Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΞΙΜΟΥ: Έγιναν άνω-κάτω από το δυναμικό «παρών» των Νεοδημοκρατών στις εκλογές

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ

Έντονη ανησυχία επικρατεί πλέον στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον το θερμόμετρο στο Μέγαρο Μαξίμου έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς η συμμετοχή των μελών και φίλων της ΝΔ (400.000 άτομα) ξεπέρασε και τις...
πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, πόσο μάλλον εάν αναλογιστεί κανείς ότι είχε προηγηθεί το μεγάλο φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου. Το μήνυμα που έλαβαν οι κυβερνώντες είναι σαφές: η αντιπολίτευση και αντίσταση στις πολιτικές του Αλέξη Τσίπρα είναι υπαρκτή ή τουλάχιστον ο κόσμος της ΝΔ θέλει τη συγκρότηση μιας ισχυρής δύναμης απέναντι στην κυβέρνηση και στις επιλογές. Το μήνυμα αυτό άλλωστε αναμένεται να εκμεταλευτεί στο έπακρο και ο επόμενος αρχηγός της γαλάζιας παράταξης.
Αυτό το σκηνικό σε συνδυασμό με τις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν φτάσει στο Μαξίμου και δείχνουν μεγάλη φθορά της κυβέρνησης (εικόνα που αναμένεται να επιδεινωθεί ενόψει και των νέων ψηφοφοριών μετά τις γιορτές) έφερε τον πανικό χθες στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, που σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του ως απάντηση στους 400.000. Στο πλαίσιο αυτό στα σχέδια του Μαξίμου είναι -μεταξύ άλλων- η επαναφορά του«παράλληλου προγράμματος», αυτή τη φορά «σπασμένο» σε δυο κόμματια. Ένα θα είναι αυτό με τις διατάξεις που δεν επιβαρύνουν τα Ταμεία (και κατά συνέπεια δεν χρειάζονται κοστολόγηση για να περάσουν άμεσα) και στο άλλο θα περιλαμβάνονται αυτές που έχουν δημοσιονομικό κόστος, οι οποίες θα κατατεθούν σε αυτόνομο νομοσχέδιο ή θα ενταχθούν σε κάποιο άλλο.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην Κουμουνδούρου αναφέρονται μόνο στο αποτέλεσμα και όχι στην αυξημένη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, που -σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές- ουσιαστικά αμφισβητεί τη δυναμική του Αλέξη Τσίπρα. Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση «πόνταρε» πολλά στην κατάρρευση και απαξίωση της ΝΔ, ενώ θεωρούσαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά έπαιζε μόνος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: