Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Η εκλογή Μεϊμαράκη ανοίγει το δρόμο για την επαναδραστηριοποίηση Καραμανλή

Η… λύσσα με την οποία η διαπλοκή και το λόμπι της δραχμής πολέμησαν μέχρι και την τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, έχει την αφετηρία της στα νέα δεδομένα που θα διαμορφώσει για το πολιτικό σκηνικό η επικράτηση του καραμανλικού στρατοπέδου.

Η εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγει το δρόμο για την επαναδραστηριοποίηση του Κώστα Καραμανλή, ώστε η ιστορική παράταξη...
της Κεντροδεξιά να διατηρήσει τη συνοχή της, να προχωρήσει σε μπόλιασμα με νέες ιδέες και ανθρώπους, και να καταστεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αξιόπιστη εναλλακτική λύση εξουσίας.

Η διαπλοκή, το λόμπι της δραχμής και τα πρόθυμα “βαποράκια” τους μέσα στη Νέα Δημοκρατία, γνωρίζουν ότι η εκλογή Μεϊμαράκη βάζει τέλος στην παρένθεση των τελευταίων 6 ετών. Διάστημα στο οποίο η παράταξη που ταυτίστηκε ιστορικά με το μέτρο, την εθνική προσφορά, τη μετριοπάθεια και τη μάχη κατά της διαπλοκής, υπέστειλε τη σημαία, απέκτησε… αφωνία κατά των μεγάλων συμφερόντων, συρρικνώθηκε πολιτικά και εκλογικά σε… κόμμα τσέπης, και υιοθέτησε λογικές και συμπεριφορές κόμματος άρνησης και διαμαρτυρίας.


Αυτή η παρένθεση κλείνει με την εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και με την επαναδραστηριοποίηση του Κώστα Καραμανλή ως εγγυητή μιας στρατηγικής υπέρβασης της κρίσης και διασφάλισης του εθνικού μέλλοντος.

Με όρους πολιτικής αντιμετώπισης της λαίλαπας του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι ως μια Νέα Δημοκρατία παραδομένη στην υστερία των άκρων που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια, με τα γνωστά, ολέθρια για την παράταξη αλλά κυρίως τη χώρα αποτελέσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: