Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑ προς Ερντογάν: "Κλείσε τα σύνορα με τη Συρία ΤΩΡΑ"- Μήνυμα τελεσίγραφο

Οι Ευρωπαίοι με πρώτη και καλύτερη τη Γερμανία έχουν επιλέξει να πληρώσουν κάτι παραπάνω στον Ερντογάν για να κρύψει κάτω από το χαλί το μέγα πρόβλημα των προσφύγων.

Οι ΗΠΑ όμως έχουν τελείως διαφορετική προσέγγιση για το τι πρέπει να κάνει ο Ερντογάν: να κλείσει το στόμα του αλλά και τα σύνορά της Τουρκίας με τη Συρία.

Για την ακρίβεια απαιτούν να τα σφραγίσει.
Δύο δημοσιεύματα ,ένα από τη Wall Street Journal στις ΗΠΑ κι ένα από τον Independent στη...

Βρετανία δίνουν το στίγμα.
Σύμφωνα με την WSJ μόλις τη περασμένη εβδομάδα, η Ουάσινγκτον έστειλε στον Ερντογάν το μήνυμα που είχε τη μορφή τελεσίγραφου:
«Ως εδώ. Τα σύνορα πρέπει να σφραγιστούν».
Ίδιες και οι πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα Independent της Βρετανίας:
Οι ΗΠΑ απαιτούν από την Τουρκία να κλείσει τα σύνορά της με τη Συρία, για να τερματιστεί η διέλευση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους αλλά και η διακίνηση λαθραίου πετρελαίου, το οποίο αποτελεί την βασική πηγή για την χρηματοδότηση των τρομοκρατών.
Τι πρέπει να γίνει για να σφραγιστούν τα σύνορα; 
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι θα χρειαστούν 30.000 Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι θα αναλάβουν να κλείσουν τα σύνροα μεταξύ των πόλεων Jarabulus και Kilis.
Ο Indepenent αναφέρει ότι οι ΗΠΑ επικρίνουν την Τουρκία ότι βοηθά το Ισλαμικό Κράτος και άλλες ακραίες τζιχαντιστικές ομάδες. Και την ίδια ώρα η Ρωσία κατηγορεί άμεσα την Τουρκία πως παρέχει στήριξη στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως αν η Τουρκία κλείσει τα σύνορα προς την Jarabulus, θα μπορούσε να έχει καλύτερα αποτελέσματα από ότι ο βομβαρδισμός στόχων από την αμερικανική αεροπορία, ή ακόμα και από τη γαλλική ή την βρετανική δεν θα είναι τόσο δύσκολος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: