Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Οι Ιεροεξεταστές του Φαήλου Κρανιδιώτη…


Πιστεύετε κύριε στο Έθνος; Ναι. 

Είστε Φασίστας.

Πιστεύετε κύριε στην Πολυπολιτισμικότητα; Όχι.

Είστε Φασίστας.

Πιστεύετε κύριε στην υιοθεσία από Ομοφυλόφιλους; Όχι. 

Είστε Φασίστας.

Πιστεύετε στο μικρό Κράτος; Ναι. 

Είστε Νεοφιλελεύθερος Φασίστας.

Κάπως έτσι και με συνοπτικές διαδικασίες θα μπορούσε να τελειώσει μία εξέταση πολιτκών και ηθικών φρονημάτων στο σύγχρονο πολιτικό τοπίο. Εάν δεν συμβαδίζετε με τις σοσιαλ – «φιλελεύθερες» κυρίαρχες απόψεις τότε είστε απλά «ρατσιστής», «φασίστας», «ομοφοβικός» και...
«νεοφιλελεύθερος». 
Το σύστημα, πολιτικό και «Life Style», σάς εξαπολύει πύρ ομαδόν μύδρους. Θυμίζει λίγο από Σοβιετία που μόλις απεφάσιζε το «κέντρο» να κατηγορήσει κάποιον για πράκτορα αμέσως έτρεχαν όλοι όσοι τον γνώριζαν να επιβεβαιώσουν αυτήν την καχυποψία ούτως ώστε να μην στραφεί το κράτος εναντίον τους ως «υπεύθυνους συγκάλυψης».
Κάπως έτσι κινήθηκαν και οι Μεγάλοι Ιεροεξεταστές της Πολιτικής Ορθότητας στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο εναντίον του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη ακολουθώντας τους και οι άλλοι φοβισμένοι μην τυχόν και τους χαρακτηρίσουν «ομοφοβικούς».

Τί ήταν αυτό που έγραψε όμως ο κ. Κρανιδιώτης στο «Facebook» που ενόχλησε τόσο πολύ;

Έγραψε:

«Μεγάλος ηθοποιός ο Χατζησάββας. Τον έχω δει στο θέατρο κι όποτε έβλεπα στην τηλεόραση πως συμμετέχει σε σειρά, ήταν κίνητρο να την δω. Τώρα γιατί πρέπει να φάμε στη μάπα την αξύριστη «χήρα» του; Άμα ο εκλιπών ήθελε να μιλήσει για όλα αυτά, θα το είχε κάνει».
Με λίγα λόγια, ο γνωστός ποινικολόγος και πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, αναφέρει ότι δεν κρίνει τους ανθρώπους και την επαγγελματική τους υπόσταση εν αναλογία του εάν είναι ομοφυλόφιλοι ή όχι, ότι έγινε σκύλευση του νεκρού από τον σύντροφό του και ότι η αξιοπρεπής παρουσία του Μηνά Χατζησάββα τόσο χρόνια δεν έχει δώσει σε κανέναν την αφορμή να μετατρέπει δημοσίως την κηδεία του σε κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων (Gay Rights Movement). Τώρα το εάν η φράση «αξύριστη χήρα» είναι άκομψη ή όχι και δεν προκαλεί τον γέλωτα σε όλους αυτό είναι ζήτημα υποκειμενικό και όχι αντικειμενικό. Πάντως όταν επαγγελματίες γελωτοποιοί της αριστεράς κάνουν πολύ πιο «άκομψα» σχόλια εν είδει «χιούμορ» όλοι ανακαλύπτουν αμέσως ότι η «σάτιρα δεν έχει όρια».
Τον κ. Κρανιδιώτη οι επαγγελματίες «δημοκράτες» των τηλεοπτικών πάνελ του επεφύλασσαν δημόσια λαϊκά δικαστήρια κατηγορώντας τον χυδαία και προσκαλώντας ηθοποιούς και πολιτικούς να σχολιάσουν την ανάρτησή του χωρίς να του δώσουν την δυνατότητα και το δικαίωμα του αντιλόγου. Σπουδαίοι «Δημοκράτες».
Στο ίδιο μοτίβο και «φιλελεύθεροι» πολιτικοί και μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών, από το ίδιο κόμμα σχεδόν συνηγόρησαν στην φίμωσή του. Σπουδαίοι «Φιλελεύθεροι» και αυτοί. Βέβαια οφείλω να ζητήσω συγγνώμη διότι προς στιγμή ξέχασα ότι όλοι είμαστε ίσοι αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους.
Οι πιο ίσοι από εμάς πάντως έχουν ξεχάσει να αναφέρουν κατά πόσο το περίφημο σύμφωνο συμβίωσης αποτελεί τον προθάλαμο για την υιοθεσία τέκνων εκ μέρους τον ομόφυλων ζευγαριών. Είναι κάτι τέτοιο επιθυμητό; Και εάν ναι, κατά πόσο στερεί από το υιοθετημένο τέκνο την επιλογή να ζήσει σε ένα σπίτι με την κλασσική πυρηνική οικογένεια; Και εάν ναι, διαμορφώνεται διαφορετικά ο χαρακτήρας του παιδιού όταν απουσιάζει το πρότυπο της μητέρας; Και εάν ναι, γιατί να μην υιοθετούν τέκνα και οι τρανσέξουαλ ή οι πολυσυμβιωτικοί;
Η υποκρισία της κεντρικής πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής είναι τόσο μεγάλη που η ευρεία πλειοψηφία του κόσμου πλέον δύναται να την αντιληφθεί εν ριπή οφθαλμού.
Ο Orwell έλεγε ότι εάν σημαίνει κάτι τελοσπάντων η Ελευθερία, σημαίνει το δικαίωμα του να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν. Δύσκολη εξίσωση αυτή στη σημερινή Πολιτικά Ορθή Ελλάδα. Η περίπτωση Κρανιδιώτη καταδεικνύει ότι η Πολιτική Ορθότητα είναι η Ιερά Εξέταση της εποχής μας.

Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: