε ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο από τους συνυποψηφίους του.
Παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στο ζήτημα της συναίνεσης, τόνισε με νόημα πως ακολουθεί τη «γραμμή Σαμαρά», υπενθυμίζοντας τα όσα έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός ότι θα στηρίζει τις σωστές μεταρρυθμίσεις και θα καταψηφίζει τα υφεσιακά μέτρα και τις περικοπές που θα φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.
Σε ερώτηση αν θα είναι και αργότερα υποψήφιος, δηλαδή στο ενδεχόμενο να πάρουν αναβολή οι εκλογές για μετά τις 13 Δεκεμβρίου, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Θα είμαι υποψήφιος μέχρι τέλους».
Στο κοινοβούλιο, όμως, βρέθηκαν και συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι έκαναν λόγο για δικαίωση του πρώην πρωθυπουργού για την πολιτική που ακολούθησε, αλλά και τα όσα έλεγε για τον Αλέξη Τσίπρα. Οι ίδιες πηγές αφήναν ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά αν του ζητηθεί.
Επιστολή 22 βουλευτών και ευρωβουλευτών
Την ίδια στιγμή, βουλευτές και ευρωβουλευτές ζητούν με επιστολή τους προς τους τέσσερις υποψηφίους να σταματήσουν τις αντιπαραθέσεις και να προχωρήσουν αμέσως στην εκλογή νέου προέδρου.
«Η ΝΔ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει ευθύνη απέναντι σε όσα εξελίσσονται από πλευράς κυβέρνησης. Η ενότητα δεν αρκεί να επικαλείται διαρκώς και αορίστως, αλλά να υπηρετείται με σεμνότητα και συνέπεια από όλους μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά και παράλληλα ζητούν μεγαλύτερη συμμετοχή από την κοινοβουλευτική ομάδα στην ΚΕΦΕ.
ΝΔ: Ζητά 2.5 εκ ευρώ από την εταιρεία για το εκλογικό φιάσκο
Με εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο νομικός σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητά συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας Infosolutions και των ομόρρυθμων εταίρων της, μέχρι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ. Η προσωρινή διαταγή που ζητήθηκε θα συζητηθεί την Παρασκευή το πρωί. Παράλληλα, κατατίθεται και η σχετική αγωγή.

Σχόλιο: Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, ελπίζαμε...
Σήμερα η ελπίδα αντικαταστάθηκε από την αμηχανία και με... "κατεβασμένα τα φτερά" όλων μας.
Γινόμαστε όλο και περισσότερο περίεργοι για το που θα βγάλει αυτή η κατάσταση.
Κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο αμήχανα... και ρωτάμε:
Υπάρχει ακόμα ελπίδα, μ' αυτή την κυβέρνηση και αυτή την αντιπολίτευση;
Ε Μ ΠΡΟ Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: