Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αυτές είναι οι στρατηγικές τους για τον β” γύρο

Το ενδιαφέρον των δύο φιναλίστ στη μάχη για την αρχηγεία της ΝΔ Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη, στρέφεται πλέον στους ψηφοφόρους Γεωργιάδη – Τζιτζικώστα.

Τη στρατηγική τους για τον τελικό γύρο της αναμέτρησης για την ηγεσία στη ΝΔ χαράσσουν οι Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης, στοχεύοντας ο καθένας από την πλευρά του να... πάρει με το μέρος του τους ψηφοφόρους των Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη.
Ο κ. Μεϊμαράκης θέτει ως πρώτο στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του, αλλά και τη διεύρυνση της επιρροής του στην προσπάθεια η ΝΔ να αποκτήσει μία νέα δυναμική ενόψει των μεγάλων πολιτικών μαχών με την κυβέρνηση. 

Φυσικά, στη μάχη του β” γύρου θα παίξουν σημαντικό ρόλο και οι θέσεις των υποψηφίων για την αντιπολιτευτική στρατηγική που θα επιλέξει ο νέος αρχηγός και η στάση του απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ρόλο ρυθμιστή αποκτούν πλέον οι ηττημένοι του πρώτου γύρου, καθώς αν στηρίξουν ένα από τους δύο υποψήφιους (Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη), είναι πιθανό, αν τους ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι τους, να βγάλουν νικητή. Μέχρι στιγμής οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Ωστόσο, από την πλευρά του κ. Γεωργιάδη έχει διαρρεύσει πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα Μητσοτάκη, ωστόσο ο ίδιος αναμένεται να τοποθετηθεί μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, σήμερα το απόγευμα. 

Πηγή:iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: