Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ! Οι επαφές του πρώην πρωθυπουργού με τα στρατόπεδα των τεσσάρων υποψηφίων

Οι εσωκομματικές εκλογές θα γίνουν υπό τη σκιά των καταλυτικών παρεμβάσεων του Κώστα Καραμανλή ώστε να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το κεφάλαιο ανάδειξης του νέου αρχηγού.

Ο πρώην πρωθυπουργός διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι η... ενότητα της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να εγγυηθεί την επομένη των εσωκομματικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 20 Δεκεμβρίου,
Όπως γράφει το Βήμα, το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή προς τα στρατόπεδα των τεσσάρων υποψηφίων είναι να περάσει η Νέα Δημοκρατία την διαδικασία των εκλογών αναίμακτα και να συγκροτηθεί άμεσα ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Η ατμόσφαιρα, πάντως, παρά τις παραινέσεις του κ. Καραμανλή και άλλων κεντρικών παραγόντων της Ν.Δ. είναι δηλητηριασμένη, καθώς οι αιχμές, οι εντάσεις, οι μομφές και τα κτυπήματα κάτω από τη ζώνη κυριαρχούν.
Βέβαια κατά την πενθήμερη συζήτηση επί του προϋπολογισμού η Κ.Ο.της ΝΔ εμφανίστηκε συντεταγμένη και η ένταση έχει αποφορτιστεί, καθώς έχει συμβάλλει αρκετά και η παρουσία του Γιάννη Πλακιωτάκη ως μεταβατικού προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: