Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ – Δείχνει τα νύχια της η ρωσική αρκούδα! Αδιάκοποι βομβαρδισμοί από ρωσικά μαχητικά σε θέσεις τζιχαντιστών (ΒΙΝΤΕΟ)


Σφίγγει τον κλοιό η Ρωσική αρκούδα με όλα τα μέσα.

Με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκινά το μεγάλο ξεκαθάρισμα στην περιοχή, μπαίνοντας «σφήνα» στα συμφέροντα των δυτικών.

Με την ανάπτυξη στο έδαφος της Συρίας των πυραύλων S-400 αλλά και την ενεργοποίηση...
του υπερόπλου των αιθέρων των Su-34 ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε σαφές μήνυμα ότι προστατεύει τα συμφέροντα του στη Συρία.
Οι βομβαρδισμοί των ρωσικών μαχητικών σε θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία είναι αδιάκοποι. 
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις συγκρούσεις του Συριακού στρατού και τους βομβαρδισμούς των ρωσικών μαχητικών:
Ταυτόχρονα η Ρωσία «κοιτάζει» διπλωματικά τόσο προς το Ισραήλ, οι σχέσεις του οποίου με την Τουρκία βρίσκονται στη χειρότερη φάση, αλλά και με τις ΗΠΑ που δεν φαίνονται διατεθειμένες να αυξήσουν τον βαθμό εμπλοκής τους στη Συρία.
Έτσι ο Πούτιν έκανε κίνηση ματ στον Ερντογάν, ο οποίος μάλλον τώρα συνειδητοποιεί ότι η κατάρριψη του Su-24 έφερε στα νώτα του μια δύναμη που δεν μπορεί να ελέγξει.
Η Ρωσία διαλύει θέσεις και εγκαταστάσεις τους των τουρκομάνων ανταρτών ενώ με την ανάπτυξη των S-400 δημιουργεί ομπρέλα προστασίας στα αεροσκάφη της που δρουν ανενόχλητα. Ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση των Su-34 ρίχνει στο παιχνίδι αεροσκάφη κατά πολύ ανώτερα εκείνων που διαθέτει η Τουρκία για να πλήξει τη γραμμή του λαθρεμπορίου του ISIS.
Η Ρωσική πλευρά μάλιστα κάνει κινήσεις και σε διπλωματικό επίπεδο προς τη μεριά του Ισραήλ. Λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του Su-24 το Ισραήλ ανακοίνωνε ότι υπήρξε παραβίαση του εναέριου χώρου του από ρωσικά μαχητικά, όμως λίγο αργότερα διευκρίνιζε πως επρόκειτο για λάθος χωρίς επιπτώσεις.
Πούτιν και Νετανιάχουν συναντήθηκαν στο Παρίσι και αποφάσισαν πως πρέπει να υπάρξει στρατιωτική συνεργασία στην περιοχή.
«Τα γεγονότα των τελευταίων ημέρων απέδειξαν τη σημασία του συντονισμού και της επικοινωνίας των δύο χωρών», είπε ο Βενιαμίν Νετανιάχου.
Φαίνεται πλέον ότι οι δυτικές δυνάμεις δέχονται το ρόλο της Ρωσίας στη Συρία. Δίνουν τον χώρο που επιθυμεί ο Πούτιν. Άλλωστε και στη συνάντηση του «Τσάρου» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, φάνηκε ότι το «παζάρι» έχει ήδη ξεκινήσει.
Οι ΗΠΑ βέβαια ζητούν υποχωρήσεις των Ρώσων – με βάση τη συμφωνία του Μινσκ – και οι Ρώσοι θέλουν να ξεκαθαρίσουν ποιες είναι οι εχθρικές και φίλιες δυνάμεις στη Συρία.
Ουσιαστικά η Ρωσία ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό πως ο Άσαντ είναι σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή και πως δεν είναι όλες οι δυνάμεις που δρουν εναντίον του υγιείς αντιπολιτευτικές δυνάμεις.
Διαρροές από την αμερικανική πλευρά μετά τη συνάντηση Πούτιν – Ομπάμα έλεγαν ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν σταδιακή αποχώρηση του Άσαντ ώστε να ξεκινήσει η σταδιακή ομαλοποίηση στη χώρα.
Ουσιαστικά όλα δείχνουν ότι η συζήτηση για την επόμενη ημέρα έχει ξεκινήσει και οι δυνάμεις που έχουν λόγο στην περιοχή άφησαν έξω από το παιχνίδι την Τουρκία η οποία πλέον έχασε το πλεονέκτημα. Δεν μπορεί να δημιουργήσει λωρίδες ασφαλείας, όπως ήθελε, στην ευαίσθητη περιοχή όπου δρουν Κούρδοι αντάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: