Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ο Σταθάκης ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες 1.800.000 ευρώ και 38 ακίνητα

Ο Σταθάκης ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες 1.800.000 ευρώ και 38 ακίνητα

Τι έδειξε ο αναλυτικός έλεγχος των ορκωτών λογιστών

Ο υπουργός υποστηρίζει πως τα χρήματα στους λογαριασμούς ανήκουν στη μητέρα και τον αδελφό του

Στα ακίνητα έχει ποσοστό από 3% έως και 66%

Μπορεί ο Γιώργος Σταθάκης με τη...
χθεσινοβραδινή γραπτή δήλωσή του να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το πόθεν έσχες του, ωστόσο οι ορκωτοί λογιστές φαίνεται πως έχουν άλλη άποψη.
Στον αναλυτικό έλεγχο που έκαναν στα πόθεν έσχες του υπουργού εντόπισαν, εκτός από το ξεχασμένο 1 εκατομμύριο ευρώ, και περί τις 800.000 ευρώ που το κυβερνητικό στέλεχος δεν είχε καταγράψει στο πόθεν έσχες του 2011.
Για τις καταθέσεις του ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν της μητέρας του, με συνδικαιούχους εκείνον και τον αδελφό του. Τα ποσά αυτά -υποστήριξε- δηλώθηκαν το 2013, ενώ το 2014 εκείνος είχε αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.
Ο κ. Σταθάκης αμέλησε -κατά τις ίδιες πληροφορίες- να δηλώσει περί τα 38 ακίνητα, τα οποία στην πλειονότητά τους βρίσκονται στη γενέτειρά του, τα Χανιά.
Όσον αφορά δε τα επιπλέον ακίνητο, και ο Σταθάκης ισχυρίστηκε ότι είναι της συζύγου του και τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση .
Σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές, ο υπουργός έχει ποσοστό συμμετοχής στα ακίνητα αυτά που ξεκινά από 3% και φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις το 66%. Μεταξύ αυτών υπάρχει αποθήκη 2.000 τ.μ. στο παλιό λιμάνι των Χανίων. 
Ο κ. Σταθάκης θα ελεγχθεί επίσης αν έχει καταβάλει για τα ακίνητα αυτά φόρο κληρονομιάς και φόρο γονικής παροχής.
Τι ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Σταθάκης
«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς» αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει «Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».
Ωστόσο, το νέο ερώτημα που προκύπτει και προστίθεται σε όσα ανέκυψαν μετά την αρχική αποκάλυψη για την παράληψή του να δηλώσει 1.000.000 ευρώ είναι: «Γιατί ο υπουργός δεν είπε εξαρχής ότι εκτός από το ένα εκατομμύριο υπάρχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία που είχε "ξεχάσει" να δηλώσει στο πόθεν έσχες;».

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: