Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Η «D-Day» του τρόμου για την Ευρώπη…;

Ταυτόχρονα τρομοκρατικά χτυπήματα σε διάφορες χώρες προετοιμάζουν οι τζιχαντιστές 

Παραμένει ο «κόκκινος συναγερμός» στις Βρυξέλλες με ισχυρή στρατιωτική παρουσία στους δρόμους

«Anonymous»: Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει «Παγκόσμια Ημέρα Τρόμου»-Χτυπήματα σε όλο τον κόσμο

Παραμένει άφαντος ο... Σάλαχ Αμπντεσλάμ, που διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στο μακελειό του Παρίσι

Σε αναβρασμό και η Μεγάλη Βρετανία που εκτιμά ότι τα πλοία, που κινούνται στην Μάγχη, είναι στόχος

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλα χτυπήματα από τους τζιχαντιστές, παρόμοια με του Παρισιού σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ήδη οι Βρυξέλλες από χθες το πρωί, Σαββάτου, βρίσκονται σε συναγερμό και θυμίζουν στρατοκρατούμενη πόλη, αφού οι βελγικές αρχές έχουν θέσει υπό συναγερμό ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα την πρωτεύουσα υπό το φόβο και με τις διασταυρωμένες πληροφορίες για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. 
Ο συναγερμός σήμανε από νωρίς το μεσημέρι για πληροφορίες επιθέσεων από πρόσωπα με όπλα και εκρηκτικές ύλες με αποτέλεσμα οι σταθμοί του μετρό να παραμένουν κλειστοί ενώ πολλές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί. «Αυτό προκύπτει από αρκετά ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απειλή να διαπραχθεί μια επίθεση παρόμοια με εκείνη που διαπράχθηκε στο Παρίσι» δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
brussels3_2111
Για τον λόγο αυτό στους δρόμους της πόλης κινούνται στρατιωτικά οχήματα, ενώ σε κάθε δρόμο υπάρχουν ένοπλοι άνδρες του Στρατού και της Αστυνομίας, την ώρα που βρίσκονται άπαντες στο κυνήγι του καταζητούμενου Αμντεσλάμ Σαλάχ, του μοναδικού επιζώντας από τους τζιχαντιστές-τρομοκράτες του Παρισιού. Μάλιστα, από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έκλεισαν όλα τα καφέ και εστιατόρια της βελγικής πρωτεύουσας.
brussels2_2111
Οι πιθανοί στόχοι είναι σύμφωνα με τον βέλγο πρωθυπουργό «οι εμπορικοί δρόμοι, οι συγκεντρώσεις, οι πολυσύχναστοι χώροι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς». «Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη και επικείμενη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρεντέρς προσερχόμενος στη σύσκεψη.
brussels_2111
Σχεδιάζουν «Παγκόσμια Ημέρα Τρόμου»
Πάντως, ο συναγερμός τις τελευταίες ώρες έχει επεκταθεί σε όλο τον πλανήτη, αφού σε ανακοίνωσή της η μυστική οργάνωση «Anonymous» αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει για την Κυριακή μία «Παγκόσμια Ημέρα Τρόμου». Σύμφωνα με την οργάνωση, οι τρομοκράτες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μέχρι και 8 επιθέσεις σήμερα, Κυριακή! Η ομάδα χάκερ επικαλούμενη στοιχεία που έχουν συλλέξει από το ISIS λέει ότι η πρώτη περιοχή που θα χτυπηθεί θα είναι η Ατλάντα των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, επικαλούμενοι στοιχεία που έχουν συλλέξει από το ISIS λίγες μέρες μετά τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι τόνισαν ότι οι χώρες που αποτελούν άμεσους στόχους των τζιχαντιστών είναι οι ΗΠΑ, η Ινδονησία, η Ιταλία, ο Λίβανος ενώ αναφέρουν εκ νέου το Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: