Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Στα πηγάδια η μεσαία τάξη

Από τη στιγμή που ψηφίστηκε η αναίρεση των 100 δόσεων η οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. 

Χθες κανονικά έληγε και η περίοδος χάριτος για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για χρέη προς το δημόσιο.

Χρέη που δεν βασίζονται στη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, κατά παράβαση του Συντάγματος, αλλά σε αυθαίρετα χαράτσια που επινοούν καρεκλοκένταυροι και εμμονικοί εναντίον της επιχειρηματικότητας. 
Άνθρωποι που δικαιολογούν το σημερινό διωγμό της με αμαρτίες...
της δεκαετίας του '60 και του '70 ενώ ζούμε στο 2015!
Από 30% ως 70% μείωση τζίρου η μέση επιχείρηση λιανικής, πλην ειδών πρώτης ανάγκης.
Η κοινοβουλευτική ομάδα των κυβερνώντων κομμάτων ψήφισαν με ελαφριά καρδιά την καταδίκη του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της ουσιαστικής κατάργησης της ρύθμισης των 100 δόσεων. Νομίζοντας ότι εκδικούνται τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που δημιούργησαν με θαλασσοδάνεια κυβερνήσεις πριν μισό αιώνα!

Στην πραγματικότητα πετάνε στα πηγάδια μικρομεσαίους με 2-3 υπαλλήλους, που κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί στην 7ετή ύφεση που κλείνει τον κύκλο της μεταπολίτευσης.
Είναι τόσο άσχετοι με την δημιουργία πλούτου, που δεν καταλαβαίνουν τί σημαίνει να έχεις να πληρώσεις μισθούς, ΙΚΑ, νοίκια, τηλέφωνα, ΦΠΑ, ΦΜΥ, προμηθευτές, εμπόρευμα, διαφήμιση, και να έχεις να πληρώσεις και τη ρύθμιση παλαιών χρεών των 100 δόσεων.

Συνέδεσαν λοιπόν τις παλαιές οφειλές που είναι σε ρύθμιση με τις τρέχουσες.
Αυτό σημαίνει πως αν σε έναν από τους επόμενους 100 μήνες (ή 8 χρόνια και 4 μήνες), παραπατήσει για έναν μήνα μια επιχείρηση, θα την κλείσουν!

Εκδικητικά και στεγνά θα πετάξουν στην ανεργία τους 2-3 υπάλληλους που επιβιώνουν από αυτή την επιχείρηση και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Στα πηγάδια!

Καταδικάζουν την επιχείρηση που εντός της μεγαλύτερης κρίσης από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα παραπατήσει για 1-2 μήνες στα επόμενα 8 χρόνια, με διωγμό και αφανισμό. Σκοπεύουν να σκοτώσουν τους ήρωες μικρομεσαίους που από πατριωτισμό δεν έχουν ως τώρα μεταφέρει την επιχειρησούλα τους στη Βουλγαρία ή την Αλβανία για να σωθούν!

Ψηφισμένοι βουλευτές της "Πρώτης Φοράς Αριστεράς" που στην πλειοψηφία τους είναι αμόρφωτοι ή πρώην χαμηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, και καμία σχέση δεν έχουν με το επιχειρείν, καταδικάζουν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους των δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυτών στην ανεργία! Στα πηγάδια!

Δείχνουν να θέλουν να προκαλέσουν κοινωνική αιματοχυσία, να κλείσουν όλες τις μικρές επιχειρήσεις, να φτωχοποιήσουν όσους ακόμα εργάζονται, να βγάλει ο κόσμος τις καραμπίνες από τα πατάρια και να κυνηγάει ο ένας τον άλλον.

Θέλουν την παρθενοποίηση της ελληνικής οικονομίας, και κυρίως της μεσαίας αστικής τάξης που η Αριστερά διαχρονικά βλέπει ως ταξικό εχθρό.

Με την πρόφαση του Μνημονίου θα ξεμπερδέψουν την μεσαία τάξη της Ελλάδας. Θέλουν την εκποίηση της συνολικής περιουσίας των Ελλήνων, όπως οι ίδιοι πριν λίγες μέρες πούλησαν για €5 δις τις ελληνικές τράπεζες με ενεργητικό €340 δις!

Τουλάχιστον βέβαια ανοίξανε την ΕΡΤ και προσλάβανε τις καθαρίστριες για δικαστές!
Χώρα με δικαστικό σύστημα που δεν προστατεύει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών της από υπερφορολόγηση 120% του εισοδήματος, αλλά δικαιώνει δημόσιους υπαλλήλους καθαρίστριες που την δουλειά τους κάνουν εξωτερικά συνεργεία, κατευθύνεται προς τον Καιάδα.
Στο κάτω-κάτω και ο Καιάδας ένα πηγάδι ήτανε.

Του Άγη βερούτη
www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: