Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)! Υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας – Κωλοτούμπα από το «όχι σε όλα» στο «ναι σε όλα»!


Ιδιαίτερα επικριτικός για κυβερνητικούς χειρισμούς σε μια σειρά θεμάτων άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

«Υπάρχει, πράγματι, κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας: 
« Δεν είναι δυνατό ενάμιση μήνα σχεδόν μετά τις πρόσφατες εκλογές να τίθεται θέμα...
σε αυτήν εδώ τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας αν θα πέσει η κυβέρνηση, έστω και αν είναι η χώρα που, σε κάθε εκλογές, το βράδυ των αποτελεσμάτων συζητούσαμε για τις επόμενες. Και το γεγονός ότι από το στρατόπεδο το κυβερνητικό δόθηκε αφορμή για να διογκωθούν τέτοιες συζητήσεις κάνει το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο. Άλλο θέμα να πει κανείς «κοιτάξτε να δείτε, υπάρχουν βαριά μέτρα και ως εκ τούτου προκύπτει ανάγκη διεύρυνσης κοινωνικής και πολιτικής βάσης που θα στηρίξουν αυτά τα μέτρα». Άλλο το ένα και άλλο το άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέχισε την σκληρή κριτική του λέγοντας «Η εναλλαγή ρόλων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης απ’ το «ναι σε όλα» στο «όχι σε όλα» και τούμπαλιν διογκώνει την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, η οποία πλέον είναι οριακή» και πρόσθεσε: 
«Χρειάζονται προτάσεις. Δεν πρόκειται για μετακύλιση κυβερνητικών ευθυνών, αλλά χρειάζονται προτάσεις από παντού. Και στη βάση αυτών των προτάσεων, στη βάση συνεκτικών πολιτικών, μπορεί να επιδιωχθούν συγκλίσεις στην επιδίωξη που πρότεινα προηγουμένως. Μόνο σε αυτήν τη βάση γίνεται, συνεκτικών πολιτικών με ένα πρόσημο κοινωνικοπολιτικό και όχι ευκαιριακές κατασκευές με βαρύγδουπους τίτλους εθνικούς, που οι κάπως παλαιότεροι από εμάς τους έχουμε ζήσει στο παρελθόν».

Παραδέχθηκε ότι το 2016 «θα είναι δύσκολη χρονιά», που θα δοκιμάσει τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών


Δεν υπάρχουν σχόλια: