Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑΣ! Πολικό κρύο και χιόνια σε όλη την Ελλάδα – Πότε αλλάζει ο καιρός!


Μετά τον ανοιξιάτικο καιρό των Χριστουγέννων, η Πρωτοχρονιά αναμένεται να έρθει με πολικό ψύχος και χιόνια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Ο μαλακός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που έρχεται οπότε και ένα ψυχρό κύμα από τη Σιβηρία θα εισβάλει στα Βλακάνια που θα επηρεάσει και τη χώρα μας....
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Τετάρτη προς την Πέμπτη, ο υδράργυρος θα πέσει έως και 15 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από την Πέμπτη και μετά αναμένοντα χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της χώρας, πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και πλέον μένει τις επόμενες ημέρες να φανεί αν τα χιόνια θα πέσουν και σε πιο πεδινές περιοχές.
Οι πρώτες νιφάδες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και στα ορεινά της Αττικής.

Ο καιρός το Σάββατο
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στη Νότια Ελλάδα και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015. Νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 18 στην Ήπειρο, από -1 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 10 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο νωρίς το πρωί και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Δείτε την διακύμανση της θερμοκρασίας στο κέντρο της Αθήνας τις επόμενες ημέρες από το freemeteo

athina_freemeteo
 Όπως βλέπετε, την Τρίτη το μεσημέρι  η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς ενώ από την Πέμπτη ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους μηδέν βαθμούς κελσίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: