Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Τα εκλογικά φρούρια των μονομάχων της Νέας Δημοκρατίας - Όλα τα αποτελέσματα


Τα εκλογικά φρούρια των μονομάχων της Νέας Δημοκρατίας - Κεντρική ΕικόναΠοιες περιοχές καθόρισαν το αποτέλεσμα στον α’ γύρο της μάχης για την προεδρία
Τέσσερις διαφορετικοί «κόσμοι» συγκρούστηκαν στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που φάνηκε στα αποτελέσματα της κάλπης. 
Βαγγέλης Μεϊμαράκης ( που συγκέντρωσε 39,8%), Κυριάκος Μητσοτάκης (28,5%), Απόστολος Τζιτζικώστας...
(20,3%) και Αδωνις Γεωργιάδης 11,4%), απευθύνθηκαν σε ένα μαζικό κοινό 400.000 ψηφοφόρων, εξασφαλίζοντας ωστόσο ο καθένας τη στήριξη ομάδων πολιτών διαφορετικής κοινωνικής αναφοράς και γεωγραφικής ενότητας.
Συγκεκριμένα, όπως δείχνει και ο χάρτης των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κέρδισε την εμπιστοσύνη των μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στις αστικές περιοχές της χώρας, καταγράφοντας υψηλά ποσοστά στο Λεκανοπέδιο Αττικής και στη Θεσσαλονίκη.
Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε κυρίως τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους των αστικών κέντρων της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και των νομών της Κρήτης -λόγω και των δεσμών που διατηρεί η οικογένειά του με το νησί-, ενώ εξασφάλισε τη στήριξη και αρκετά μεγάλου μέρους του κεντροδεξιού κοινού σε παραδοσιακά κάστρα της Νέας Δημοκρατίας, όπως η Πελοπόννησος και η Ηπειρος, που τον βοήθησε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και να περάσει στον επόμενο γύρο.
Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας επιβεβαίωσε την υπεροχή του στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας και στις αστικές -κατεξοχήν νεοδημοκρατικές- περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου αναδείχθηκε πρώτος (έστω και με μικρή διαφορά σε σχέση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη), αλλά και σε περιοχές της Θράκης, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση.
Τέλος, ως «προπύργια» της δύναμης του Αδωνι Γεωργιάδη μπορούν να χαρακτηριστούν περιοχές της επικράτειας που διαχρονικά ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, όπως οι νομοί της Πελοποννήσου και κυρίως η Μεσσηνία, στα εκλογικά κέντρα της οποίας, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες τα νεοδημοκρατικά παρασκήνια, φάνηκε η στήριξη του συστήματος Σαμαρά. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης κατέγραψε εντυπωσιακό ποσοστό, της τάξεως του 16,9%, στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας.
Σαρωτικός σχεδόν παντού
Εχοντας τη στήριξη ισχυρών στελεχών που εκλέγονται στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο κ. Μεϊμαράκης κατετάγη πρώτος στην Α’ Αθηνών, όχι όμως στη δεύτερη περιφέρεια της πρωτεύουσας, παρά τη στήριξη βουλευτών της Ν.Δ., όπως οι Γιώργος Κουμουτσάκος και Γεράσιμος Γιακουμάτος. Την πρώτη θέση κατέκτησε και στους περισσότερους νομούς της χώρας, έστω και οριακά. Συγκεκριμένα, νικητής αναδείχθηκε στις κάλπες του Εβρου, όπου είχε τη στήριξη του Τ. Δημοσχάκη, της Ροδόπης, όπου τον στήριξε ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, της Ξάνθης, όπου είχε στο πλευρό του τον Αλ. Κοντό, και της Καβάλας. Πρώτος κατετάγη και στις Σέρρες με τη βοήθεια του Κώστα Αχ. Καραμανλή και της Φ. Αραμπατζή, στην Κοζάνη, όπου τον βοήθησε ο πρώην υφυπουργός Μ. Παπαδόπουλος, στα Ιωάννινα όπου «καθάρισε» το παιχνίδι υπέρ του ο Κώστας Τασούλας, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα, όπου για την υποψηφιότητά του εργάστηκε ο Κ. Τσιάρας.
Προβάδισμα και υψηλό ποσοστό κατέγραψε στη Μαγνησία και τη Λάρισα, όπου τον βοήθησε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην Πρέβεζα, την Αρτα και στους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, όπου τον στήριξαν οι Βαγγέλης Μπασιάκος και Χρ. Σταϊκούρας, παρά το γεγονός ότι περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είναι ο Κ. Μπακογιάννης.
Ποσοστά άνω του 50% κατέγραψε στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, όπου είχε υποστηρικτές τον Ανδ. Λυκουρέντζο στην Αρκαδία, τον Κ. Τζαβάρα στην Ηλεία και τον Αθ. Δαβάκη στη Λακωνία. Αντίστοιχα, στην Κέρκυρα είχε τη στήριξη του Στ. Γκίκα και του Ν. Δένδια. Στον Πειραιά τον ενίσχυσαν ο Κώστας Κατσαφάδος και ο Γιάννης Τραγάκης, ενώ στον Νομό Λασιθίου, ο Γ. Πλακιωτάκης.
Πρωτιά στη Β’ Αθηνών
Πρώτος στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας αναδείχθηκε στις εκλογές της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη Β’ Αθηνών εξάλλου πολιτεύεται τα τελευταία χρόνια και κόβει πρώτος το νήμα μεταξύ των ανθυποψηφίων του και στις βουλευτικές εκλογές, ενώ από την ίδια περιοχή είχε τη στήριξη αρκετών δημάρχων, όπως του Δημήτρη Κάρναβου στην Καλλιθέα, του Μιχάλη Σταυριανουδάκη στη Δάφνη και του Διονύση Χατζηδάκη στο Παλαιό Φάληρο. Δεν είναι τυχαίο ότι κατέλαβε την πρώτη θέση στα εκλογικά κέντρα των δήμων Γλυφάδας, Βούλας, Χαλανδρίου, Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Φιλοθέης, Παλαιού Φαλήρου, Αμαρουσίου και Νέας Σμύρνης. Υψηλά ποσοστά συγκέντρωσε ο κ. Μητσοτάκης και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως στην Α’ Αθηνών και τη Β’ Πειραιά, όπου ξεπέρασε το 30%, αλλά και στην Ανατολική Αττική, όπου κατέγραψε ποσοστό 36,51%. «Προπύργια» της δύναμής του αποδείχθηκαν ότι είναι τα Χανιά, που παραδοσιακά αποτελούν έδρα των Μητσοτάκηδων, και το Ρέθυμνο, αλλά και το Ηράκλειο. Ποσοστά άνω του 30% κατέγραψε ο κ. Μητσοτάκης στην Αργολίδα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Βοιωτία, την Πρέβεζα, τη Θεσπρωτία, ενώ στην Καστοριά, όπου συγκέντρωσε σημαντικές δυνάμεις, τον στήριξε ο δήμαρχος της πόλης, Ανέστης
Αγγελής, ο οποίος και είχε υπογράψει την υποψηφιότητά του.
Αντίθετα, δεν πήγε καλά στο Κιλκίς, αν και είχε τη στήριξη του προέδρου της ΝΟΔΕ, Τριαντάφυλλου Πέτρογλου. Από τις περιοχές που συνέβαλαν στο να κατακτήσει τη δεύτερη θέση ήταν η Εύβοια, όπου τον στήριξε ο Απόστολος Βαρδακώστας, πρόεδρος ΝΟΔΕ, και η Μεσσηνία, όπου είχε τη στήριξη του πρώην υφυπουργού της Ν.Δ. Γιάννη Λαμπρόπουλου και του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Υπεροχή... εντός έδρας
Υπεροχή στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας κατέγραψε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις αστικές περιοχές της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας συγκέντρωσε 34,16%, ενώ στη δεύτερη, όπου είχε τη στήριξη του βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη, κατέγραψε 42,78%. Πρώτος κατετάγη και στο Κιλκίς με ποσοστό 42,84%. Στον ίδιο νομό τον στήριξαν οι Ανδρέας Βεργίδης, αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Σούλης Καζαντζίδης, ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς και ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης. Την πρώτη θέση κατέκτησε και στην Πέλλα, όπου είχε τη στήριξη του Διονύση Σταμενίτη, του προέδρου ΝΟΔΕ Θανάση Γίδαρη, του αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Θεοδωρίδη, αλλά και του δημάρχου της πόλης, Γρηγόρη Στάμκου. Προβάδισμα κατέγραψε και στον Νομό Ημαθίας, όπου είχε τη στήριξη του βουλευτή Απόστολου Βεσυρόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Κ. Καλαϊτζίδη και του προέδρου της ΝΟΔΕ, Π. Παλπάνα. Ιδια εικόνα και στην Πιερία, όπου είχε τη στήριξη της αντιπεριφερειάρχου Σοφίας Μαυρίδου και του προέδρου της ΝΟΔΕ, Ηλ. Τάπρα. Ισχυρές δυνάμεις, κατακτώντας τη δεύτερη θέση, συγκέντρωσε στη Ροδόπη και τη Δράμα.
Δεύτερος αναδείχθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και στον Νομό Σερρών, παρότι η γραμμή των «καραμανλικών» ήταν να μη στηριχθεί. Ωστόσο, έκανε αγώνα υπέρ του ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης. Υψηλό ποσοστό κατέγραψε επίσης στη Χαλκιδική, όπου είχε τη στήριξη του αντιπεριφερειάρχη Γ. Ιωάννη, αλλά και στη Φλώρινα, όπου στο πλάι του ήταν ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Θωμάς Θεοδώρου. Υψηλά ποσοστά πήρε και στα Γρεβενά και στη Λέσβο, με τη στήριξη του αντιπεριφερειάρχη Στρ. Κύτελη και του βουλευτή Χ. Αθανασίου.
Με... άρωμα Σαμαρά
Στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά κατέγραψε τα υψηλότερα ποσοστά του ο Αδωνις Γεωργιάδης, κάτι που τον βοήθησε να σταθεροποιηθεί περί το 10%, χωρίς όμως να καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας συγκέντρωσε 16,95%, στη Β’ Αθηνών, όπου πολιτεύεται και εκλέγεται, κατέγραψε ποσοστό 17,71%, ενώ στην Ανατολική Αττική, όπου εκλέγεται ο άλλοτε πολιτικός συνοδοιπόρος του, Μάκης Βορίδης, ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, έλαβε 17,30%. Ποσοστό άνω του 10% κατέγραψε η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού της Ν.Δ. και στην Κορινθία, αλλά και στη Χαλκιδική.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό του το πήρε στη Μεσσηνία, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα περί στήριξης της υποψηφιότητας Αδωνι από το σύστημα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ειδικότερα, στην εκλογική περιφέρεια του κ. Σαμαρά, ο Αδωνις Γεωργιάδης συγκέντρωσε ποσοστό 17,72%, έχοντας τη βοήθεια και του προέδρου της ΝΟΔΕ, Περικλή Μαντά, και του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος είχε υπογράψει και την κατάθεση της υποψηφιότητάς του.
Υψηλό ποσοστό συγκέντρωσε και στην κατεξοχήν «δεξιά» περιοχή της επικράτειας, τη Λακωνία, αλλά και στη Φλώρινα και την Πέλλα. Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά του ο Αδωνις Γεωργιάδης τα κατέγραψε στην Καρδίτσα (5,3%), στον Νομό Αρτας (3,54%), στον Νομό Ευρυτανίας (3,2%), στη Χίο (4,81%) και στους νομούς της Κρήτης. Συγκεκριμένα, στα Χανιά πήρε 3,90%, στο Ρέθυμνο 3,97%, στο Λασίθι 3,53% και στο Ηράκλειο 5,33%. .
Τελικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα
Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 39,8% (160.823 ψήφους)
Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,5% (115.162 ψήφους)
Απόστολος Τζιτζικώστας: 20,3% (82.028 ψήφους)
Αδωνις Γεωργιάδης: 11,4% (46.065 ψήφους)
Αναλυτικά αποτελέσματα ανά εκλογική περιφέρεια
ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Β’ Αθηνών (ενσωματωση 60%)
Κυριάκος Μητσοτάκης 39,28%
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 34,24%
Απόστολος Τζιτζικώστας 8,76%
Άδωνις Γωργιάδης 17,71%
Ανατολική Αττική (ενσωματωση 60%)
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 37,24%
Κυριάκος Μητσοτάκης 36,51%
Απόστολος Τζτζικώστας 8,92%
Άδωνις Γωργιάδης 17,30%
Α’ Αθηνών (ενσωματωση 60%)
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 40,96%
Κυριάκος Μητσοτάκης 32,53%
Απόστολος Τζιτζικώστας 9,54%
Άδωνις Γωργιάδης 16,95%
Α’ Πειραιά (ενσωματωση 60%)
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 47,71%
Κυριάκος Μητσοτάκης 27,83%
Απόστολος Τζτζικώστας 13,22%
Άδωνις Γωργιάδης 11,23%
Β’ Πειραιά (ενσωματωση 60%)
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 44,13%
Κυριάκος Μητσοτάκης 30,01%
Απόστολος Τζτζικώστας 9,64%
Άδωνις Γωργιάδης 16,20%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Α’ Θεσσαλονίκης (ενσωματωση 60%)
Απόστολος Τζτζικώστας 34,16%
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 30,18%
Κυριάκος Μητσοτάκης 24,51%
Άδωνις Γωργιάδης 11,09%
Β’ Θεσσαλονίκης (ενσωματωση 60%)
Απόστολος Τζιτζικώστας 42,78%
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 24,66%
Κυριάκος Μητσοτάκης 23,47%
Άδωνις Γωργιάδης 9,06%
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
Νομός Έβρου
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 42,56%
Κυριάκος Μητσοτάκης 28,42%
Απόστολος Τζιτζικώστας 21,88%
Άδωνις Γωργιάδης 7,14%
Νομος Ροδοπης
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 44%
Απόστολος Τζτζικώστας 28%,
Κυριάκος Μητσοτάκης 20,5%
Άδωνις Γεωργιάδης 6,5%.
Νομός Ξάνθης
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 47,07%
Κυριάκος Μητσοτάκης 21,83%
Απόστολος Τζιτζικώστας 22,72%
Άδωνις Γεωργιάδης 7,46%
Νομός Καβάλας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 42.72%
Κυριάκος Μητσοτάκης 28,65%
Απόστολος Τζιτζικώστας 16,85%
Άδωνις Γεωργιάδης 11,77%
Νομός Δράμας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 41%
Απόστολος Τζιτζικώστας 27,73%
Κυριάκος Μητσοτάκης 22,45%
Άδωνις Γεωργιάδης 8,92
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Νομός Σερρών
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 42,25%
Απόστολος Τζιτζικώστας 26,87%
Κυριάκος Μητσοτάκης 19,31%
Άδωνις Γεωργιάδης 10,79%
Νομός Χαλκιδικής
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 36,31%
Απόστολος Τζιτζικώστας 35,53%
Κυριάκος Μητσοτάκης 15,76%
Άδωνις Γεωργιάδης 12,38%
Νομός Κιλκίς
Απόστολος Τζιτζικώστας 42,84%
Βαγέλης Μεϊμαράκης 30,50%
Κυριάκος Μητσοτάκης 18,76%
Άδωνης Γεωργιάδης 7,88%
Νομός Πέλλας
Απόστολος Τζιτζικώστας 34.97%,
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 32,05%,
Άδωνις Γεωργιάδης 15,14%
Κυριάκος Μητσοτάκης 17,83%.
Νομός Ημαθίας
Απόστολος Τζιτζικώστας 45.8%
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 31.9%
Κυριάκος Μητσοτάκης 15.7%
Άδωνις Γεωργιάδη 6.6%
Νομός Πιερίας
Απόστολος Τζιτζικώστας 35,2%
Βαγγέλης Μειμαράκης 35,0%
Κυριάκος Μητσοτάκης 22,9%
Άδωνις Γεωργιάδης 6,7%
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Νομός Φλώρινας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 36,71%
Απόστολος Τζιτζικώστας 34,73%
Άδωνις Γεωργιάδης 14,51%
Κυρικάκος Μητσοτάκης 14,02%
Νομός Κοζάνης
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 43,2%
Απόστολος Τζιτζικώστας 27,3%
Κυριάκος Μητσοτάκης 19,5%
Αδωνις Γεωργιάδης 10%
Νομός Καστοριάς
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 34,27%
Κυριάκος Μητσοτάκης 28,14%
Απόστολος Τζιτζικώστας 26,19%
Αδωνις Γεωργιάδης 11,38%
Νομός Γρεβενών
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 37,30%
Απόστολος Τζιτζικώστας 29,99%
Κυριάκος Μητσοτάκης 26,30%
Άδωνις Γεωργιάδης 6,39%
ΗΠΕΙΡΟΣ
Νομός Ιωαννίνων
Βαγγέλης Μειμαράκης 45%
Κυρικάκος Μητσοτάκης 25,4%
Απόστολος Tζιτζικώστας 21,2%
Άδωνις Γεωργιάδης 8,4%
Νομός Θεσπρωτίας
Βαγγέλης Μειμαράκης 37,50%
Κυρικάκος Μητσοτάκης 30,77%
Απόστολος Tζιτζικώστας 26%
Άδωνις Γεωργιάδης 5,7%
Νομός Πρεβέζης
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 47%
Κυριάκος Μητσοτάκης 31%
Απόστολος Τζιτζικώστας 17,8%
Άδωνις Γεωργιάδης 5%
Νομός Άρτας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 48,94%
Κυριάκος Μητσοτάκης 24,03%
Απόστολος Τζιτζικώστας 23,44%
Άδωνις Γεωργιάδης 3,54%
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νομός Τρικάλων
Βαγγέλης Μειμαράκης 43,41 % ,
Κυρικάκος Μητσοτάκης 20,86 %
Απόστολος Tζιτζικώστας 30,63 % ,
Άδωνις Γεωργιάδης 5,1%
Νομός Καρδίτσας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 46,4 %
Κυριάκος Μητσοτάκης 23,4%
Απόστολος Τζιτζικώστας 25 %
Άδωνις Γεωργιάδης 5,3%
Νομός Μαγνησίας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 45,03%
Κυριάκος Μητσοτάκης 24,95%
Απόστολος Τζιτζικώστας 21.43%
Άδωνις Γεωργιάδης 8,5%
Νομός Λάρισας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 41,08%
Κυρικάκος Μητσοτάκης 26,36%
Απόστολος Τζιτζικώστας 24,35%
Άδωνις Γεωργιάδης 8,18%
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Νομός Ευρυτανίας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 48,4%,
Κυριάκος Μητσοτάκης 27,7%,
Απόστολος Τζιτζικώστας 20,7%,
Άδωνης Γεωργιάδης 3,2%.
Νομός Βοιωτίας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 46,94%
Κυρικάκος Μητσοτάκης 30,47%
Απόστολος Τζιτζικώστας 14,56%
Άδωνις Γεωργιάδης 261, 8%
Νομός Εύβοιας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 40,75%
Κυριάκος Μητσοτάκης 24,44%
Απόστολος Τζιτζικώστας 25%
Άδωνις Γεωργιάδης 9,74%
Νομός Φθιώτιδας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 48,02 %
Κυριάκος Μητσοτάκης 24,15%
Απόστολος Τζιτζικώστας 21,54%
Αδωνις Γεωργιάδης 6,27%
Νομός Φωκίδας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 53,32%
Κυριάκος Μητσοτάκης 22,16%
Απόστολος Τζιτζικώστας 18,99%
Αδωνις Γεωργιάδης 5,52%
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Νομός Αιτωλοακαρνανίας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 46,06%
Κυριάκος Μητσοτάκης 30,52%
Απόστολος Τζιτζικώστας 17,29%
Άδωνις Γεωργιάδης 5,90%
Νομός Αχαϊας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 47,76%
Κυριάκος Μητσοτάκης 25,50%
Απόστολος Τζιτζικώστας 16,65%
Άδωνις Γεωργιάδης 10,07%
Νομός Ηλείας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 51,45%
Κυριάκος Μητσοτάκης 24,19%
Απόστολος Τζιτζικώστας 17,67%
Άδωνις Γεωργιάδης 6,69%
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Νομός Μεσσηνίας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 38,11%
Κυριάκος Μητσοτάκης 22,64%
Απόστολος Τζιτζικώστας 21,46%
Άδωνις Γεωργιάδης 17.72%
Νομός Λακωνίας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 53,69%
Κυριάκος Μητσοτάκης 22,86%
Απόστολος Τζιτζικώστας 13,31%
Άδωνις Γεωργιάδης 10,14%
Νομός Αρκαδίας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 49,39
Κυριάκος Μητσοτάκης 28%
Απόστολος Τζιτζικώστας 15,29%
Άδωνις Γεωργιάδης 7,3%
Νομός Αργολίδας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 40,88%
Κυριάκος Μητσοτάκης 31,92%
Απόστολος Τζιτζικώστας 16,57%
Άδωνις Γεωργιάδης 10,60%
Νομός Κορινθίας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 42,8 %
Κυριάκος Μητσοτάκης 27,5 %
Απόστολος Τζιτζικώστας 18,6 %
Άδωνις Γεωργιάδης 11,1 %
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Νομός Κέρκυρας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 50,85%.
Κυριάκος Μητσοτάκης 29,75%
Απόστολος Τζιτζικώστας 13,16%
Άδωνις Γεωργιάδης 6,24%
Νομός Λευκάδας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης, 52,06%
Κυριάκος Μητσοτάκης 22,74%
Απόστολος Τζιτζικώστας 14,37%
Άδωνις Γεωργιάδης 10,80%
Νομός Κεφαλληνίας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 46,20%
Κυριάκος Μητσοτάκης 28,43%
Απόστολος Τζιτζικώστας 15,56%
Άδωνις Γεωργιάδης 9,79%
Νομός Ζακύνθου
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 53,39%
Κυριάκος Μητσοτάκης 21,23%
Απόστολος Τζιτζικώστας 17,30%
Άδωνις Γεωργιάδης 8,06%
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Νομός Λέσβου
Βαγγέλλης Μεϊμαράκης 38,47%
Απόστολος Τζιτζικώστας 34,56%
Κυριάκος Μητσοτάκης 20,36%
Αδωνις Γεωργιάδης 6,59%
Νομός Σάμου
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 50,35%
Κυριάκος Μητσοτάκης 24,05%
Απόστολος Τζτζικώστας 16,03%
Άδωνις Γεωργιάδης 9,56%
Νομός Χίου
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 46,66%
Κυριάκος Μητσοτάκης 32,22%
Απόστολος Τζιτζικώστας 16,29%
Αδωνις Γεωργιάδης 4,81%
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Νομός Δωδεκανήσου
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 44,45%
Κυριάκος Μητσοτάκης 22,84%
Απόστολος Τζιτζικώστας 18,87%
Άδωνις Γεωργιάδης 8,09%
Νομός Κυκλάδων
Βαγγέλης Μειμαράκης 56,96%
Κυριάκος Μητσοτάκης 22,87%
Απόστολος Τζιτζικώστας 12,76%
Άδωνις Γεωργιάδης 7,31%
ΚΡΗΤΗ
Νομός Ηρακλείου
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 43,06%
Κυριάκος Μητσοτάκης 40,94%
Απόστολος Τζιτζικώστας 10,67%
Άδωνις Γεωργιάδης 5,33%
Νομός Χανίων
Κυριάκος Μητσοτάκης 59,23 %
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 29,03 %
Απόστολος Τζιτζικώστας 7,83 %
Άδωνις Γεωργιάδης 3,90%
Νομός Ρεθύμνου
Κυριάκος Μητσοτάκης 47,67%
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 33,46%
Απόστολος Τζιτζικώστας 14,91%
Άδωνις Γεωργιάδης 3,97%
Νομός Λασιθίου
Βαγγέλης Μεϊμαράκης 53,05%
Κυριάκος Μητσοτάκης 37,87%
Απόστολος Τζιτζικώστας 5,54%
Άδωνις Γεωργιάδης 3,53%
 Του Δημήτρη Κουνιά - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: