Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Νέο άνοιγμα Τσίπρα για εθνική συναίνεση - Θα ήταν πιο εύκολη η αξιολόγηση

Τι είπε στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο
Υπέρ της συναίνεσης, αλλά κατά της οικουμενικής κυβέρνησης

Θα έκλεινε ευκολότερα η αξιολόγηση αν υπήρχε πάνδημη συμφωνία του πολιτικού συστήματος

Για το ασφαλιστικό: Θα βρούμε λύσεις βιώσιμες αλλά και κοινωνικά δίκαιες

Θα αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων εντός του 2016

Επίθεση και στα ΜΜΕ: Ενορχηστρωμένη επίθεση, υπερβολές και καταστροφολογία...

Νέο άνοιγμα για συναίνεση έκανε ο Πρωθυπουργός στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Μιλώντας στο στο 26ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», επεσήμανε ότι «προϋπόθεση για την έναρξη της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους και του πολυπόθητου αποτελέσματός της είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Οπως είπε, «στόχος της κυβέρνησης είναι να την ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό, κρατώντας παράλληλα σταθερές τις γραμμές άμυνας για την προστασία των αδυνάτων, όπως είναι οι συνταξιούχοι».
Υπέρ της συναίνεσης - Κατά της οικουμενικής
Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι αυτό είναι κάτι εφικτό, αλλά έσπευσε να συμπληρώσει «θα ήταν ακόμα ευκολότερο αν υπήρχε και η πάνδημη συμφωνία όλου του πολιτικού συστήματος».
Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός έστειλε και ένα έμμεσο μήνυμα ότι αντιτίθεται στο σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης. Οπως σημείωσε, «η μόνη, απαρέγκλιτη και αναντικατάστατη προϋπόθεση για την οικονομική σταθερότητα είναι ο σεβασμός στη νωπή λαϊκή ετυμηγορία, που διατυπώθηκε τρείς φορές μέσα στη χρονιά που φεύγει, στην επίμονη, δηλαδή, επιλογή του λαού μας να γυρίσει επιτέλους σελίδα. Με αυτό το δεδομένο, το 2016 θα σηματοδοτήσει τη στροφή στην ανάπτυξη και στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης».
Υποστήριξε ότι το πολιτικό σύστημα «περνά βαθιά κρίση αξιοπιστίας» αλλά όπως είπε «εκτός όμως από το πολιτικό σύστημα, υπάρχει και η κοινωνία και οι παραγωγικές δυνάμεις, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, ταυτίζεται απολύτως με τον παραπάνω εθνικό στρατηγικό στόχο που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση».
Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του, είπε πως η «πιο ριζοσπαστική ή αν θέλετε η πιό αριστερή πολιτική, σήμερα, είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας»
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που θα εδραιώσει τη μακροπρόθεσμη πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στον τόπο μας. «Η μόνη, απαρέγκλιτη και αναντικατάστατη προϋπόθεση για την πολιτική σταθερότητα, είναι ο σεβασμός στη λαϊκή ετυμηγορία που διατυπώθηκε τρεις φορές τη χρονιά που φεύγει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακόμη ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «Αν το 2015 ήταν το έτος της σταθεροποίησης της χώρας στην Ευρωζώνη, το έτος του οριστικού τέλους του «Grexit», το 2016, θα πρέπει να είναι η χρονιά για την αφετηρία για την έξοδο από την κρίση».
Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ήταν αναγκασμένες να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα και μια συμφωνία, ο πολιτικός σχεδιασμός αυτής της κυβέρνησης δεν εξαντλείται στην υλοποίηση της συμφωνίας».
Υποστήριξε δε, ότι η κυβέρνηση έχει πολιτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη - και θα το εφαρμόσει.
Επίθεση στα ΜΜΕ: Καταστροφολογούν, τσακίζουν την ψυχολογία του κόσμου
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΜΜΕ. «Δεν είμαι οικονομολόγος, ωστόσο έχω βαθιά πεποίθηση ότι πριν από τους οικονομικούς δείκτες, προϋπόθεση για την ανάκαμψη είναι ένας άλλος δείκτης : Η ψυχολογία. Και αν σε κάτι κάνει κακό αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση των μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες στη κυβέρνηση, είναι ότι τσακίζουν τη ψυχολογία του κόσμου, φορτώνοντάς τον με υπερβολές και καταστροφολογία. Φτάνει τόση καταστροφή. Καιρός να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το αύριο αυτού του τόπου» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: