Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΠΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ! Εμπνευσμένες ατάκες, αφιερώσεις τραγουδιών και παραπομπές στο… Χόλιγουντ

Αγριες κόντρες σημειώθηκαν στη Βουλή με αφορμή το πολυνομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και την είσοδο των distress funds στην χώρα μας, αλλά και για την κατεπείγουσα διαδικασία της συζήτησης.

Με καυστική διαθεση η αντιπολίτευση άσκησε σφοδρή κριτική και για τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου που αυξάνει τις αποδοχές μετακλητών υπαλλήλων υπουργικών γραφείων αλλά και για τις συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητόδρομων...

Χατζηδάκης: «Τι είναι αυτό; Σουρεαλισμός, Κάφκα, Μόντι Πάιθον»
«Αν δεν έρθει συγκεκριμένος νόμος μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αν δηλαδή δεν συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα τότε οι διατάξεις θα ισχύσουν και για τα δάνεια πρώτης κατοικίας» προειδοποίησε ο εισηγητής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
«Προφανώς ορισμένοι πιστεύουν ότι ψηφίζουμε τον ενδιάμεσο φορέα…» καυτηρίασε σε άλλο σημείο θυμίζοντας τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για να προσθέσει «εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που  λέει ότι πετάει ο γάιδαρος. Ας βάλει για σήμα τον χαμαιλέοντα». Αναφερόμενος δε στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη που είπε ότι δεν συμφωνεί αλλά υπογράφει την σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, σημείωσε: «Τι είναι αυτό; Σουρεαλισμός, Κάφκα, Μόντι Πάιθον; Δικαιούστε να είστε δεξιοί, δεν δικαιούστε να μην είστε σοβαροί». Τέλος, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε πως «Με αυτή την οίηση και αυτή τη ρότα φοβούμαι ότι θα είναι ο νεότερος πρώην πρωθυπουργός».
ΣταθάκηςΆδικο να μας κατηγορείται για «κωλοτούμπα»
«Είναι άδικο να μας κατηγορείτε για μεταστροφή των θέσεών μας (σ.σ. κωλοτούμπα)» απάντησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης για να εξηγήσει πως οι προωθούμενες διατάξεις απελευθερώνουν τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και πως αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που θα ακολουθήσει έως την 15η Φεβρουαρίου θα είναι η προστασία συγκεκριμένης κατηγορίας δανειοληπτών.
Κωνσταντινόπουλος: Εύχομαι να ψηφίσετε ασφαλιστικό και φορολόγηση αγροτών… μ” ένα πόνο
Καυτηριάζοντας τις δηλώσεις Σπίρτζη περί «πόνου» για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων εμφανίστηκε ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) απήυθυνε την ευχή στην κυβέρνηση: «Σας ευχόμαστε να ψηφίσετε με έναν πόνο όταν θα έρθει και το ασφαλιστικό και η φορολογία των αγροτών» είπε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πονεμένη ιστορία. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν αυτό, έχουν αντιληφθεί τη μεγάλη κοροϊδία και το μεγάλο ψέμα… Η κυβέρνηση είναι φιλελεύθερη στα κόκκινα δάνεια και κουμουνιστές στους υπαλλήλους».
Λοβέδρος: Δείτε τη «συνταγή της Πωλέτ»
«Ότι αρνηθήκαμε και αποτρέψαμε το κάνετε εσείς χαμογελώντας», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος από την πλευρά του. «Η κυβέρνηση προοδεύει προς το χειρότερο. Αποτελεί μετατυπία των δημαγωγών της Ελλάδας του ‘40» συνέχισε, ενώ για το προσφυγικό είπε ότι «δεν θα επιστρέψουμε να γίνει το Ελληνικό αποθήκη ψυχών».
Παράλληλα, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε την κυβέρνηση να παρακολουθήσει την κινηματογραφική ταινία «η συνταγή της Πωλέτ». «Είπαμε καλώς τα παιδιά σε ό,τι αφορά τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά εσείς το πήρατε πάνω σας» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και ζήτησε να επεκταθεί η συζήτηση πέραν του 10ωρου που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής ώστε να τοποθετηθούν με άνεση οι βουλευτές.
Ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να «βαφτίσει το ψάρι κρέας» ενώ υποστήριξε ότι ο «δάσκαλος» – δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – μαλώνουν τον «μαθητή – ΣΥΡΙΖΑ».
Θεοχάρης: «Μιλάτε για ΚΕΠ φτωχών! Ποιος τα σκέπτεται αυτά;»
«Καταθέσατε το παράλληλο πρόγραμμα, παράλληλα ρουσφέτια θα το έλεγα» είπε ο βουλευτής του «Ποταμιού» Χρ. Θεοχάρης για να συνεχίσει «μιλάτε για ΚΕΠ φτωχών! Ποιος τα σκέπτεται αυτά; Βάζετε λίστα χειρουργείων! Δηλαδή, όσοι είναι ΣΥΡΙΖΑ θα χειρουργούνται;».
«Είστε η χειρότερη κυβέρνηση από το 1827» συνέχισε την επίθεση ο κ. Θεοχάρης για να ξηγήσει ότι «οι εκλογές δεν σας κάνουν Εθνάρχες. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν εθνάρχης γιατί μονιμοποίησε τους δημόσιους υπαλλήλους και μεγάλωσε την Ελλάδα, δεν πούλησε τα δάνεια σε ξένα funds». Τέλος, αφιέρωσε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τους στοίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου «έχε το νου σου στο παιδί, βάλε στη πόρτα το κλειδί. Ψέματα λένε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: