Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – Με ποιους υπέγραψαν οι Ρώσοι αμυντικό δόγμα παραμονές Χριστουγέννων

Κάποτε είχαμε το κοινό αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κυπριακής Δημοκρατίας, που ήταν ένα καθαρά αμυντικό δόγμα για την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα. 
Το δόγμα αυτό κάπου στην πορεία ξεχάστηκε και σήμερα κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό προς μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση της Άγκυρας.
Φαίνεται όμως πως...

-όπως γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης- τα πράγματα εξελίσσονται τώρα από την άλλη μεριά και όπως έγινε γνωστό από τους ανταποκριτές των τουρκικών ΜΜΕ από την Μόσχα, στις 23 Δεκεμβρίου υπογράφτηκε με πανηγυρικό τρόπο το κοινό αμυντικό δόγμα μεταξύ Ρωσίας και Αρμενίας που στρέφετε ανοιχτά κατά της Τουρκίας, με όλες τις επιπτώσεις από μια τέτοια εξέλιξη.
Τις υπόγραφες του κοινού αμυντικού δόγματος των δύο χωρών υπέγραψαν από ρωσικής πλευράς ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergey Şoygu και από πλευράς Αρμενίας ο υπουργός Άμυνας, Seyran Oganyan.
Η είδηση αυτή έχει θορυβήσει την Άγκυρα καθώς οι πληροφορείες που έρχονται συνεχώς από την ρωσική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για συνεχόμενη μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Τουρκία με καθαρά επιθετικό χαρακτήρα, όπως τα επιθετικά ελικόπτερα, Mi-2ΑP και Mi-8MT, ενώ γίνεται λόγος και για τους πυραύλους S-300 που έχουν εγκατασταθεί στο αρμενικό έδαφος με μέτωπο προς την Τουρκία.
Η είδηση όμως αυτή έχει θορυβήσει και το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο με προτροπές της Άγκυρας προσπαθεί τελευταία να δημιουργήσει ένταση με την Αρμενία στον θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάγ. Η απάντηση της Αρμενίας είναι ότι δεν υπάρχει διάλογος με το Μπακού, αλλά πόλεμος!
Όλα αυτά συνθέτουν άλλη μια εικόνα της περικύκλωσης της Τουρκίας από την Αρκούδα, που όπως δείχνουν τα πράγματα εξελίσσεται σε θανάσιμη απειλή για την Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: