Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Συνεχίζει την ανατροπή ο Ολάντ: Ξεπέρασε σε δημοτικότητα τον Σαρκοζί για πρώτη φορά από το 2012

Συνεχίζει την ανατροπή ο Σαρκοζί: Ξεπέρασε σε δημοτικότητα τον Ολάντ για πρώτη φορά από το 2012 - Κεντρική ΕικόναΣύμφωνα με μέτρηση του Paris Match

Για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2012 ο Φρανσουά Ολάντ ξεπέρασε σε δημοτικότητα τον προκάτοχό του, Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match και του ραδιοσταθμού Sud-Radio.
Το ποσοστό του Γάλλου προέδρου έφτασε το 45% τον Δεκέμβριο, κερδίζοντας 14 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε έναν μήνα, με τον Σαρκοζί, από την πλευρά του να έχει μικρές απώλειες της τάξης του 2%, πέφτοντας στο 35%...

«Πρόκειται για σημείο καμπής στην δημόσια αντιπαλότητά τους», σχολίασε σχετικά με την έρευνα ο επικεφαλής της εταιρίας που την διεξήγαγε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές δημοσκοπήσεις έχουν αποτυπώσει εντυπωσιακή άνοδο στα ποσοστά του Ολάντ μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, με μεγάλη μερίδα Γάλλων πολιτών να επιδοκιμάζει τους χειρισμούς του στην υπόθεση.

Παράλληλα, ρόλο στην άνοδό του Ολάντ, ο οποίος στο παρελθόν έχει φτάσει στα χαμηλότερα ποσοστά προέδρου στην μεταπολεμική ιστορία της Γαλλίας, φαίνεται ότι διαδραμάτισε και η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή, που υπεγράφη στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, οι Σοσιαλιστές κατάφεραν να κερδίσουν και πάλι την πλειοψηφία σε πέντε από τις 13 περιφέρειες στις κυριακάτικες περιφερειακές εκλογές, ξεπερνώντας τις προσδοκίες πριν ανοίξουν οι κάλπες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: