Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η ΡΩΣΙΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Ασφυκτικός ο κλοιός για την Άγκυρα! (ΦΩΤΟ)

Σχέδιο περικύκλωσης και αποκλεισμού της Τουρκίας από οποιαδήποτε κίνηση φαίνεται πως έχει βάλει σε ισχύ η Ρωσία σύμφωνα με τούρκικα δημοσιεύματα!

Ο αεροπορικός αποκλεισμός ξεκίνησε είδη με τις χθεσινές αναχαιτίσεις των τουρκικών F-16 που εισήλθαν σε εναέριο χώρο στη Συρία που κάνει ουσιαστικά «κουμάντο» η ρώσικη αεροπορία...
Ο κλοιός εξάλλου άρχισε να σφίγγει για την Άγκυρα μετά τις τοποθετήσεις πυραυλικών συστημάτων σε διάφορα σημεία κοντά στα τουρκικά σύνορα με σκοπό την γεωγραφικής απομόνωσης της Τουρκίας.



Όπως αναφέρει ο τούρκικος τύπος η κρίση της 24ης Νοεμβρίου με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ακόμα δεν έχει δείξει τις κύριες συνέπειες της.



Συγκεκριμένα η εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Κριμαία βόρεια της Τουρκίας, στη συνέχεια η εγκατάσταση S-400 στην ρωσική βάση Himeymin της Λαττάκειας στην Συρία στο νότιο άκρο της Τουρκίας και παράλληλα η εγκατάσταση στην Αρμενία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία εκτός των πυραύλων πολεμικών ελικόπτερων και αρμάτων μάχης Mi-24, έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική περικύκλωση που ήδη έχει θορυβήσει σε μεγάλο βαθμό την Άγκυρα.



Εκτός από αυτές τις κινήσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, οι Ρώσοι έχουν εγκαταστήσει στην ναυτική βάση τους στην Tarrtus της Συρίας πυραύλους Kalibar με βεληνεκές 2.500 χιλιόμετρα ενώ παράλληλα έχει φτάσει στη βάση και το ρωσικό υποβρύχιο, Rostov-on-Don, δημιουργώντας ένα ουσιαστικό αποκλεισμό για στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Πέραν τούτων έχει κινητοποιηθεί και ο ρωσικός στόλος της Κασπία που είναι επανδρωμένος με πυραύλους S-300 οι οποίοι έχουν στραφεί προς την Τουρκιά έτοιμοι να πυροδοτηθούν.



Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η κρίση με το Ιράκ δημιουργεί άλλο ένα μέτωπο κατά της Τουρκίας ενώ στην Άγκυρα έφτασαν πληροφορίες για συνομιλίες της ρωσικής ηγεσίας με την κυπριακή κυβέρνηση για δημιουργία βάσης στην Κύπρο, εξέλιξη που θα είναι το τελειωτικό χτύπημα περικύκλωσης της Τουρκίας, που είδη φαίνεται να ανησυχεί για όλα αυτά καθώς αισθάνεται πως βρίσκεται σε ένα «πύρινο κλουβί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: