Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Το μεσημέρι συνεδριάζει η ΚΕΦΕ – Αναζητείται νέα εταιρεία για τη διεξαγωγή των εκλογών – Όλο το παρασκήνιο


Σε νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη μία το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΔ θα καταβληθεί προσπάθεια να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία για τον επανακαθορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά και την εξεύρεση νέας εταιρείας που θα φέρει επιτυχώς σε πέρας τη διαδικασία.
Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει άγνωστη η στάση που θα τηρήσει ο...
γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος, την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει και οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος.
Υπενθυμίζεται πως, αναζητώντας τον βηματισμό της επόμενης ημέρας, οι προσεγγίσεις των διεκδικητών της ηγεσίας της ΝΔ, ήδη από τις πρώτες ώρες μετά την αναβολή της διαδικασίας, διαφέρουν:
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε τήρηση του καταστατικού και νέα συνεδρίαση, άμεσα, της ΚΕΦΕ για τον καθορισμό νέας ημερομηνίας εκλογών, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Επισημαίνεται πως σε περίπτωση παραίτησης του Ανδρέα Παπαμιμίκου, σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, χρέη προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος αργά το απόγευμα ζήτησε επίσης την άμεση σύγκληση της ΚΕΦΕ για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ουσιαστικά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πρότεινε να αναλάβει η Μαριέττα Γιαννάκου τα διαδικαστικά μέχρι τις εκλογές.
Την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη έχει ζητήσει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και πρότεινε να υπάρξει μια συνάντηση των τεσσάρων το απόγευμα της Κυριακής, πρόταση που δεν βρήκε ανταπόκριση. Κύκλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα, άλλωστε, άφηναν αιχμές για τη στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας την απουσία του καθ” όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, αναρωτώμενοι μάλιστα αν έχει κάτι να κρύψει.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, τέλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ζήτησε την άμεση σύγκληση των θεσμικών οργάνων, με στόχο τον καθορισμό ημερομηνίας εκλογών το συντομότερο δυνατό.
Στελέχη της ΝΔ, επισημαίνουν πάντως πως θα πρέπει άμεσα να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να κλείσει το ρήγμα που παρουσιάστηκε και να επανέλθει η ηρεμία στην παράταξη, ενώ στη Λεωφόρο Συγγρού τίθενται επί τάπητος και όλα τα πιθανά σενάρια της επόμενης ημέρας, με έμφαση στη διαχείριση του σημερινού «ναυαγίου», ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν το πολιτικό κόστος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι περισσότεροι πάντως προβλέπουν αλλαγή των μελών της ΚΕΦΕ και νέες εκλογές 6 ή 13 Δεκεμβρίου. Ως τότε ωστόσο το κόμμα πρέπει να παραμείνει ενωμένο και έτσι πολλοί είναι αυτοί που ζητούν από τον Β. Μεϊμαράκη να πάρει πρωτοβουλία, ακόμη και μέσα στην ημέρα, παραχωρώντας τη θέση του σε άλλο πρόσωπο.

Φιάσκο χωρίς παραιτήσεις – Οι καυγάδες και τα αλληλοκαρφώματα – Έκτακτη σύγκληση της ΚΟ ζητάνε βουλευτές – Το μεσημέρι συνεδριάζει η ΚΕΦΕ

   Φιάσκο χωρίς παραιτήσεις - Από αύριο οι εξελίξεις
Παρά το φιάσκο της αδυναμίας διεξαγωγής των εκλογών στη Ν.Δ. δεν υπήρξε καμία παραίτηση μέχρι τώρα. Πλέον οι όποιες εξελίξεις αναμένονται τη Δευτέρα. Το μεσημέρι στις 13.00 συνεδρίαζει η ΚΕΦΕ. Και οι 4 υποψήφιοι έχουν ζητήσει την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμικού, γραμματέα του κόμματος και προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής.
  Άγρια επίθεση Καμμένου
  Δήλωση του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ιστορικού στελέχους της Ν.Δ.
Ο κ.Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η ΝΔ πρέπει να μείνει ενωμένη και η διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα πλήγωσαν βαθιά τους Νεοδημοκράτες. Όλους εμάς που αφιερώσαμε τη ζωή μας και παλέψαμε για τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναληφθούν άμεσα. Γιατί βασική αξία της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι η πολιτική υπευθυνότητα.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μείνει ενωμένη και να βαδίσει γρήγορα μπροστά. Η διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό. Είναι ζήτημα πολιτικής αξιοπρέπειας. Είναι ζήτημα ευθύνης.

Είναι ζήτημα προοπτικής για τη χώρα, σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για το λαό και τον τόπο», δήλωσε ειδικότερα ο κ.Βαρβιτσιώτης.  
Ο πρώην γραμματέας των Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης και από τους πρωτοπόρους στην κατάρτιση της Διαύγειας, όπου δημοσιεύονται οι κυβερνητικές αποφάσεις και συμβάσεις, με tweet του παραπέμπει στην ιστοσελίδα της Διαύγειας, λέγοντας ότι η εταιρεία που είχε αναλάβει τις εκλογές στη Ν.Δ., είχε συνεργαστεί με το πρωθυπουργικό γραφείο επί Σαμαρά.

Στις συμβάσεις που εμφανίζονται στην Διάυγεια δεν υπάρχει το λογότυπο «infosolutions», αλλά μια εταιρεία με την ίδια διεύθυνση, που είχε αναλάβει την ευθύνη της διοικητικής στήριξης του γραφείου του Πρωθυπουργού επί Σαμαρά. Στη Διάυγεια, όπως αναφέρει ο Δ. Σπινέλλης, υπάρχουν 5 συμβάσεις με την πρώτη να έχει υπογραφεί το 2014. Οι τέσσερις συμβάσεις αφορούν την υποστήριξη σε πληροφοριακό επίπεδο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού και η άλλη το Παράκτιο Αττικό Μετρό, όπως αναφέρεται στη Διαύγεια.
Σε νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΔ θα καταβληθεί προσπάθεια να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία για τον επανακαθορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά και την εξεύρεση νέας εταιρείας που θα φέρει επιτυχώς σε πέρας τη διαδικασία.
Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει άγνωστη η στάση που θα τηρήσει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος, την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει και οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος. 
  Αύριο συνεδρίαζει η ΚΕΦΕ
Αύριο, Δευτέρα 23/11, θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.
  Στη Συγγρού τώρα ο Παπαμιμίκος
Στη Συγγρού έφτασε γύρωσ στις 21:00 ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος. Αυτή την ώρα υπάρχει σύσκεψη στον τρίτο όροφο της Λεωφόρου Συγγρού και δεν αποκλείεται να συγκληθεί εντός της επόμενης ώρας η ΚΕΦΕ ύστερα και πό τη δήλωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος ζητησε να συνεδριάσει άμεσα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
  "Εξαφανισμένοι" απο τη Συγγρού
Κανείς από τους 4 υποψηφίους δεν πέρασε σήμερα από τα κεντρικά γραφεία της Συγγρού. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο γραμματέας του κόμματος και πρόεδρος της ΚΕΦΕ κ. Παπαμιμίκος, μετά την πρωινή συνεδρίαση όπου αποφασίστηκε η αναβολή των εκλογών, έχει εξαφανιστεί.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η εκλογή προέδρου στη Ν.Δ. δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει εντός του 2015
  Γεράσιμος Γιακουμάτος στο facebook
Μετά τις σημερινές εξελίξεις και την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ ζητώ:
1) Την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εις βάρος της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών σήμερα. Αν δεν το πράξει η ΝΔ ως φορέας , θα το πράξω εγώ, είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για τη παράταξη και το κόσμο της.
2) Την παραίτηση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και του Προέδρου της από την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών αφού απέτυχαν στην αποστολή τους.
3) Την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ήδη υπέγραψα σχετικό αίτημα με άλλους 14 συναδέρφους μου.
  Άδωνις Γεωργιάδης στο MEGA
Ο κ. Μεϊμαράκης ως πρόεδρος του κόμματος θα έπρεπε νωρίς να έχει διαπιστώσει το πρόβλημα & να έχει προστατεύσει το κόμμα
  Άδωνις Γεωργιάδης στο MEGA
Όταν διάβασα δήλωση μέλους της ΚΕΦΕ για προβλήματα στη διαδικασία ζήτησα αναβολή των εκλογών. Ο κ.Παπαμιμίκος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να μην ανησυχώ και μου εγγυάται προσωπικά ότι θα γίνει η διαδικασία. Δεν πιστεύω σε δόλο. Αλίμονο αν μπούμε σε θεωρίες συνωμοσία.
  Άδωνις Γεωργιάδης στο MEGA
Δεν μπορεί ο κ.Παπαμιμίκος να στηρίζει έναν υποψήφιο τον κ.Τζιτζικώστα ούτε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της ΚΕΦΕ Σάκης Ιωαννίδης να είναι σε όλες τις εκδηλώσεις Μεϊμαράκη. Ζητάω σύγκληση ΚΟ, το έχουν προτείνει και αρκετοί βουλευτές Δενδιας, Αυγενάκης. Κεφαλογιάννη
  Άδωνις Γεωργιάδης στο MEGA
Τον θερμοπαρακαλώ να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκληθούν τα όργανα
  Άδωνις Γεωργιάδης στο MEGA
Γιατί σωπά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης;
  Άδωνις Γεωργιάδης στο MEGA
Ζητάω τη σύγκληση των οργάνων του κόμματος. Μέχρι αύριο να συνεδρίαση η ΚΟ της Ν.Δ.
  Άδωνις Γεωργιάδης στο MEGA
Ο κ. Παπαμιμίκος πρέπει να παραιτηθεί
  Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια: