Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Μπανανία. Αυτήν ξέρετε αυτήν εμπιστεύεστε…


Το pattern φτωχοποίησης και σμίκρυνσης της οικονομίας από το Καστελόριζο και μετά βασίζεται στην ίδια συνταγή (ανεξαρτήτως ιδεολογίας). 

Λίγο πριν τις εκλογές: σκίζουμε μνημόνια, καταργούμε άδικους φόρους. 
Μετά την ανάληψη της εξουσίας: εξαγγέλλουμε ότι σε 3-4 μήνες βγαίνουμε στην ανάπτυξη και συνεχίζουμε μαζεύοντας χρήματα για τις ανάγκες του κράτους (κύρια δεξαμενή ψηφοφόρων) με αρχικά άστοχους και τελικά "δίκαιους" φόρους για όλα τα κορόιδα.
Σήμερα τίτλο και πρόλογο γράφει ο...

 Κolmogorov, που η στήλη τον ξεχωρίζει για τις "εικόνες" του με μόνο 60-100 λέξεις. Την παραπάνω "ζωγραφική" την "αποτύπωσε" σε προχθεσινό μου σημείωμα στην στήλη. Το μόνο που θα κάνω είναι να την σχολιάσω και να την ενισχύσω μιας και δεν έχω να προσθέσω τίποτε.
Δεν είναι τυχαίο που δεν αλλάζει η πολιτική της μπανανίας εδώ και μισό αιώνα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο που η πολιτική αυτή στήριξε κόμματα, κυβερνήσεις, παρατάξεις και ανέτρεψε ιδέες και ιδεολογίες οι οποίες έφαγαν φωτιά και ατσάλι για να κρατηθούν σε αυτόν τον έρμο τόπο όπου το σφάξιμο συνεχίζεται γιατί δεν μάθαμε τίποτε άλλο.
Πολέμησε μετά μανίας την ιδιωτική πρωτοβουλία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και διπλασίασε το κράτος με άχρηστες επιχειρήσεις που κρατικοποίησε και αποτυχημένες κρατικές από χέρι που έστησε και έκλεισε ακόμη και στην θητεία του.
Και σήμερα οι Καραμανλικοί αποτελούν καθεστώς που ανατρέπει οποιαδήποτε εξέλιξη. Οποιοδήποτε άνοιγμα της οικονομίας.
Αν ρωτήσεις τους Καραμανλικούς της λεγομένης καραμανλικής πτέρυγας για πρόοδο της χώρας θα σου μιλάνε με τις ώρες για την ανάπτυξη που έφερε η Ν.Δ. 
Αλλά στις κυβερνήσεις της είναι που χάθηκε το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής παραγωγής όχι μόνο στην μεταποίηση αλλά και στην αγροτική οικονομία. 
Διέλυσε ότι έμεινε από τον Καραμανλή στην ελεύθερη οικονομία ο Ανδρέας Παπανδρέου, με το δικό του ΠΑΣΟΚ, μετατρέποντας το κράτος και τους κρατικούς υπαλλήλους σε καθεστώς και σε "εθνικό ύμνο" το Τσοβόλα δώστα όλα...
Και χτίζοντας κράτος - πατερούλη με το καθεστώς των συντεχνιών και των εργατοπατέρων οι Παπανδρεϊκοί έχουν ακόμη να σου μιλάνε για την κοινωνική μεταρρύθμιση και  την ανάπτυξη που έφεραν οι κυβερνήσεις τους. 
Τραγικές φιγούρες πλέον οι Παλαιοπασόκοι σταμάτησαν να "αναπτύσσουν" την οικονομία το 2011!! Τότε που ο Γ. Παπακωνσταντίνου έβλεπε έξοδο στις αγορές και ανάπτυξη από το 2011. 
Τραγικές σημερινές φιγούρες και το οικονομικό επιτελείου του Γ. Παπανδρέου που θα εξασφάλιζαν ανάπτυξη στον τόπο με τις πρασινάδες της Μπιρμπίλη και τις υπερεπενδύσεις του Παμπούκη που θα δεν θα πέρναγαν καν από τα υπουργεία να ταλαιπωρηθούν...
Βουνά τα βραβεία της οικονομικής επιτυχίας των Σαμαρά - Βενιζέλου που είχαν στα λόγια την ανάπτυξη και τους επενδυτές αλλά στην πράξη τον ΕΝΦΙΑ, τον νέο ΦΠΑ και τις αυξήσεις στις εισφορές. Αντιμνημονιακοί και αυτοί με δύο μνημόνια και χρέος στο 180% του ΑΕΠ έβλεπαν συνεχώς την ανάπτυξη να έρχεται και μάζευαν από τα κορόιδα ότι φόρους μπορούσαν και προλάβαιναν πριν πέσουν. 
Φόροι, χαράτσια, πλιάτσικο στις επιχειρήσεις ακόμη και με την αιτιολογία ότι έκαναν νέες προσλήψεις... και τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση να μιλάει για την νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα του καινούργιου που θα διώξει με τις κλωτσιές το παλιό. 
Εμφύλιος στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ με συνθήματα ενάντια στα μνημόνια, στην φτώχεια, στα χαράτσια, στην ανεργία και στις συντάξεις πείνας. 
Φίδι που τον έφαγε όμως όποιον σήμερα βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αρνείται να δεχθεί ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι έντονη και δυναμική ανάπτυξη. Ότι οι στρατιές συμβούλων του κόμματος στο κράτος είναι εκσυγχρονισμός του δημοσίου. Ότι η κρατικοδίαιατη πολιτική με το μοίρασμα έργων και προγραμμάτων που ετοιμάζονται είναι η νεα οικονομία και η προκοπή για την αριστερή Ελλάδα. Ότι τα αχούρια Πανεπιστήμια και επιστροφή των συνταξιούχων κομματικών φοιτητών είναι κουλτούρα που δεν αποδέχεται το κατεστημένο γιατί δεν την αντιλαμβάνεται.
Και στην ουρά αυτής της πολιτικής της μπανανίας που ανακυκλώνεται στην ίδια συνταγή και με τα ίδια υλικά περιμένουν για την εξουσία η Νέα Δημοκρατία που μόνο με τον καινούργιο χρόνο θα μας πουν τι πιστεύουν τελικά... Το άλλο μισό ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της δραχμής. Το ΠΟΤΑΜΙ που ακόμη ψάχνεται. Οι  ΑΝΕΛ που νομίζουν ότι είναι και κόμμα... Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ο Λεβέντης με όποιους αποφασίσει να βάζει στο κόμμα κάθε φορά... Φυσικά και το ΚΚΕ που δυστυχώς συνεχίζει να είναι και φυτώριο των περισσοτέρων από τους παραπάνω. Τι αλλάζει ή θα αλλάξει στην μπανανία;   

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: