Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Πρώτη φορά Αριστερά ή δεύτερη φορά ’67

image
Eπιτέλους! Οι γυναίκες στο στρατό! 
Τα παιδιά σε στρατιωτικά Λύκεια! 
Η Ελλάδα που ονειρεύεται ο Πάνος ο Καμμένος παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Γιατί όχι άλλωστε; 
Κι αν κάνουν κάνα ντου οι Τουρκαλάδες ποιος θα τους σταματήσει; 
Οι φλώροι που μετράνε μία μία τις μέρες για να ξεμπερδεύουν με τη θητεία τους; 
Ενώ μόλις σκάσουν μύτη οι δίμετρες αμαζόνες του Πανούλη αμέσως θα επανακτήσουμε την Αγιά Σοφιά, το Αφιόν Καραχισάρ και τη Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ. 
Και τα στρατιωτικά λύκεια όμως... 
Τι υπέροχη ιδέα! ....

Είναι γνωστό πως με τα προηγούμενα μνημόνια (όχι με το τελευταίο γιατί αυτό είναι αναπτυξιακό) τα παιδάκια λιποθυμούσαν σαν τις μύγες στα σχολεία. Ε, λοιπόν, στα στρατιωτικά λύκεια θα τρώνε γκοτζίλα και θα είναι όλα τους τετράπαχα.
Κάπου εδώ τελειώνει η πλάκα και έρχεται η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά. Δεν ξέρω αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει σαν πρότυπό του τον Ανδρέα, ο Καμμένος όμως έχει κάνει ξεπατικωτούρα το δίδυμο Παπαδόπουλου-Παττακού. Τόσο τα τσάμικα στο Σύνταγμα μετά τις παρελάσεις όσο και οι kitsch φιέστες με χαλιά και παπάδες για ναυμαχίες που έγιναν αιώνες π.X. παραπέμπουν κατευθείαν στην περίοδο ’67-74. Μάλιστα, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων το πήγε πολύ παραπέρα γιατί οι απριλιανοί ούτε που είχαν διανοηθεί να στέλνουν γυναίκες και (ουσιαστικά) παιδιά στο στρατό.
Προς το παρόν η στράτευση των γυναικών θα είναι υποχρεωτική για τις γυναίκες που προσλαμβάνονται στα σώματα ασφαλείας και προαιρετική για τις υπόλοιπες. Προς το παρόν... Η ιστορία με τα στρατιωτικά λύκεια είναι ακόμη πιο τρομακτική. Κάθε στρατόκαυλος μπαμπάς θα μπορεί να στέλνει το 15χρονο παιδί του σε ένα σχολείο όπου θα επικρατεί στρατιωτική πειθαρχία με καθημερινές ανάλογες ασκήσεις και υπακοή στους ανωτέρους. Φανταστείτε κάτι σαν το «Ιπτάμενος και τζέντλεμαν» για ανήλικα χωρίς το τραγούδι του Τζο Κόκερ. Φυσικά, τα σχολεία αυτά θα παράξουν στρατιές χρυσαυγιτών. Τι τα θέλετε όμως… Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση αυτή δεν ενοχλείται ιδιαιτέρως από τη Χρυσή Αυγή.
Αν ενδιαφέρεστε (και όσο μπόρεσα τουλάχιστον να το ψάξω)στρατιωτικά λύκεια στην Ευρώπη έχει μόνο η Τουρκία, όπου είναι γνωστός ο ρόλος του στρατού. Επίσης υπάρχουν στις ΗΠΑ (της ελεύθερης οπλοκατοχής αλλά και της εθελοντικής θητείας), σε διάφορες τριτοκοσμικές χώρες οι οποίες βρίσκονται μόνιμα σε πόλεμο (Πακιστάν, Νιγηρία) και φυσικά στη χώρα-πρότυπο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τη Βόρεια Κορέα. Είναι ξεκάθαρο πως ο Καμμένος θέλει να εντάξει το στρατό στην καθημερινότητα, να τον βάλει στην καρδιά της ελληνικής οικογένειας. Δεν επιθυμεί ένα έθνος με πολίτες αλλά με στρατιώτες. Άσε που αύριο ο στρατός μπορεί να φανεί χρήσιμος. Και όχι φυσικά για την αντιμετώπιση εξωτερικών εχθρών.
Το πρόβλημα βεβαίως βεβαίως δεν είναι ο ίδιος ο Καμμένος. 
Αυτή ήταν πάντα η ιδεολογία του και αυτό το γνωρίζει όλη η Ελλάδα, εκτός από κάποιους χαζοβιόληδες που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. 
Το θέμα είναι πως τον Καμμένο τον έχει πλήρως αγκαλιάσει το κόμμα της Κουμουνδούρου. 
Το «Ούτε μια μέρα στον στρατό» αποτελεί οριστικά παρελθόν και ο Τσίπρας ολοκληρώνει το ξεπούλημα της, πάλαι ποτέ, ιδεολογίας του, ακολουθώντας τον εταίρο του όσο δεξιότερα γίνεται. Βυθίζοντας όλο και πιο βαθιά τη χώρα στο γύψο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: