Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Αυτό είναι το τελικό σχέδιο για τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας!

Στις επόμενες ημέρες ίσως και ώρες αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, αφού το ΥΠΟΙΚ θέλει να εισπράξει φέτος τα έσοδα!

Το βασικό σενάριο είναι η αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά και η...
λιανική τιμή τους ήταν κατά το χρόνο ταξινόμησής τους πάνω από 40.000 ευρώ, ίσως και 30.000 ευρώ.
Μάλιστα, ως απόρροια των παραπάνω είναι το γεγονός πως σε ορισμένες περιπτώσεις η αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας μπορεί να αγγίξει το 100%. Ως παράδειγμα αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών ΙΧ αξίας 50.000 ευρώ, το οποίο έχει τέλη μόλις 142 ευρώ. 
Αντίστοιχα, το ίδιο όχημα που ταξινομήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας ύψους 660 ευρώ. 
Θα υπάρξουν ωστόσο και μειώσεις τελών κυκλοφορίας κυρίως για οχήματα ηλικίας άνω των 10 ετών, υψηλού κυβισμού, τα οποία έχουν πλέον πολύ χαμηλή εμπορική αξία.

Μεγάλο μπέρδεμα και… σταυρόλεξο για το οικονομικό επιτελείο αποτελούν τα οχήματα που σήμερα απαλλάσσονται από τα τέλη. Δηλαδή ΙΧ, που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά και εκπέμπουν λιγότερα από 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα. 
Στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για μείωση του ορίου απαλλαγής από τα 100 στα 80 γραμμάρια με την επιβολή συμβολικού τέλους 30 έως 50 ευρώ στα οχήματα που εκπέμπουν από 80 έως 99 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα.
Σε κάθε περίπτωση, τα νέα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxis, πιθανόν έως την ερχόμενη βδομάδα προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και η πληρωμή τους από τους φορολογούμενους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: