Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Έσπειραν θύελλες…


5 Νοεμβρίου 2015. Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη. «Αγανακτισμένοι», από εκείνους τους κοντοκουρεμένους… δεξιόχειρες, που έχουν πάει να διαδηλώσουν κατά του Νίκου Φίλη και τα όσα είπε για τη γενοκτονία των Ποντίων, επιτίθενται φωνάζοντας «αλήτες προδότες πολιτικοί» και γρονθοκοπούν «παντελονάτα» (καμιά δεκαριά εναντίον ενός) τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος βρίσκεται εκεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία των Ποντίων…

Πρόκειται για το νέο επεισόδιο του σίριαλ που ξεκίνησε το 2011, με επιθέσεις «αγανακτισμένων», οι οποίοι εκείνη την εποχή ήταν άλλοι, ακούρευτοι, μουσάτοι και… αριστερόχειρες, σε πολιτικούς που ψήφιζαν τα «προδοτικά» μνημόνια. Το τοπ σύνθημα ήταν «να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» και οι αντιμνημονιακοί επαναστάτες ξεκινούσαν με ρίψεις αυγών και μπουκαλιών νερού, για να καταλήξουν στην κλωτσοπατινάδα.
Οι πρακτικές αυτές, που όταν δεν υποκινούνταν από τους τωρινούς κυβερνητικούς νέομνημονιακούς, τύγχαναν της σιωπηλής υποστήριξης τους, συνεχίστηκαν με αυξανόμενη ένταση, πυροδοτούμενες από δηλώσεις του τύπου «λιντσάρετε τον τάδε», ή «ρίξτε και κανένα γιαούρτι δεν πειράζει» ή «η χούντα δεν τελείωσε το ΄73» ή το «ενωτικό» «ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς» και το ανιστόρητο αλλά πιασάρικο «ψυχή βαθειά».
Ακολούθησαν «πυροσβεστικές» κινήσεις από τους μετέπειτα συνεταίρους του τρίτου μνημονίου, με χαρακτηρισμούς όπως: «δοσίλογοι», «γερμανοτσολιάδες», «υποτακτικοί των δανειστών», «μερκελιστές» και άλλα ευφάνταστα, τα οποία δίνονταν ως απάντηση αντί καταδίκης των τραμπούκικων πρακτικών των «αγανακτισμένων» φίλων τους.

Κάποιοι «δημοκράτες» βουλευτές έδιναν ραντεβού σε γουναράδικα, την ίδια ώρα που εντελώς υποκριτικά, ο αρχηγός τους κατηγορούσε του πολιτικούς του αντιπάλους για δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος…

Και ο απλός ανοργάνωτος πολίτης παρακολουθούσε στην αρχή αμέτοχος, μετά με ευχαρίστηση τους «βαλτούς» αγανακτισμένους να βρίζουν, να προπηλακίζουν και να χτυπούν τους «προδότες» πολιτικούς.

Βέβαια τώρα ο τροχός γύρισε με τα αυγά και τα μπουκάλια να έχουν στόχους αριστερότερους από πριν και… «αποστολείς» δεξιότερους ή και πραγματικά αγανακτισμένους, που πίστεψαν το ωραίο παραμύθι για τον παράδεισο με τα πιλάφια και τα ουρί και μόλις είδαν τα καζάνια που σιγόβραζαν να πυρώνουν περισσότερο, αντέδρασαν.

Έτσι τους μάθατε εσείς όμως κύριοι της συγκυβέρνησης. Εσείς κρυφογελάγατε με τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών. Εσείς τους «χρησιμοποιήσατε» για να τονώσετε και να ξαναπουλήσετε την αριστεροσύνη σας οι μεν, τον πατριωτισμό σας οι δε. Εσείς κλείνατε το μάτι σε κάθε τραμπούκο που με άλλοθι την αγανάκτηση χειροδικούσε. Τις δικές σας οδηγίες ακολούθησε. Να «κάψει το μπουρδέλο τη Βουλή» προσπαθεί. Εσείς λούσατε με βενζίνη τους πολιτικούς σας αντιπάλους, δίνοντάς του τα σπίρτα. Σταματήστε τον πριν να είναι πολύ αργά.

Όλοι ξέρουν ότι όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Κι εσείς έχετε σπείρει θύελλες.

www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: